2010/11/12

Zsuzsi, izgalmas palacsintája.... 3.receptje

Hurrá, hurrá!:))  Jönnek a finomságok a Gasztro-kukkerre!:) Íme, egy nagyon érdekes palacsinta megoldás! Én még nem hallottam ilyenről, de annyira felizgatott, hogy valószínű a hét végén ki is fogom próbálni, ha nem is főétkezésnek - ahhoz túl sokan vagyunk  -, de desszertnek mindenképp! Amennyiben más is hasonló vehemenciát érez az elkészítésével  kapcsolatban, kérem,  ne feledje, először fotózunk, csak aztán eszünk!!!:))) Köszi!:)
  
Egri gömbpalacsinta
Hozzávalók:
30 dkg dióbél
2 liter tej
30 dkg cukor
5 dkg mazsola
vaníliás cukor
1 dl rum
5 tojás
5 dkg liszt
citromhéj
étolaj
Hagyományos palacsintákat sütünk majd a hozzávalókat elkeverjük kevés forró tejjel . A palacsintákat megtöltjük, majd három felé vágjuk.Hármat-hármat belerakunk egy egbész töltetlen palacsintába, batyut formázunk belőle. Konyharuhát megnedvesítünk,vajjal megkenjük közepébe tesszük a batyu alakú palacsintákat és cukros vaníliás tejben kifőzzük.(10-15 perc)
Öntet: tejből, cukorral, liszttel, vaníliás cukorral, dióval mártást készítünk. A megfőtt palacsintákat a mártással bevonjuk és tálaljuk.

4 megjegyzés:

tipikos írta...

Hűha! Ez érdekes! :D

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Ami a receptől kimaradt : Ez egy ősrégi recept még a konyharuhás időszakból, manapság használhattok kivajazott alufóliát esetleg folpackot is a főzéshez.Ebből a mennyiségből kb. 20 db palacsintát tudunk sütni.

Tiffanylda írta...

Köszönjük Zsuzsi a kiegészítést!
Megjöttek a fotók is!:)

Tiffany-Andi írta...

Hűűűű, a kutya fáját!! Ez nagyon jónak tűnik!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons