2016/12/01

Megjött december!:)

Eltelt egy hónap, mióta nem írtam.

Először is, egy nagy üvegezős munkát kaptam, amit időre kellett teljesíteni.
Pipacsos mintát kért a megrendelő, ami nagyon nehezemre esett. Ugyanis ez a szép virág olyan légies, finom, hogy el nem tudtam képzelni, hogy oldom meg ezt a rideg, hideg üvegből! Sokat vajúdtam a mintával, nehezen találtam meg a megfelelő üveget, szóval nem volt egyszerű.
Végül sikerült, mindenki megelégedésére! Gyorsan el is vitték Hollandiába és most már télen is pipacsos ablakot nézhet a gazdája!:)

 Ez a nagy, 90x40cm,
és a kicsi, amiből két egyforma készült, tükörképben.

Egyébként nem tudom ti hogy érzékelitek, de hihetetlen gyorsasággal repülnek a napok, hetek, hónapok! Minden nap program dús, nincs unatkozás. Szerencsére. Igaz, volt egy-két kellemetlen hét, mikor elkaptam a bizonyos vírust, ami mindenhol jelen van manapság. Nagyon levert! Még ma is érzem a gyomromon a nyomát...
Szegény Doma unokám se úszta meg, még kórházba is került kiszáradás veszélye miatt.:( Hál'istennek gyorsan gyógyult, ismét járhat fociedzésre és meccsekre. :)

A hónap kezdetén ünnepeltük Boldizsár 2. szülinapját. Nagy gyerkőc már, szépen beszél, okos, szép és jó kisfiú. Mi más lenne? :))) Nézzétek, hogy mosogat! :)

A három "szomszéd" unoka is nagyra nőtt, már igazi kajlák!:) Azért még sikerül rászednem őket néha egy kis ház körüli segítségre. Én is besegítek egy - egy ebéddel, vacsorával, olykor együtt tanulással is, ha úgy alakul.

Elkezdtem a karácsonyi készülődést. Elsősorban az üvegezésben. Újabb formájú angyalok születtek, majd egy esernyőt tartó párost készítettem, többféle formációban. Nagy sikert aratott.






Ma készült el - kérésre - a kis angyal medál. Fele akkora, mint a többiek, nyakba lehet akasztani. Magamtól eszembe nem jutott volna! Szerencsére a fiataloknak vannak ilyen igényük!:) Ennek is sikere lett, úgyhogy ezerrel üvegezek.

Szokásosan voltak családi ünnepek és együttlétek, finom ételekkel. (Pár napja eszem csak újra mindent, úgyhogy nem sokat élvezhettem belőle.)

Egy szem nagylány unokánk első bálján is részt vettünk nagycsaládilag. Elragadóan csinos hölgy lett belőle!



Közben belecseppentem egy bizonyos Lét - Trend nevezetű életmódváltós csoportba.
Első körben meghívtak "előadónak" - merthogy pár éve mi is nagyot váltottunk, más kérdés, hogy kissé visszacsúsztunk, de igyekszünk újra helyre kerülni - és ezek után úgy döntöttem, maradok! Elmegyek rendszeresen meghallgatni mások véleményét, tapasztalatait, receptjeit az egészséges életmódról. Esetleg megoszthatom veletek is, ha lesz rá igény.;)  Na, meg ha lesz időm írni a blogba...

Miután kajak témában érintettek vagyunk, tegnap kiállítás megnyitón voltunk Pécsett, az egyetemen, ahol a hirtelen elhunyt Kolonics György kenus, sportlegenda életútját mutatják be. Igazán színvonalas, jól összeszedett kiállítás, ajánlom mindenkinek.
http://www.psnzrt.hu/hirek/2016-11-29-kajak-kenu-megnyilt-pecsett-a-kolonics-emlekkiallitas


Egy szó mint száz, rengeteg történés volt, ezek csak amik hirtelen eszembe jutottak...

Gondolom, ti is mindannyian készültök már a közelgő ünnepekre. Igyekeznünk kell, hiszen már december!

Nyugodt, szép Adventet, csendes várakozást kívánok minden bekukkantónak!:)

5 megjegyzés:

Kavics írta...

Nagyon jól sikerültek a pipacsok, különösen a nagy kép tetszik! És a mini angyalkák is. :-)
Én is lábadozom abból a vírusból, sőt én már a 2. kört "futom", de erre már jobban felkészült a szervezetem.
Az életmódváltásról a téma engem érdekelne, örülnék, ha írnál róla!
Nektek is békés, családias várakozást Tiff! :-)

Éva írta...

Örülök hogy jelentkeztél kis összefoglalóddal !Csodásak a munkáid, a tulipán az apróságok mind mind ! A napok valóban rohannak egymás után, az unokák pedig szépen nőnek ! Kívánok kellemes elfoglaltságot úgy a kreatív munkádban mint a családi programokban és főleg jó egészséget!

Tiffanylda írta...

Kavics, köszönöm! A kis pipacsokkal gyakoroltam :), a nagy nekem is jobban tetszik.
A mini angyalkáknak nagy sikere van, amit kissé meg is bántam (?), mert borzasztó szemnyűvő és az ujjnyi vastag forrasztópákával nem a legpraktikusabb az összeállításuk. Nem siránkozás, tény!;)
Sajnállak a 2. kör miatt, remélem gyorsan kilábalsz belőle! Én még mindig kínlódok a gyomrommal...
Az életmódváltós csapat nemrég alakult és havonta egyszer találkozunk csak (ez volt a 3.), úgyhogy eddig jó receptekkel szolgálhatok - hamarosan meg is teszem -, de az igazi célkitűzés még csak a következő hónapokban fog kikristályosodni. :)

Köszönöm a dicséreteket! Annyi kellemes elfoglaltságom van, hogy hihetetlen és még annyi lenne, amit szeretnék, de nem jut rá idő!!! Tudod, a nyugdíjasoknak van a legkevesebb idejük!:)))
Igyekszem vigyázni az egészségemre, hasonlóképpen tedd Te is!;)

Még valakitől kaptam egy hozzászólást - 3 betűs név, nem emlékszem pontosan -, de itt nem jelent meg, lehet, hogy elrepült, bocsánat! Kérdésedre a válaszom az, hogy sajnos most én sem kaptam sehol, ezeket ezer éve vettem a Kőris utcai boltban. Most ott sincs!:( Bazárokban, kisebb bizsutériákban, kínai boltokban keresd, talán szerencséd lesz! Bár azok valószínű nem üvegek, hanem műgyanták, vigyázz, forrasztásnál elolvadhat!!!

aranyos fodorka írta...

Na végre !!!
Jó sokáig hallgattál - és örülök, hogy újra jelentkeztél. És micsoda szépségekkel !!!
Atyaég! Boldizsár meg közben 2 éves lett ????!!! Hát most született...Tündéri kis fickó !
Az angyalkák valóban aranyosak, de elhiszem, hogy nehéz lehet velük dolgozni.
Receptek engem is érdekelnének !

Tiffanylda írta...

Aranyos fodorka: kösz, hogy hiányoztam :) igen, sokáig hallgattam, most sincs sokkal több időm, de többen kérték, hogy írjak és ennek megörültem...:)
Köszönöm a dicséretet, próbálkozom újakat előállítani, de először fejben kell, főleg ezért időigényes. Az is!:)))
Recepttel jövök!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons