Ma jöjjenek ismét diétás, vega ételek! Nagyon finomak és élvezhetők igazi "nagy zabásoknak" is!:)
TÉLI ZÖLDSÉGLEVES
Hozzávalók (4 adag)
- 2
db. nagy fehérrépa (ne legyen fás)
- 2
db. nagy sárgarépa
- 1/2
zellergumó
- 3
gerezd fokhagyma
- 4-5
levél fodroskel (ha nincs: kelkáposzta, bimbóskel, kínaikel)
- 1
cs. petrezselyemzöld
- 1
pohár borsó (konzerv vagy fagyasztott)
- 5
dkg kemény sajt
- 2-3
cm-es friss rozmaring
- 1
szál kakukkfű
- Só
- Olívaolaj
Elkészítés:
Egy kanálnyi olívaolajon állandó kevergetés mellett
megdinszteljük a karikára vágott répát és az apróra vágott zellergumót, kicsit
később pedig rádobjuk a vékony karikákra vágott fokhagymát és a sót. Öt perc
után felengedjük a zöldségeket kb. másfél liter vízzel és hozzáadjuk a
zöldfűszereket is.
Amíg felforr a leves, addig kivágjuk a káposztalevelek
középső, vastag erezetét, majd nagyobb darabokra vágjuk, és felaprítjuk a
petrezselymet is. Mindkettőt a forrásban lévő levesbe szórjuk. Ezután a borsót
is hozzáadjuk a többi zöldséghez. Tizenöt-húsz perc forralás után el is
készültünk. Tányérra szedjük, és alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
Fontos, hogy ne legyen túl sok leve, éppen csak ellepje a
zöldségeket. Ne főzzük, és sózzuk túl!
KÁPOSZTAPALACSINTA
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 25
dkg káposzta, lereszelve
- 1
kisebb hagyma, finomra vágva
- 2
evőkanál kókuszliszt (vagy sima)
- 4
nagy tojás
- 1
ek. szójaszósz
- 1/4
tk. őrölt fekete bors
- 3
gerezd fokhagyma
- 1
ek. kókuszolaj a sütéshez (vagy sima)
A mártáshoz:
- 2 dl
sűrű joghurt
- 1
tk. Erős Pista (opcionális)
- 1
cikk fokhagyma, reszelve
Így készítsd:
Keverd össze a mártás hozzávalóit, majd rakd félre.
Egy kis tálban habverővel keverd jól össze a tojást, a
borsot és a fokhagymát.
Majd ebbe az alapba forgasd bele az előkészített káposztát,
a hagymát és a kókuszlisztet (lisztet).
Forró serpenyőben kevés kókuszolajon (olajon) süss
palacsintákat a masszából a hagyományos módon. A fent írt mennyiség négy adagra
elegendő.
Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást
rakhatsz. Forrás:http://ripost.hu/
Végül egy kevéske nasi is jöjjön, ami biztos nem hizlal!;)
TÚRÓS KORONG (3 adag)
Hozzávalók :
Tészta :
25 dkg zsírszegény túró, 3 tojás, 1 evőkanál darált zabpehely ( vagy liszt), 1
evőkanál cukor, csipet só, 1 kávéskanál citromlé, késhegynyi szódabikarbóna
Feltét:
50 dkg zsírszegény túró, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál 12%-os tejföl, 1 citrom
reszelt héja, 1 kávéskanál citromlé, vanília, csipet só, 3 narancs.
A tojásfehérjét a csipet sóval felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig
keverem. Majd hozzáadom a túrót, zabpelyhet (lisztet), a citromlében kipezsegtetett
szódabikarbónát. Krémesítem. Végül nagyon óvatosan hozzáforgatom a tojáshabot.
Sütőpapíros tepsiben kanállal 3 korongot formázok. 180 fokos sütőben 20 percig
sütöm. (Sütőfüggő)
A feltét hozzávalóit krémesre keverem. Majd a kihűlt
korongokra halmozom.
A mai tennivalónk:
Találkozz egy idős szomszéddal, hogy felvidítsd a napját!
? Azt hiszem én vagyok a legidősebb szomszédom! :D
Most már nagyon közelít az ünnep, csak kilencet kell aludni! Jók legyünk hát, gyerekek...! 👼
Minden jót mára, vigyázzatok magatokra!:)
3 megjegyzés:
Finom recepteket hoztál, a túrós süti tetszik.A tennivalókkal én is hasonlóképpen vagyok:)
A káposzta-palacsinta nagyon csábító, gyanítom, ki fogom próbálni. Valami hasonlót én sütöttem már, de az egyszerűbb volt, a megdinsztelt káposztát egyszerűen hozzákevertem a palacsinta masszához és vegetás tejföllel locsolva ettem...Jó volt.
Éva: nem fogsz csalódni benne, úgy gondolom!
A tennivalókról: feléről már lemondtam.:)
aranyos fodorka: biztos az is finom volt! Ennek a fűszerezése más, meg hát a káposzta sem dinsztelt... Kóstold meg és dönts!:)
Megjegyzés küldése