2015/09/06

Esőre várva

Szombaton vártuk a beharangozott csapadékot, mert a zöldjeink nagyon szomjaztak már.
Előtte behoztam a kertből azt, amire szükségünk lehet és sétáltam egyet a pagonyban.


Az illatokon, "lelassult" fényeken érzékelni lehet már az őszt. Színeiben még alig.








Az egyik almafánk.





A gesztenye a hőségtől, szárazságtól apró maradt.

Sárga szilva. Kevés, de finom édes.



Kerti sütőtökök.



A mogyorót naponta kell gyűjteni, mert megeszik a rágcsálók, vagy elraktározzák télire. Na, jó a mókusainktól nem sajnálom!:)
Dió sokkal kevesebb lesz.


A méhek még dolgoznak.


A hibiszkuszok ontják virágaikat, csupa bimbó mindegyik.

Az egyetlen protekciós paprika. Már negyedik éve cserépben áttelelő csili. Behoztam, ablak mögött van, elkezdett pirulni. (Csilivel jól állunk!;)


A magnólia meglepetése... Szerinte szó nincs őszről!:)

Gyönyörű zöldek!

Ezt a császárfát idén júniusban ültettük, nem volt több 20cm-nél. Hihetetlen gyorsan nő! 3 hónap alatt lett két méteres. Vagy több? Nem mértem le, de nem is érem föl!:)
A pagonyban többfelé ültettünk, kíváncsian várjuk, hogy milyenek lesznek! Mindenhol más a talaj és a "kitettség".

A fügével nem dicsekedhetünk. Valószínű nem jó fajtát vettünk, mert tavaly sem érett be és úgy nézem, idén sem fog, pedig déli fal mellett élvezkedhet a napsugárözönben.

Eddig tartott a séta. Időközben megjött az eső, mi pedig esküvőre mentünk, amiről holnap számolok be.

Zökkenőmentes hétfőt és kellemes hetet kívánok, minden bekukkantónak!:)

7 megjegyzés:

Kavics írta...

Szeretem ezt az ősz-köszöntő illatokat, még nem igazán látod, de már érzed. :-)
Az eső itt most mindenbe "beleszólt" a hétvégén.
Szép hetet Tiff!

Bogi írta...

Az utóbbi időben kevés időm maradt, hogy bekukkantsak hozzád! Már úgy hiányzott a kerted! :)

aranyos fodorka írta...

Őszinte szívvel írom: hát végre, végre itt az ősz ! Felőlem eltarthatna tavaszig. Olyan szép (lesz) és jó is lesz (remélhetőleg) - van benne sok szeretni- és fényképezni-való. Jöhetnek a színpompás fotók !

Tiffanylda írta...

Kavics, én is így vagyok ezzel!:) Az esőt nem kedvelem, de mivel az ősz tartozéka, elfogadom... Próbálnám nem ezt tenni!:)
Neked is szép hetet!

Mirci, valóban ritkán jössz, nem is emlékszem mikor kukkantottál be utoljára hozzám! Mindig nagyon örülök neked, hiszen az egyik legrégebbi látogatója vagy a blogomnak és olyan jó érzés, hogy még mindig érdekel!:) Köszönöm! Ahogy "őszül" az idő, úgy jönnek a kertes képek, gyere, várlak!!!:)

Aranyos, szeretem ezt az optimizmust, végre, végre valaki így nyilatkozik az őszről!:) Én is a színpompáját és a fotózni valót szeretem benne legjobban, csak az eső helyett lehetne inkább hó!...:))) Bár, eddig nem panaszkodhatunk, hogy túlzottan sáros lenne a cipőnk.

Tselszi írta...

Akkor ez a csaszarfa. Ismeroseinknel is van egy ilyen. Par ev alatt hihetetlen magassagba tort.Meg nem lattam ilyent korabban ,fogalmam sem volt milyen fa lehet,igy csak egig ero babnak neveztem. Valamikor tavasszal,vagy nyar elejen csungo tolcserszeru viragai vannak. Nem tudom ez ugyanaz lesz-e.
Tovabbi szep hetet es varjuk (azt hiszem a tobbi olvaso neveben is mondhatom) az ujabb pagonybeli kepes hireket! :)
u.i Csipike az orias torpe,gyermekkorom kedvenc olvasmanyainak egyike volt. Neha ot is odakepzelem a bokrok ala a kepeiden,amint kora reggel ellenorzi a harmatcseppeket a fuszalakon. :))

Tiffanylda írta...

Tselszi, valószínű egyre gondolunk a császárfát illetően. Hatalmas - 30-40 cm átmérőjű finom, bársonyos tapintású levelei vannak. A virágzatát nálunk még nem láttam sajnos, de hasonló az akácéhoz, csak 3-4-szer nagyobb és halvány kék, lila, krémszínű. Nem tudom a mieink milyenek lesznek.
Azt mondják erről a fáról, hogy Kínában, ha születik egy kislány, akkor ilyet ültetnek és mire 20 éves lesz a fa, kivágják, abból készítenek neki bútort, amit vihet a házasságba. Nem tudom mennyire igaz, de ahogy ez nő, elképzelhető! Tűzifának is jó. Aranyembert kapacitálom, hogy ültessünk sokat, hiszen hely van, de ő előbb megfigyeli ezeket.:)
Csipikét én is ismerem:), az öcsémnek olvastam sokszor, szerette.:)

Kavics írta...

Ez jó! :-) A Csipikét én is az öcsémnek olvastam, de szerettük mindketten az a könyvet!!! :-)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons