2011/02/16

Zsuzsi 1. receptje a GK 2-ben

Végre!!!:))) Már azt hittem, hogy nem is lesz több böjtös recept!  Vészesen közeledik a márciusi dátum, amíg küldhettek "lájtos" finomságokat!
Zsuzsa a karácsonyi versenyben is élenjáró volt!:) Köszönöm szépen, hogy most is jelentkeztél!
Igazából azt nem értem tisztán, hogy mi ebben a böjtös, majd magyarázzátok el! Ráma? Az nem zsiradék?:) Vagy hogy van ez?

Barátnőmék, mikor Nagypénteken elhívtak minket Bajára és szinte családtagokként részt vehettünk a nagy családi halászlé elfogyasztásában - édesapja fantasztikusan értett a készítéséhez!!! -, mindig azt mondták: ugyan, a hal nem hús!!!:))) Azt szabad enni! Több tányérral is bevágtunk... Istenem, a régi, szép idők!...

No, de lássuk Zsuzsi desszertjét!:)

Diétás kókuszos csokis expressz
Kedvenc süteményem,bármikor bármennyit készítek belőle mindig kevés lesz J
Attól függően, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni kell a tojások számát meghatározni. Ha csak egy kis ebéd utáni desszertnek szánjuk és nem szeretnénk magunkat teletömni még a délután folyamán , akkor elég lesz 4 tojásból piskótát sütni.
Én így készítem a piskótát.
-         4  (vagy több) egész tojás
-         ahány tojás, annyiszor 2 dkg cukor  (esetleg édesítő,szőlőcukor stb)
-         ahány tojás, annyiszor 2 dkg liszt
-         1 kanál kakakó
-         ha bátortalan vagy, egy csipet sütőpor
-         pici só (késhegynyi)

Az egész tojásokat  a cukorral magas fordulatszámon addig verem,ameddig masszív alapot nem kapok. Korábban én is a hagyományos  kettéválasztott tojás módszerrel készítettem de higgyétek el hogy működik  és sokkal lazább finomabb piskótát kapunk ezáltal.
A lisztet összekeverem a sütőporral (ha bátortalan vagyok J ), kakaóval és óvatosan a felvert tojásos masszába keverem.
Sütőbe vele!!  180 oC-on 20 perc alatt megsül.
Közben 1-2 csomag (mennyiségtől függően) csokis pudingot felfőzök 3 dl tejjel. Kihűtöm, érdemes a tetejét lefedni, és időnként megkevergetni, hogy ne bőrözzön be.
10 -15 dkg Rama-t kikeverek 3 kanál cukorral ( vagy édesítővel esetleg szőlőcukorral),majd a kihült pudinggal összekatyvarászom.
A kihült piskótát nagymérető pogácsaszaggatóval kiszúrom,majd az elkészített krémmel betöltöm. Kenek a szélére is és meghempergetem kókuszba.

Ha időm és a társaságomban lévő sütire áhítozó szájak megengedik a tetejére csurgatok olvasztott csokit is ha nem, vaníliás porcukorral megszórom és  asztalra kerülés után 3 másodperc alatt eltűnik a tálcáról J.

Készítettem számtalan verzióban,
-         fehér tésztával csoki krémmel,
-         csokis tésztával vaníliás krémmel,
csoki forgácsba hempergetve,
mandula forgácsba hempergetve, stb...-        

3 megjegyzés:

Pálfalvi Zsuzsa írta...

A böjtös az, hogy könnyű-laza piskóta és a krém is. Nem terhel meg, ráadásul szőlőcukorral, vagy glukanonnal készítve minimális az energiatartalma!

Tiffanylda írta...

Ahaaaa!
Akkor én a dupla koleszterinszintemmel kipróbálhatom?:))) Vagy csak megsüthetem és szagolhatom?:(((
Az unoka már rábeszélt, hogy a délutáni alvása után süssük meg!.. Félek, hogy megkóstolom és ízleni fog!:(((

Cimbilimbi írta...

Nem vagyok böjt-szakértő, nekem ez böjtös, mert húshagyó :) Imádom a pudingos krémeket, sokkal könnyebb, mint a sokvajas... Kipróbálom!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons