2015/08/31

Iskolakezdés

Elmentek a gólyák. Még előbb is, mint ahogy szoktak. Az okosok azt mondják, nagyon melegük volt. Ki tudja, mi igaz ebből? Talán ők... Egy biztos, ezen a nyáron mi se fáztunk.
Most búcsúzik tőlünk és utolsó hőhullámát rúgja... Valószínű november körül vissza fogjuk sírni, mint mindig.


Augusztus végén - édesanyánk születésnapján - összejön a nagy család. Amíg velünk volt, nála találkoztunk gyerekek, unokák, dédunokák. Idén már harmadik alkalommal voltunk együtt nélküle, a mi otthonunkban.
Ilyenkor örömmel konstatáljuk az éves változásokat, hogy ki, milyen iskolát fejezett be, vagy éppen kezd el, munkahelye vajon a régi-e, vagy váltott, mennyit hízott, fogyott, milyen új szokások születtek, stb.
Lényeges momentum, hogy felelevenítjük a régi, szép időket, amire szerencsés esetben egyformán emlékszünk. :)
Olykor a fiatalok oldalán megjelennek új barátok, barátnők, akik csatlakoznak a "csapathoz" és szegények kapkodják a fejüket, hogy hova keveredtek? Nem lehet könnyű dolguk, de hát ez amolyan "vagy megszoksz, vagy megszöksz" próba is lehetne!:)))

Jól sikerült az összejövetel. 21 fő, 5 hiányzóval, akik még nyaraltak.
A hőség miatt a lakásban kezdtünk, de estefelé a diófa alatt, gyertyafény mellett volt a legkellemesebb a beszélgetés, bele az éjszakába...


Unokaöcsém megismertetett minket egy új játékkal. A bal karján láttam egy fonott, szolid karkötőt. Kérdeztem, mi végett hordja? Mosolyogva mesélte, hogy ez egy kihívás... A pozitív gondolkodásra tanít. A magyar ember nagyon hajlamos a negatív dolgokat hangsúlyozni, ideje leszokni róla!


Fel kell venned egy bármilyen kis karkötőt és attól a perctől kezdve 21 napig nem lehet negatív gondolatokat közvetíteni. Vagyis panaszkodni, nyafogni, hogy milyen rossz volt a napom, vagy hogy mi sikerült rosszul, mit nem tudtam megcsinálni, stb., csak a fordítottját!
Meg kell találni minden napnak a szépségét! Mi volt benne a jó, mi tetszett, milyen új terveim gondolataim támadtak.
Örülhetünk egy dicséretnek, vagy annak, hogy másnak okoztunk örömöt, de a naplemente, vagy egy nyíló virág is boldogsággal tölthet el, ha hagyod... Szóval bármi, ami pozitív.

Amennyiben nem sikerül ezt véghez vinni, a karkötőt át kell tenned a jobb karodra és ismét elkezdeni a 21 napot. Ha ott is elszúrod, akkor vissza és kezdheted újból!:) Állítólag van aki egy éve csinálja!:)) Jó móka! Azt mondják jó esetben 21 nap után átáll az ember agya a pozitív gondolkodásra.
Megér egy próbát, úgyhogy készítem az indián karkötőket és közben máris gyakorlom meglátni, meghallani a szépet! ;)



A mai, utolsó szünidei napon, volt aki edzésre ment, volt aki búcsú strandolásra, de mindenképp vízbe, vagy vízközelbe, hogy elhessintse a holnapi évnyitó gondolatát is...





A kis Boldizsár is vízközelben volt. 4 új fogacskával, 12 kg-val zárja a nyarat...


 ...feláll és ügyesen lépked. :) Lassan 10 hónapos lesz.


Aranyemberrel mi holnap búcsúzunk a nyártól, mikor mindenki már elment a dolgára.
Igen, mondhatjuk, hogy de jó nekünk! Majd holnap meglátjuk! ;)

A gyerekekben azért van egy kis kíváncsiság a sulival kapcsolatban, pl. hogy mi újság a rég nem látott osztálytársakkal, vajon milyen lesz az új osztályfőnök, az új tantárgyak, stb. Mindez persze hamar kiderül és pár nap után indul a nyafogás. Megértem őket. Nem szívesen lennék újra diák, főleg mostanában!...DE, majd kapnak karkötőt, hátha megtanulják szebbnek látni a világot!:) Törekedni kell rá!

Egy friss Vekerdy - cikket/riportot olvastam ma reggel, ajánlom minden érintettnek, ill. az érdeklődőknek, akik nem olvasták.

http://wmn.hu/2015/08/31/vekerdy-tamas-legyunk-cinkosai-a-gyerekeinknek-avagy-hogyan-eljuk-tul-az-iskolat/

Minden bekukkantónak a legjobbakat kívánom!:)

5 megjegyzés:

Orsi írta...

Annyira jók a családi összejövetelek! Az idén nyáron képtelenek voltunk összeszervezni nálunk egy ilyet :((( mindig mindenki rohant valamerre...

Boldizsár nagyon huncut nézésű legényke :)))

ivetabt írta...

Én is olvastam ezt a cikket, nagyon tetszett és jó lenne mindig, minden pillanatban így látni az életet, gyereknevelést, ... de... nem mindig könnyű. HOgy lehetetlen lenne? Nem hiszem. Csak nehéz.

Éva írta...

Nagyon jó lehet ilyen nagy családba tartozni! Tündér a kis szőke herceged milyen sokat nőtt! Kívánok jó pihenést a Nagyszülőknek !
Pozitív gondolkodásra ez a karkötő a fiataloknak nagyon jó ötlet!

Névtelen írta...

Orvendek, hogy egy kicsit bekukkantottam hozzad, nagyon ritkan jarok a blogokra mostanaban. Igen, az ilten csaladi osszejovetelek mindent megernek, milyen jo is mikor mindenki osszegyul. A karkotos otlet nagyon jo. Sok sok puszi

aranyos fodorka írta...

Hát csak horgoljad a karkötőket....legalább az legyen, amit naponta egyik kezedről a másikra tehetsz...Mert aki a mai világban kibír egy napot negatív gondolat nélkül, az bizony nem hiszem, hogy őszinte Vagy/és igazat mond.... :-( :-(

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons