2016/03/02

Kedves Kommentelőim!

Bocsánatot kell kérnem Tőletek, amiért nem tettem közzé egy csomó hozzászólásotokat. Ráadásul kicsit rosszul is esett hiányotok, azaz a saját hülyeségem...

Miután pihenésre vagyok ítélve, most van időm komolyabban belenézni a számítógépbe, mert egyébként mindig sietős...
Rákattintottam a Tiffanylda blogjai c. feliratra és az "üvegműveknél" volt 36 db moderálásra váró üzenet. :( Most vettem észre... Bocsánatbocsánatbocsánat!!!:(((

Egyébként az e-mail címemre érkeznek a hozzászólások, onnan szoktam továbbítani a blogba.  Hogy lehet az, hogy ez a 36 üzenet mégsem jelent meg ott? Tudatlanságomat mutatja, hogy eszembe nem jutott itt keresni, pedig Ti többször is reklamáltatok!:( Most sikítsatok, hogy lehetek ilyen?!:D

Elnézést kérek minden kedves "hozzám szólótól", a hiányt pótoltam és szégyellem magam. :( Eztán jobban figyelek. Már tudom hol kell, hogy kell.

Szeretettel köszöntöm Katalint, aki új követőm lett és Beáta Tüzest, aki új kommentelőm!:)



Pár képet készítettem a tavaszról, de csak a legszűkebb környezetemben, a dombra nem jutottam fel.












Új facsemeték is kerültek a földbe és még fognak is! Szeretnék piros bélű diót!
Erről jut eszembe egy kedves írás, amit elmentettem magamnak. Megosztom veletek, hátha nem ismeritek!:)

"Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet. Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni:

- Gyerekkoromban nagytatámmal ültettünk tíz diófát, locsoltuk a közeli patakból, de egy még abban az évben ki is száradt, a többi gyökeret eresztett. Teltek az évek, aztán engem az élet elsodort hazulról. Nagytatám egy szomorú nyári napon halt meg, hazajöttem a temetésre, a szépen felcseperedett diófák árnyékában ravatalozták fel. Az egész szertartás alatt én némán álltam a nyurga nagy fák árnyékában...
Teltek az évek! Nyugdíjas lettem! Egyedül maradtam és hazaköltöztem a szülőfalvamba. Nyugdíjam oly kevéske, így ősszel összeszedem a diót és télen megtöröm. Kilós, fél kilós csomagokban nagyon hamar el tudom adni, két óránál tovább még sohasem álltam kint a piacon. Ha hiszi, ha nem ez a kilenc diófa engem átsegített a télen! Az idén is, nemcsak tűzifát tudtam venni a dióbélből, hanem még egy kis malackát is. És most ha ezt a maradékot sikerül eladnom, szeretnék venni tíz kis facsemetét. Tudja van egy aranyos unokám, nemsokára hazajön, el fogjuk ültetni a kis fákat és ha majd ő is megöregszik, diótörés közben biztos majd el fog mondani érettem egy-egy imádságot....
Az autó halad a tavaszi verőfényben... a néni elhallgatott, én is hallgatok, némán vezetek. Nemsokára a piacnál fékeztem, megálltam és utasom a reszkető kezével egy fél kiló zacskó dióbelet csúsztatott az ülésre. Tiltakoztam, de ő szelíd mosollyal csak annyit mondott: vegye csak el, nekem is a jó Isten adta a drága nagyapámat ki a diófákat ültette....
Szó nélkül sebességbe teszem az autót, vezetek, de fél szemmel a dióbelet nézem: az egyszerű székely asszony válaszát a gazdasági krízisre. Kezembe vettem a szépen bekötött kis csomagot, kibontottam és elkezdtem ropogtatni a finom dióbelet, a becsületes, évtizedeken áthajló munka gyümölcsét, a finom, egészséges választ egy nagymama anyagi gondjaira.

Járható út... Megyek és én is veszek tíz facsemetét!"



Végül két fotó, az unokák kreativitásáról. 
Benedek és Jakab betegek voltak, itthon maradtak velem. Rengeteg üres csigaházat találtunk a fenyők alatt, ami pont jól jött! Húsvétra hangolódtunk.:)





Kellemes estét minden bekukkantónak!:)

11 megjegyzés:

Piros írta...

Gyönyörüek a tavaszi képeid , a csigaházak meg szuperok !! Érdemes nálad betegnek lenni !!

aranyos fodorka írta...

Szenzációsak a csiga-díszek ! :-)
Hogy mit ki nem találnak néha a gyerekek. Vagy ha "csak" másolták valahonnan, akkor meg azt kell mondjam, nagyon ügyesek és türelmesek ehhez a pepecselő munkához....

MrsSame írta...

Semmi baj. Nem vagy jól? Nem jó dolog a kényszerpihenő. Én is beteg vagyok,de gyorsan meg kell gyógyuljak 2 hét és műtét.
Csodásan tavaszodik a környezeted. Engem két fotó fogott most meg igazán, a cica. Igazi kiskirály. :D És gyönyörűek lettek a csigaházak. :D
Szép napot!

Tiffanylda írta...

Piros: kösz! Te is tudod, hogy mindig ki kell találni valamit a gyerekeknek főleg, ha betegek!:) Ez tényleg jól sikerült!

Aranyos: köszönjük!:) Nem, nem másolták, tudod, a múltkor egy rajzmeditációs tanfolyamot néztek végig velem és onnan a sok minta ötlet. Idő meg volt bőven.

Melinda: köszönöm neked is! Remélem, hamar túl leszel a kellemetlenségeken, hiszen ott vannak a Gyönyörűségeid, nem lehet lazítani!:) Azért csak pihenj ki mindent!!! Az én dolgom bonyolult, de szerencsére már nincs akkora felelősség rajtam, mint esetedben!:)

kyOrsi írta...

Bizony, bizony...én nagyon szomorú voltam, hogy vajon mi történt, hogy nem jelentek meg a kommentjeim. Azt hittem haragszol valamiért, vagy nem is tudom, így háttérbe vonultam, de azért olvastalak.

Örülök, hogy megoldódott a nagy rejtély! :)

Tselszi írta...

Na akkor kibujt vegre a szog a zsakbol :) komment-ugyileg :)
Ezzel az uj geppel meg csodasabbak a kepeid! ezek a szinek, feny-arnyek hatasok,- gyonyorkodom bennuk. Jo erzessel toltott el ez a kis dios tortenet, meg az a sok szep tavasz elso hirnokei is. A csigahazak csucs-jol sikerultek,igazan dicseret illeti a keszitoket!
Szep napokat kivanok es azt is,hogy hamarosan a dombra is feljuss!!!

Tiffanylda írta...

kyOrsi: hát, látod milyen egy tájékozatlan öregasszony!:) Ha tudnád, én milyen szomorú voltam, hogy mellőztök!:D :D

Tselszi: örülök, hogy az új géped ilyen szuper! A fotóim is új géppel készültek.:) Bár, ezek most nem izgalmasak még, most tanulom a kezelését.
Köszönjük a dicséreteket, a gyerekek nagyon ügyesek.
A dombra feljutni most nem csak az eü.-i "megzakkanásom" miatt nem megy, az eső is szakad! Addig is próbálom összeszedni magam.

Kati írta...

Rég nem jártam nálad :) Remélem jól vagy :) Csodásak a csigaházak :)

erdoseva55 írta...

De jó! Örülök, hogy mégis megkaptad a hozzászólásokat!
Gyönyörűek a csigusz házak!
Szép a tavasz kezdet felétek is! gyönyörűek a képek!
Gyógyulj meg hamar! Szívből ölellek! :)

Tipitá írta...

Rajzmeditációs csigaházak!! És még színesek is! :)

Kathy írta...

Csodasak a kepeid, es a csigahazak!
Vege a rejtelynek! :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons