2010/11/08

Születés...

Felkérést kaptam két lámpabura készítésére. A talpak adottak, de csak méreteket tudok, nincs nálam, így egy kicsit nehezebb. Számomra szokatlan méret, kb. egy méter magas, amihez arányaiban a burának is igazodnia kell. Nem olvasó-, de nem is állólámpa. Azt hiszem, ezt hívják igazi, hangulatlámpának ...
Sokat töprengtem a mintán, de miután a megrendelő közölte, hogy megbízik az ízlésemben, hát hurrá!!!
Elkezdődött tehát a "szülés", ami ez esetben fájdalommentes, viszont a végeredmény érzése sokszor hasonló, hiszen egy új dolgot hozok létre!:) Ebben ez a legcsodálatosabb!:)
A tervezés és modellezés után, tegnap kivágtam kartonból a két, egyforma  lámpa mintáit, majd a megfelelő színű üvegre rá is rajzoltam. Ma, reggel óta szabtam, csiszoltam - ezt a két fázist szeretem legkevésbé...-, de az egyik lámpa darabjai készek, a másiké félig... Amíg lehet, az udvari nagy asztalon végzem a szilánkos  munkát. Ma a pocsék idő miatt , sajnos hamarabb be kellett jönnöm.
Az egyik oldallap mintájának elemeit befóliáztam és össze is állítottam, mert annyira izgatott, hogy hogy fog kinézni! Az alap még nincs kiszabva, de látható...Kell ez a kezdeti  inspiráció a továbbiakhoz!
Megosztom veletek, talán nem haragszik meg a leendő gazdája!:)

9 megjegyzés:

latinka írta...

Ez nagyon ígéretes,biztosan nem fog csalódni a megrendelő!

Tímel írta...

Nagyon tetszik. Olyan kis kecses :)

batorba írta...

Nagyon kis izléses, kecses, tetszetős!!!!!:-))) Nekem biztosan tetszene...és ha lesz egyszer ilyen lehetőségem, akkor én is meg fogok bízni az izlésedben!.-))

Ledorka írta...

Gyönyörű forma, kíváncsi vagyok a végeredményre. :)

tipikos írta...

Csak a többieket tudom ismételni! Nekem már most tetszik! :DDD

Kőrösi Mercédesz írta...

Beállnék a sorba:)

Vízicsibe írta...

Hú!!! Nagyon kíváncsi vagyok a lámpára! Ez a rész már így gyönyörű!

Cimbilimbi írta...

Ma szép idő van, remélem felétek is és sokat tudsz haladni odakint! Nagyon szépséges a minta. Én viszont lerágnám a körmöm, hogy nem látom a talpát :) Bár ékszert is sokszor úgy készítek, hogy nem tudom, milyen a megrendelő nyaka...

Tiffanylda írta...

Köszönöm a dicséreteket, de még nagyon messze a cél!:(
Közben ma egy unoka vigyázásom volt, holnap kettő lesz - fránya köhögés, takonykór -, úgyhogy a haladás enyhén szólva, nem tempós!:)
Cimbikém, nálunk ma pocsék idő volt, szeles, szemerkés, borús, úgyhogy most bent fogok tovább dolgozni, ami a látásviszonyokat is meglehetősen rontja. Nem tudok lámpafénynél üvegezni, amúgy is rontja nagyon a szemet! Na, majd alakul!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons