Hurrá, hurrá!:)) Jönnek a finomságok a Gasztro-kukkerre!:) Íme, egy nagyon érdekes palacsinta megoldás! Én még nem hallottam ilyenről, de annyira felizgatott, hogy valószínű a hét végén ki is fogom próbálni, ha nem is főétkezésnek - ahhoz túl sokan vagyunk -, de desszertnek mindenképp! Amennyiben más is hasonló vehemenciát érez az elkészítésével kapcsolatban, kérem, ne feledje, először fotózunk, csak aztán eszünk!!!:))) Köszi!:)
Egri gömbpalacsinta
Hozzávalók:
30 dkg dióbél
2 liter tej
30 dkg cukor
5 dkg mazsola
vaníliás cukor
1 dl rum
5 tojás
5 dkg liszt
citromhéj
étolaj
Hagyományos palacsintákat sütünk majd a hozzávalókat elkeverjük kevés forró tejjel . A palacsintákat megtöltjük, majd három felé vágjuk.Hármat-hármat belerakunk egy egbész töltetlen palacsintába, batyut formázunk belőle. Konyharuhát megnedvesítünk,vajjal megkenjük közepébe tesszük a batyu alakú palacsintákat és cukros vaníliás tejben kifőzzük.(10-15 perc)
Öntet: tejből, cukorral, liszttel, vaníliás cukorral, dióval mártást készítünk. A megfőtt palacsintákat a mártással bevonjuk és tálaljuk.
4 megjegyzés:
Hűha! Ez érdekes! :D
Ami a receptől kimaradt : Ez egy ősrégi recept még a konyharuhás időszakból, manapság használhattok kivajazott alufóliát esetleg folpackot is a főzéshez.Ebből a mennyiségből kb. 20 db palacsintát tudunk sütni.
Köszönjük Zsuzsi a kiegészítést!
Megjöttek a fotók is!:)
Hűűűű, a kutya fáját!! Ez nagyon jónak tűnik!
Megjegyzés küldése