2013/04/19

Élménybirtok Bikalon...

Bogi és Doma iskolai kiránduláson vett részt tegnap.
Az idő gyönyörű volt - kicsit még le is égtek - és sok szép élménnyel tértek haza. Nagyon jól érezték magukat.
"A bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést.
A 7,5 hektáron elterülő birtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra."
Többet is megtudtok, ha rákerestek a neten!
Bogi osztályának egy része, a tanárnővel...:)
A gyerekek részt vettek egy solymász bemutatón és egy lovagi tornán. Nagyon izgalmas volt!



Az élménybirtokon belül, fabatkával lehet fizetni mindenért.  Egy fabatka, 300Ft-ba került..., ami semmire nem elég, max. páncélsimogatásra... Minden gyerek kapott zsebpénzt a szüleitől, de igazán drága minden.

Bogi kisajátította az egyik lovat és arra költötte  fabatkáit.:) Várható volt, hiszen télen nem járt lovagolni és már alig várta, hogy ló közelbe kerüljön!:)... A végén úgy kellett elkobozni tőle a pacit, hogy más is felülhessen!:)))
Doma érmét nyomatott, medált és kardot vett magának.

Jók az ilyen kirándulások, maradandó emlék lesz nekik! Számomra csak az elszomorító, hogy ha már ott vannak és felkeltik az érdeklődésüket, természetes, hogy mindegyik gyerek ki szeretné próbálni amit csak lehet, illetve valami kézműves dolgot hazavinni! Ezt sokan nem tehetik meg, a magas árak miatt! Így kissé rossz szájízzel tértek haza. Elvisznek egy egész iskolát, akkor valami kedvezményt kaphatnának!
Pl.: Bogiéknak maradt két fabatkájuk, amit távozáskor vissza akartak váltani, de az nem úgy van, csak levásárolni lehet, valamelyik benti boltban! Így 600Ft-ért vettek egy x-edik hűtőmágnest, ami már - szerintem - nem fér a hűtőszekrény ajtajára.
Nem gyerek- és főleg nem szülőbarát szabályozás! Lehet, hogy rosszul gondolom...

Aki arra jár, vigyen sok pénzt magával, mert gyönyörű dolgokat vásárolhat! Vagy..., marad a sóvárgás magyar módra!...

További szép napot mindenkinek!:)

1 megjegyzés:

Kati írta...

Na ez a probléma nálunk is fennáll sok helyen, élményparkok stb, nálunk már el sem tudják vinni a gyerekeket ilyen helyre.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons