2019/05/21

Ötletelés kerekesszékben

Most találtam a hírt, amit megosztok veletek, mert szerintem ritka jó kezdeményezés.

Alexa, a pécsi mozgássérült hölgy különös tervvel állt elő.
Mivel természetszerető, úgy gondolta, feltérképezi a kerekesszékkel bejárható mecseki túrautakat. Legalább a friss levegő legyen biztosított, ha már az alapvető mozgás, túrázás lehetősége egy életre elszállt!...
Sajnos, a túrautakhoz jutás - főleg a városkörnyékieknek - tömegközlekedéssel szinte lehetetlen, illetve nagyon korlátozott. Már "csak" ezt kéne megoldani, természetesen elérhető áron.
Pályázat segítségével próbálja felkutatni az újabb, használható kiránduló utakat. Úgy gondolom, hogy Alexa ezzel a jó gondolattal és szorgos munkával nagyon sokat tesz, hogy javítsa a kerekesszékes társadalom életminőségét. Köszönjük!

Nézzétek meg a vele készült riportfilmet, remélem a linket meg lehet nyitni!
https://abcug.hu/kerekesszekben-kutatja-a-jarhato-turautakat/?fbclid=IwAR1Qbsi0Ndb2fRKPkTaTblOSrPbqu0A95Sl4502-DuaY3xI4F3NQYwfL4Fw

Ráadásként néhány friss kép a pagonyból, eső után...









Szép estét mindenkinek!

3 megjegyzés:

Éva írta...

Alexának sok sikert kívánok ehhez a nem éppen könnyű de annál nemesebb feladathoz! Ezeket a csodás természeti szépségeket mindenkinek látnia kell!

aranyos fodorka írta...

Ott a probléma, hogy nálunk nincsenek vezető pozícióban sérült, hátrányos helyzetű emberek, itt csak az számít valamit (néha még az se), ha van ismerősöd a "nagyok" között. Akkor lehet elintézni, megkapni, felépíteni stb...Ez a mai vezetés sokaknak adós sok mindennel és hangzatos ígéretekből (ami aztán nem is teljesül, vagy idővel megcsonkítják) - soha nem lesz semmi....Tudom, ez nem hangzik valami vidáman, de ez a helyzet és ez a véleményem.
Sajnos Alexa nem fog tudni kerekesszékével sokkal több helyen közlekedni évek múlva se.
A virágok viszont gyönyörűek. Többségének jót tett ez a sok csapadék. Csak a kis palánták fáznak, de majd behozzák a lemaradást.
Remélem.

Tiffanylda írta...

Éva: én is úgy gondolom, hogy nem könnyű vállalás, amit tesz, de hajtja a remény, ami neki nagyon fontos! Egyetértek vele és drukkolok neki én is!

Aranyosfodorka: valószínű igazad van - sajnos.:( Hasonlóan látom én is, de hál'istennek vannak igazi harcosok, akik ennek ellenére megpróbálják a lehetetlent, ami óriási dolog! Minden tiszteletem az övé!
Kösz, a virágok néhol gyönyörűek, de van, ahol az eső leverte őket, nem tudtak kiteljesedni. Mindenesetre a rododendronok nyílnak, aminek nagyon örülünk, mert tavaly, ill. 2 éve ültettük és elég kényesek a talajra. Talán megmaradnak.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons