2010/11/04

Éva tormás savanyúsága, 2. recept

Szégyellem magam, mert Éva rég elküldte ezt a receptet és én valahogy "átugrottam" rajta!..Nem azért volt, mintha  nem értékelném nagyra, sőt! Savanyúságból az első küldemény, amit nagyon szépen köszönök és még egyszer elnézésedet kérem a figyelmetlenségemért! Feltétlenül kipróbálom, mert szeretjük a tormát - búvárszemüvegben szoktuk reszelni a férjemmel a húsvéti sonka mellé:))) - és ez nagyon praktikusnak és egyben különlegesnek tűnik így elsőre is, mivel alma van benne!:)

Almás torma
Hozzávalók:
2 kg torma
2 kg alma
1/2 kg cukor
1/2 l ecet
A tormát megtisztítom és lereszelem. Az almát is meghámozom és lereszelem, egy-egy reszelésnyit adok is hozzá a tormához és keverem össze, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadom a cukrot és az ecetet, jól összekeverem, majd egy napig hűvös helyen állni hagyom. Következő napon üvegekbe teszem úgy, hogy a levegőt mind kinyomkodom. Ha ez sikerült, jól eláll. Levesben főtt hússal, krumplipürével eszik, szósz helyett. Nagyon kellemes, nem olyan, mint az édesanyám-féle reszelt torma, amitől könny szökik az ember szemébe.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bocs' - nektek lényegtelen, hogy én legjobban a frissen reszelt tormát szeretem a legjobban !-és nem túlzottan vagyok oda azért, hogy bármivel össze legyen keverve ! OK!- állítólag demokrácia van !
Ki ne feledjem : nehezen viselem (!) ha a frissen reszelt tormát a sütőben (?) melegítik (?)- azért, hogy erejét csökkentsék!
Viszont a kérdés : (kis pontosítás)-
a leírás végén = "levegőt kinyomkodom"...- "jól eláll" (!)
HOL ?- hűtőben ?- vagy a spájzban ?- vagy hogyan ?
Tipp: én pl. a tormát szívesen keverem mustárral ! ( na, igen "dijoni-val" (vagy hogy' írják)

Névtelen írta...

Kimaradt ( szerintem, a legfontosabb) - (hány...) mennyi éves a reszelőtök ?- mert szerintem nem nagymamáink/anyáink 1000 éves reszelőjét kell(ene) használni !
Nem most találtam ki !- csak "egy irányban" reszeljetek! - (nem fel-le) (ide-oda) -
OK!- egyéb tippek meg itt ?
http://www.jotudni.hu/tippek/torma.html

viperaeva írta...

A kamrában. CSak a megkezdett üveget tartjuk hűtőben, azt is azért mert közelebb van az asztalhoz. Igen, azzal a régi típusú reszelővel, a legapróbb oldalon.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons