Nekem már csak az olvasástól is a fejembe szállt ez a sok ital!:)
Bor likőr
0,5 l testes vörösbor
40 dkg cukor
2,5 dl rum
1 rúd vanília
Hosszában kettéhasítom a vaníliát és a többi hozzávalóval együtt jól záródó üvegbe teszem. Egy hónapig nem bántom, időnként felrázom. Leszűröm és még 2-3 hétig hagyom érni.
Baileys
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 capuccino classic
2 doboz tejszín
3 dl rum
Ezt az egészet össze kell jól keverni, üvegbe tölteni, és egy egész napot hűtőben tartani fogyasztás előtt! Ne rémisszen el senkit a tojás benne, mivel az íze pont olyan lesz, mint az eredeti likőré! Fincsi.
Vanília likőr
3 kanál friss mentalevél
1 rúd vanília
2 dl 96 %-os alkohol
25 dkg kristálycukor
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és a megmosott mentalevéllel egy nagy befőttes üvegbe tesszük. Ráöntjük az alkoholt, lezárjuk és 5 napig érleljük. Ezután a cukorból és2,5 dl
vízből szirupot főzünk, legalább 20 percig forraljuk, majd a fűszerezett
alkoholhoz adjuk. Légmentesen lezárjuk és egy hét után átszűrjük, palackozzuk.
Tipp: nagyon finom, édes likőr lesz, de érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert ebből csak kevés lesz!
After Eight likőr
0,5 l kiváló minőségű vodka
4 dkg holland csokoládépor
1 db vaníliarúd
1 maréknyi friss mentalevél
3 dl tej
3 dl víz
40 dkg cukor
(tölcsér, filterpapír, csavaros tetejű 3 l-es befőttes üveg)
Az érlelés ideje 3 hét, ezalatt naponta legalább 1-2-szer alaposan fel kell rázni!!! Vigyázz, mert az érlelés 3 hét, de még utána 2 hétig újra érlelni-pihentetni kell!
Tegyük a befőttes üvegbe a csokiport és az összezúzott mentalevelet, öntsük rá a fél liter vodkát. Egy hét elteltével szűrjük le, öntsünk hozzá3 dl vízből és 30 dkg cukorból
főzött szirupot (lehűlés után), valamint 3 dl tejet.
Két hétig érleljük, naponta többször rázogatva.
Két hét után újra leszűrjük és újabb két hétig érleljük. Ezután utoljára is leszűrjük!
Méz likőr
0,5 kg méz
0,5 l 96 %-os tiszta szesz
A mézet feloldom az alkoholba és elkeverem fél liter felforralt és lehűtött vízzel. Fontos a sorrend!!! A likőrt vastag szűrőpapíron átszűröm, majd legalább 3 hónapig érlelem!!!
Kókusz likőr
4 dl finomszesz
50-60 dkg cukor
1,5 l tej 10 dkg kókuszreszelék
2 cs vaníliás cukor
A tejet felforralom és a kókuszreszelékkel együtt egy órán át lassú tűzön főzöm. A tűzről levéve belekeverem a cukrokat. Mikor kihűlt, átszűröm és összekeverem az alkohollal.
Még jövök, hozok recepteket! Addig is nyugalmas ünnepekre hangolódást, kényelmes készülődést, szeretettel teli "angyalkázást".:)
3 kanál friss mentalevél
1 rúd vanília
2 dl 96 %-os alkohol
25 dkg kristálycukor
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és a megmosott mentalevéllel egy nagy befőttes üvegbe tesszük. Ráöntjük az alkoholt, lezárjuk és 5 napig érleljük. Ezután a cukorból és
Tipp: nagyon finom, édes likőr lesz, de érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert ebből csak kevés lesz!
After Eight likőr
0,5 l kiváló minőségű vodka
4 dkg holland csokoládépor
1 db vaníliarúd
1 maréknyi friss mentalevél
3 dl tej
3 dl víz
40 dkg cukor
(tölcsér, filterpapír, csavaros tetejű 3 l-es befőttes üveg)
Az érlelés ideje 3 hét, ezalatt naponta legalább 1-2-szer alaposan fel kell rázni!!! Vigyázz, mert az érlelés 3 hét, de még utána 2 hétig újra érlelni-pihentetni kell!
Tegyük a befőttes üvegbe a csokiport és az összezúzott mentalevelet, öntsük rá a fél liter vodkát. Egy hét elteltével szűrjük le, öntsünk hozzá
Két hétig érleljük, naponta többször rázogatva.
Két hét után újra leszűrjük és újabb két hétig érleljük. Ezután utoljára is leszűrjük!
Méz likőr
0,5 kg méz
0,5 l 96 %-os tiszta szesz
A mézet feloldom az alkoholba és elkeverem fél liter felforralt és lehűtött vízzel. Fontos a sorrend!!! A likőrt vastag szűrőpapíron átszűröm, majd legalább 3 hónapig érlelem!!!
Kókusz likőr
4 dl finomszesz
50-60 dkg cukor
1,5 l tej 10 dkg kókuszreszelék
2 cs vaníliás cukor
A tejet felforralom és a kókuszreszelékkel együtt egy órán át lassú tűzön főzöm. A tűzről levéve belekeverem a cukrokat. Mikor kihűlt, átszűröm és összekeverem az alkohollal.
Narancsos-marcipános
szaloncukor
70-80
db-hoz:
- 45 dkg hámozott, őrölt mandula
- 30 dkg porcukor
- narancslekvár vagy narancslikőr, vagy narancsaroma
- 10 dkg kandírozott narancshéj (kihagyhatatlan)
- őrölt fahéj
- 30 dkg jó minőségű étcsoki
- keserűmandula-aroma
- 45 dkg hámozott, őrölt mandula
- 30 dkg porcukor
- narancslekvár vagy narancslikőr, vagy narancsaroma
- 10 dkg kandírozott narancshéj (kihagyhatatlan)
- őrölt fahéj
- 30 dkg jó minőségű étcsoki
- keserűmandula-aroma
Összekeverjük a mandulát a porcukorral, hozzáadunk egy kevés
narancslekvárt, hogy gyúrható legyen a massza. Ízesítsük az apróra vágott
narancshéjjal, kevés fahéjjal, pár csepp mandula aromával. Az elkészült masszát
fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután szaloncukrokat
formázunk belőle.
A csokit vízfürdő felett felolvasztjuk, és a szaloncukikat egy
villa segítségével megforgatjuk benne. Hideg helyen, rácson hagyjuk
megdermedni, majd csomagoljuk.
Gyömbéres marcipános szaloncukor
70-80 db-hoz:
- 40 dkg hámozott, őrölt mandula
- 30 dkg porcukor
- kevés víz
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 2-3 cm-es friss gyömbérgyökér
- pár szem keserűmandula őrölve, ha nincs, akkor keserűmandula-aroma
- kakaópor
- 40 dkg hámozott, őrölt mandula
- 30 dkg porcukor
- kevés víz
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 2-3 cm-es friss gyömbérgyökér
- pár szem keserűmandula őrölve, ha nincs, akkor keserűmandula-aroma
- kakaópor
Összekeverjük a mandulát a
porcukorral, hozzáadunk egy nagyon kevés vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
A vizet egészen kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk.
Lereszeljük a gyömbért, összegyúrjuk a marcipán masszával, meglocsoljuk az aromával. Csomagoljuk fóliába a marcipánt, és tegyük a hűtőbe kb. egy
órára. Ezután tudunk belőle szaloncukrokat formázni.
Hempergessük meg kakaóporban, és
csomagoljuk be zsírpapírba.
Diós-rumos-mazsolás szaloncukor
70-80 db-hoz:
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg mazsola
- 1 narancs lereszelt héja
- fél dl rum vagy rumaroma
- 30 dkg étcsokoládé /minőségi
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg mazsola
- 1 narancs lereszelt héja
- fél dl rum vagy rumaroma
- 30 dkg étcsokoládé /minőségi
Keverjük össze a diót a porcukorral, adjuk hozzá a rumot,
hogy gyúrható masszát kapjunk. Egészen apránként adagoljuk, miközben
folyamatosan gyúrjuk.
Reszeljük le a megmosott narancs héját, a mazsolát aprítsuk
fel, és gyúrjuk össze a diómasszával. Fóliába csomagolva tegyük egy órára
hűtőbe, majd ezután formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett
felolvasztott csokiba - villa segítségével -, egyenként forgassuk meg a
szaloncukrokat, hideg helyen hagyjuk dermedni.
Még jövök, hozok recepteket! Addig is nyugalmas ünnepekre hangolódást, kényelmes készülődést, szeretettel teli "angyalkázást".:)
2 megjegyzés:
Ennyi finomság! Gyorsan el is mentem magamnak! :) Köszi a sok receptet! :)
Huha!! Azt hiszem fel kell gyurni az ing ujjat es hozza fogni a cucchoz. Olyan jol hangzanak! :)
Megjegyzés küldése