2014/05/15

Boldog viharnapot, mindenkinek!:)

 Az ablakon át...
A tegnap esténk és a mai napunk Micimackó kedvence lenne! Bekuckózni egy csupor mézzel..., miközben kint tombol Yvette...:D
A mentás kekszet Katitól hoztam. Kicsit átformáltam, mert fele annyi cukrot tettem bele, kicsit kevesebb vajat és a sütőpor helyett szódabikarbónát. A kakaót nem dolgoztam bele igazán, hogy márványos legyen. Sajnos állni sem állt órákig..., sietős volt!:)
A fűszerkertemben van egy menta, amit csokimentaként vásároltam tavaly a kaposvári piacon és valóban olyan illata van, mint az After Eight-nek!:) 9 nagy szálat leszedtem, de épp hogy érezni a sütin, mivel nem hagytam állni. Hiába, aki nem követi az utasításokat, így jár!;)
A gyerekeknek ízlett és ez a lényeg!:)

Aranyember nem bírta munka nélkül, polcot szerelt, mosdókagylót bíbelt, s ki tudja még!... Egy biztos, ilyen sokat nem szoktunk ülni a számítógép előtt...

Magam is csak főzés miatt mentem a konyhába. Új recept volt ma, nagy sikerrel.
Egy sültcsirek, sok fűszerrel és kivételesen rizibizivel, mert mindenkinek kell egyszer kedvezni, hát legyen jó napja a szénhidrátorosnak is!:D
Recept:
vajasolajon megkapatjuk az előzőleg sózott, borsozott, bazsalikommal, tárkonnyal megszórt csirke alkatrészeket, majd egy tányérra szedjük és a visszamaradt léhez adunk 2 kanál mustárt, 1 kanál ecetes tormát, bazsalikomot, tárkonyt, petrezselymet és felöntjük egy jó deci fűszeres fehér borral, illetve másfél deci sovány főzőtejszínnel, majd felforraljuk. A darabokat visszahelyezzük és lassú tűzön puhára sütjük - főzzük. Szükség esetén egy kis vízzel lazítjuk.
A köret lehet bármi, ami szerinted passzol hozzá. Ennyi a csoda, ami valóban nagyon fincsi!;)

Odakint csak szakad és fúj, összesen 9 fok volt ma!:( Fűtünk...
A kertben elkezdett nőni egy gombafajta, de olyan gyorsan, hogy szinte látni, ahogy egyre több és nagyobb lesz!:) Nem ismerem. Tudtok róla valamit? Esetleg megoldhatnám a holnapi ebédet, még ha elázok is...:)))
Abban a reményben, hogy senkinek nem lett baja ebben a májusi fagyosszentekben és nem ért kár -, kívánok kellemes estét!:)
Felüdülésképpen - ha van kedvetek - nézzetek velem Micimackót, Malackát.:)


5 megjegyzés:

Éva írta...

Félelmetes idő volt ma felénk is! Még a boltba sem mertem elmenni olyan erős szél fújt és esett! Nagyon jól bekuckóztátok magatokat ezzel a sok finomsággal. Annyi gombátok van hogy ez nem csak egy ebédre lesz elég:-) Látni láttam már de nem értek hozzá hogy milyen fajta! A hét többi napjára kívánok napsütéses napokat!

Kati írta...

Nálunk nem volt olyan vészes az időjárás ma, állítólag holnap érkezik hozzánk a vihar.
Szépek lettek a kekszek, az enyémeken is enyhe utóízként érzik a menta, de érzik, mert sokan megkóstolták, és mindenki érezte:) DE azt hiszem a vadmenta erőteljesebb ízű is, mint a termesztett fajták.
Szép estét továbbra is Nektek is:)

Kavics írta...

Köszi a Micimackót (örök kedvenc) lényegesen humánusabb, mint a farkas szurdok... :-)
Küldök egy kis jobb időt, nálunk nincs Yvette, igaz itt sem igazán tavaszias, de legalább kisüt olykor a nap. :-)

aranyos fodorka írta...

Lehet, hogy tavaszi döggomba?
Mindenesetre ne essetek neki az evésnek, még ha ilyen rengeteg van is belőle :-)

kyOrsi írta...

Szerencsésen túl vagyunk Yvette nagysasszony dühöngésén, ma már igazi, tündérszép idő volt:)

az a husi fel van véve a elkészítendők listájára nálam....:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons