Zsuzsa a karácsonyi versenyben is élenjáró volt!:) Köszönöm szépen, hogy most is jelentkeztél!
Igazából azt nem értem tisztán, hogy mi ebben a böjtös, majd magyarázzátok el! Ráma? Az nem zsiradék?:) Vagy hogy van ez?
Barátnőmék, mikor Nagypénteken elhívtak minket Bajára és szinte családtagokként részt vehettünk a nagy családi halászlé elfogyasztásában - édesapja fantasztikusan értett a készítéséhez!!! -, mindig azt mondták: ugyan, a hal nem hús!!!:))) Azt szabad enni! Több tányérral is bevágtunk... Istenem, a régi, szép idők!...
No, de lássuk Zsuzsi desszertjét!:)
Diétás kókuszos csokis expressz
Kedvenc süteményem,bármikor bármennyit készítek belőle mindig kevés lesz J
Attól függően, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni kell a tojások számát meghatározni. Ha csak egy kis ebéd utáni desszertnek szánjuk és nem szeretnénk magunkat teletömni még a délután folyamán , akkor elég lesz 4 tojásból piskótát sütni.
Én így készítem a piskótát.
- 4 (vagy több) egész tojás
- ahány tojás, annyiszor 2 dkg cukor (esetleg édesítő,szőlőcukor stb)
- ahány tojás, annyiszor 2 dkg liszt
- 1 kanál kakakó
- ha bátortalan vagy, egy csipet sütőpor
- pici só (késhegynyi)
Az egész tojásokat a cukorral magas fordulatszámon addig verem,ameddig masszív alapot nem kapok. Korábban én is a hagyományos kettéválasztott tojás módszerrel készítettem de higgyétek el hogy működik és sokkal lazább finomabb piskótát kapunk ezáltal.
A lisztet összekeverem a sütőporral (ha bátortalan vagyok J ), kakaóval és óvatosan a felvert tojásos masszába keverem.
Sütőbe vele!! 180 oC-on 20 perc alatt megsül.
Közben 1-2 csomag (mennyiségtől függően) csokis pudingot felfőzök 3 dl tejjel. Kihűtöm, érdemes a tetejét lefedni, és időnként megkevergetni, hogy ne bőrözzön be.
10 -15 dkg Rama-t kikeverek 3 kanál cukorral ( vagy édesítővel esetleg szőlőcukorral),majd a kihült pudinggal összekatyvarászom.
A kihült piskótát nagymérető pogácsaszaggatóval kiszúrom,majd az elkészített krémmel betöltöm. Kenek a szélére is és meghempergetem kókuszba.
Ha időm és a társaságomban lévő sütire áhítozó szájak megengedik a tetejére csurgatok olvasztott csokit is ha nem, vaníliás porcukorral megszórom és asztalra kerülés után 3 másodperc alatt eltűnik a tálcáról J.
Készítettem számtalan verzióban,
- fehér tésztával csoki krémmel,
- csokis tésztával vaníliás krémmel,
csoki forgácsba hempergetve,
mandula forgácsba hempergetve, stb...-
3 megjegyzés:
A böjtös az, hogy könnyű-laza piskóta és a krém is. Nem terhel meg, ráadásul szőlőcukorral, vagy glukanonnal készítve minimális az energiatartalma!
Ahaaaa!
Akkor én a dupla koleszterinszintemmel kipróbálhatom?:))) Vagy csak megsüthetem és szagolhatom?:(((
Az unoka már rábeszélt, hogy a délutáni alvása után süssük meg!.. Félek, hogy megkóstolom és ízleni fog!:(((
Nem vagyok böjt-szakértő, nekem ez böjtös, mert húshagyó :) Imádom a pudingos krémeket, sokkal könnyebb, mint a sokvajas... Kipróbálom!
Megjegyzés küldése