2020/12/15

Manna 15.

Ma jöjjenek ismét diétás, vega ételek! Nagyon finomak és élvezhetők igazi "nagy zabásoknak" is!:)

TÉLI ZÖLDSÉGLEVES

Hozzávalók (4 adag)

  • 2 db. nagy fehérrépa (ne legyen fás)
  • 2 db. nagy sárgarépa
  • 1/2 zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 levél fodroskel (ha nincs: kelkáposzta, bimbóskel, kínaikel)
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 pohár borsó (konzerv vagy fagyasztott)
  • 5 dkg kemény sajt
  • 2-3 cm-es friss rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • Olívaolaj

Elkészítés:

Egy kanálnyi olívaolajon állandó kevergetés mellett megdinszteljük a karikára vágott répát és az apróra vágott zellergumót, kicsit később pedig rádobjuk a vékony karikákra vágott fokhagymát és a sót. Öt perc után felengedjük a zöldségeket kb. másfél liter vízzel és hozzáadjuk a zöldfűszereket is.

Amíg felforr a leves, addig kivágjuk a káposztalevelek középső, vastag erezetét, majd nagyobb darabokra vágjuk, és felaprítjuk a petrezselymet is. Mindkettőt a forrásban lévő levesbe szórjuk. Ezután a borsót is hozzáadjuk a többi zöldséghez. Tizenöt-húsz perc forralás után el is készültünk. Tányérra szedjük, és alaposan megszórjuk reszelt sajttal.

Fontos, hogy ne legyen túl sok leve, éppen csak ellepje a zöldségeket. Ne főzzük, és sózzuk túl!

KÁPOSZTAPALACSINTA

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg  káposzta, lereszelve
  • 1 kisebb hagyma, finomra vágva
  • 2 evőkanál kókuszliszt (vagy sima)
  • 4 nagy tojás
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1/4 tk. őrölt fekete bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kókuszolaj a sütéshez (vagy sima)

A mártáshoz:

  • 2 dl sűrű joghurt
  • 1 tk. Erős Pista (opcionális)
  • 1 cikk fokhagyma, reszelve

Így készítsd:

Keverd össze a mártás hozzávalóit, majd rakd félre.

Egy kis tálban habverővel keverd jól össze a tojást, a borsot és a fokhagymát.

Majd ebbe az alapba forgasd bele az előkészített káposztát, a hagymát és a kókuszlisztet (lisztet).

Forró serpenyőben kevés kókuszolajon (olajon) süss palacsintákat a masszából a hagyományos módon. A fent írt mennyiség négy adagra elegendő.

Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást rakhatsz.  Forrás:http://ripost.hu/


Végül egy kevéske nasi is jöjjön, ami biztos nem hizlal!;)

TÚRÓS KORONG (3 adag)

Hozzávalók :
Tészta :
25 dkg zsírszegény túró, 3 tojás, 1 evőkanál darált zabpehely ( vagy liszt), 1 evőkanál cukor, csipet só, 1 kávéskanál citromlé, késhegynyi szódabikarbóna
Feltét:
50 dkg zsírszegény túró, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál 12%-os tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál citromlé, vanília, csipet só, 3 narancs.


A tojásfehérjét a csipet sóval felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. Majd hozzáadom a túrót, zabpelyhet (lisztet), a citromlében kipezsegtetett szódabikarbónát. Krémesítem. Végül nagyon óvatosan hozzáforgatom a tojáshabot. Sütőpapíros tepsiben kanállal 3 korongot formázok. 180 fokos sütőben 20 percig sütöm. (Sütőfüggő)

A feltét hozzávalóit krémesre keverem. Majd a kihűlt korongokra halmozom. 


A mai tennivalónk:

Találkozz egy idős szomszéddal, hogy felvidítsd a napját!

? Azt hiszem én vagyok a legidősebb szomszédom! :D

Most már nagyon közelít az ünnep, csak kilencet kell aludni! Jók legyünk hát, gyerekek...! 👼

Minden jót mára, vigyázzatok magatokra!:)

3 megjegyzés:

Éva írta...

Finom recepteket hoztál, a túrós süti tetszik.A tennivalókkal én is hasonlóképpen vagyok:)

aranyos fodorka írta...

A káposzta-palacsinta nagyon csábító, gyanítom, ki fogom próbálni. Valami hasonlót én sütöttem már, de az egyszerűbb volt, a megdinsztelt káposztát egyszerűen hozzákevertem a palacsinta masszához és vegetás tejföllel locsolva ettem...Jó volt.

Tiffanylda írta...

Éva: nem fogsz csalódni benne, úgy gondolom!
A tennivalókról: feléről már lemondtam.:)

aranyos fodorka: biztos az is finom volt! Ennek a fűszerezése más, meg hát a káposzta sem dinsztelt... Kóstold meg és dönts!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons