2020/02/25

Elment a nagy mesemondó :(

Először gyerekeinknek olvastuk, aztán bakelit lemezről hallgatták, majd ők maguk olvasták Süsü vidám történeteit. Annak idején még rendszeresen ment a tévében Mirr-Murr, Pom-Pom, A nagy ho-ho-ho-horgász és a többi, egyéb kedves történet Csukás István tollából, esti mese gyanánt.

A legkisebb unokánk épp az utóbbi hetekben szokott rá a Süsü mesékre, aminek nagyon örülünk.
Úgy gondolom, igen kevés gyerek van az országban, aki nem találkozott valamelyik írásával, ha másként nem, az óvodában, vagy az alsó tagozatban.

Most ugyan távozott közülünk, de Ő az, aki mindig velünk marad! A lelkünkben, a mesekönyvekben, Süsüben és a többiekben... Köszönjük! 💝

Képtalálatok a következőre: csukás istván meséiKéptalálatok a következőre: csukás istván meséi

Tóth Krisztina

Csukás István az égbe költözött,
egy téli tücsköt hallgat éjszaka.
Hiába várja Bátor Tintanyúl,
ő többet nem jön már haza,
énekel neki odaát.
Indulni kellett, nincs mese:
Süsü is ott van fent vele,
köszönjük minden mondatát! 💔

Nézzétek meg ezt a kedves videót! :)

A rosszkedveteket billentsétek át jókedvvé!  - hogy a Művész szavaival éljek. :)

4 megjegyzés:

Kincse írta...

Igen, mi szeretnénk, ha örökké élnének a szeretteink, kedvenceink.
Maradandót alkotott Csukás István, és bennünk él tovább, mint ahogy gyerekeinkben, unokáinkban, mert mindenkinek csodás élményt adott.

Éva írta...

Nagyon sajnálom! Sok kedves meséje figurája örökre megmarad mindazok emlékezetébe akik látták és olvasták! Meséskönyvét amit még lányaimnak olvastam az unokák is ebből ismerték meg majd DVD-n láthatták meséit.Kár hogy azokat a régi rajzfilmeket elég ritkán lehet:)

Tiffanylda írta...

Kincse, Éva: köszönöm a hozzászólást, azt hiszem, mindenki így reagál Csukás István távozására, mint ti. Mindenki által szeretett ember volt.:)

aranyos fodorka írta...

Sajnos egyszer mindenkinek lejár a szavatossága... Nekem Csukás Istvánról - koromra tekintettel - csak olyan emlékeim vannak, hogy nem nekem mesélték ezeket, hanem én meséltem ...
Úgy sajnálom, hogy az én gyerekkori mesekönyveim már senkinek nem mondanak semmit. Kimentünk a divatból.... Pedig azok is kedves kis történetek voltak, még úgy is, hogy sokuk szerzőjét se lehetne ma már kideríteni. Nekem minden gyerekkori mesekönyvem kedves emlék.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons