2015/10/31

Halloween

Írtam egy hosszú bejegyzést száz képpel, részletes októberi beszámolóval. Aztán valamire ráütöttem és volt, nincs. :( Már nem is lesz... Jó éjt!

Mai hír röviden: sütöttünk, megettük, jó volt. :) Recept mellékelve.




SÜTŐTÖKÖS KOCKA
Hozzávalók:
45 dkg főtt/sült sütőtök, 20 dk vaj/Rama, 30 dk barnacukor (lágy), 4 tojás, 30 dk liszt, 2 tk. szódabikarbóna, 1 tk. fahéj, fél tk. szerecsendió, 1 tk. őrölt gyömbér, 1 tk só, 15 dk datolya, 1 citrom reszelt héja
Cukormázhoz: citromlé, porcukor
Mintázáshoz olvasztott tortabevonó kicsi olajjal melegítve, zacskóba töltve.


Kevés vízben puhára pároljuk a sütőtököt, kb. 25 perc alatt.  Leöntjük a levét és villával áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. 
A sütőt 180 fokra melegítjük. 
A tepsit – 20x28cm – kibéleljük, hogy túllógjon a szélein a sütőpapír, mert majd ki kell emelnünk a tésztát. 
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tököt. Egy kis tálban összeütjük a tojásokat, kissé megkeverjük, hogy elvegyüljenek és apránként a tökhöz öntjük a szódás liszttel, fűszerekkel kikeverjük és a tepsibe öntjük. 
Betoljuk a sütő alsó részébe és kb.45 percet sütjük. Tűpróba! Kivesszük, kb. 10 percig hagyjuk a tepsiben, majd a papír szélénél fogva kiemeljük, lehúzzuk róla a papírt, rácson hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a citromos mázat, rásimítjuk és hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, kockákra vágjuk és díszítjük. Vagy nem.:) Minden cicoma nélkül is finom.

Legyen meghitt, szép, emlékezős vasárnapotok, hétfőtök!



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons