2017/06/19

Máriakönnye

Sosem hallottam róla, hogy lenne ilyen helység a térképen! Pedig van. Máriakönnye (Vodica), kegyhely. 





Véletlenül keveredtem oda. A Facebook -on találtam egy felhívást, hogy egy most induló levendulásban lehet esküvői és egyéb alkalmi képeket készíteni profi fotósoknak. A kérés csak annyi, hogy pár jó képet kapjon belőle a tulajdonos. Végül úgy döntöttek, hogy mehetnek a természetfotósok, sőt, a simán "kattintgatósok" is, csak időpontot kell egyeztetni, nehogy belógjanak egymás "képébe".:)

Jobban utána néztem a dolognak és kiderült, Bácsalmás környékén van ez a bizonyos Vodicai Levendulás. Azonnal tudtam, hogy ott a helyünk, hiszen szeretett Bajánktól - ahova bármikor szívesen megyünk - mindössze pár kilométer. Hátsó gondolatként azonnal megjelent a fejemben, hogy hazafelé a híd alatti Potykában egy jó kis halászlevet is ehetnénk!...

Gyorsan egyeztettünk Aranyemberrel, majd a tulajjal és két fényképezőgéppel beneveztünk a projektbe.

Nem kellett Bácsalmásig elmenni. Máriakönnye után rögtön jobbra, kitárt kapukkal vártak minket.
Ez egy családi gazdaság, nagyon kedves fiatal pár a tulajdonos. A két és fél hektáros levendulásuk most lett három éves, igazából épp indulni készül. Csodálatos! 
Mindketten hozzáértők, gépek nélkül dolgoznak, vegyszermentesen, környezetkímélő módon. Három fő állandó munkaerőt alkalmaznak, illetve aratáskor többet, mert az nagy munka.

Úgy beleszerettünk a levendulásba, hogy alig tudtuk abbahagyni a fotózást!:) Igazából sok mindent nem lehet fényképezni ilyen helyen a növényeken kívül - esetleg, ha lenne hozzá egy gyerek, vagy egy ló... - és úgy gondoltam, hogy egy csomó egyforma fotó készült, de mégsem! Lehet, hogy csak nekem nem unalmas?:)

Remekül éreztük magunkat, jót beszélgettünk Eszterrel, a háziasszonnyal és biztos vagyok abban, hogy ez a levendulás pillanatokon belül az egyik legszebb és legnagyobb lesz kis országunkban!

Jövő szombaton, azaz június 24-én lesz nyilvános egyetlen napra, a nagyközönség előtt. Belépés díjtalan! Családi- és gyermek programok mindenféle szuper dolgokkal, párlatkészítés, virágszedés, lovaglás ingyen, családi fotózás, stb. Némi étellel is készülnek, kenyérlángos, fagyi is lesz..., úgyhogy ha bárki ráér és nem sajnálja az üzemanyagot, utazást, fáradtságot, akkor szívből ajánlom, biztos nem fog csalódni! 

Hazafelé megettük az áhított halászlevünket, úgyhogy nagyszerűen sikerült ez a délután!:)

Végül jöjjenek a képek!















Szép, nyári napokat minden bekukkantónak!:)


5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép fotókat készítettél és gondolom milyen jó illat lenghette be a tájat?! Kellemes nyári napokat jó kikapcsolódást kívánok az egész családnak!

Tiffanylda írta...

Éva, valóban fantasztikus illat volt és millió méhecske! Kicsit féltem, hogy megszurkálnak, de megúsztam.
Köszönjük a jókívánságokat, Neked és Családodnak is szép nyarat, jó programokat az unokákkal!;)

aranyos fodorka írta...

Tudtad, hogy csak pár km-re voltatok a hatalmas és híres Mária szobortól ?
http://csendhegyek.blogspot.hu/2015/10/hercegszanto-vodica-mariakert-kalvaria-h.html
Egyúttal azt is megnézhettétek volna - bár kétségtelen ez a levendulás is gyönyörű !

Tiffanylda írta...

Aranyos fodorka: nem, nem tudtam - műveletlenségemnek köszönhetően -, de ha legközelebb arra járunk, feltétlenül megnézzük! Köszönöm a linket, valóban hatalmas ez a szobor és hogy pécsi mester készítette, hát még izgalmasabb! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet! Egyébként itt is volt egy kicsi golgota, de nem jók a képek, nem tettem fel. A kis templommal szemben, az út túlsó oldalán, a helységtábla mögött.

aranyos fodorka írta...

Az a kálvária is fent van a blogban !
http://csendhegyek.blogspot.hu/2014/03/baja-vodica-kalvaria-h.html
És tényleg menjetek el a másik Vodicára, ha arra jártok !

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons