2012/02/02

7 pontos JÁTÉK!!! + kályhainfó...

A mai kérdés a kályháról jutott eszembe, pontosabban a hideg időjárásról:

                                                      ki ül a kályha mellett?
Éjjeli baglyok előnyben!

Részemről szép álmokat!:)

A megfejtést Trollanyu ügyesen eltalálta, gratulálunk!:)
Aki többet szeretne tudni a képről, illetve a kályháról... - mert Picasso-ról már mindent tudunk!:) - , ajánlom elolvasásra az alábbiakat:
"Brassaï Zoltán (eredeti nevén Halász Gyula) magyar származású francia fotóművész 1931-ben készült képén egy gyönyörű, műterem befűtésére is alkalmas kályhát látunk, melynek megnövelt fűtőfelülete (felső kétharmad rész) gondoskodik a keletkező égéstermékek magas hőmérsékletének hasznosításáról: 
Naivul azt hihetnénk, hogy minél kisebb a kéménybe távozó égéstermékek hőmérséklete, annál jobban használható egy kályha. Ez a fűtés hatékonyságát tekintve persze igaz lehet, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a füst 100 °C alá való hűtése már csak azért sem célszerű, mert a nedvességből, valamint a hidrogén égéséből származó vízgőz már a füstcsőben elkezd cseppfolyósodni. A füstcsőből lecsurgó, koromtól és kátránytól szennyezett víz a füstcsőilleszkedéseken, vagy a kürtőnyakon kicsorogva, elbűzösíti és bepiszkítja a helyiséget."

Nos, sokat megtudhattunk, de ez mind semmi, már találtam egy sokkal jobb kályhát, ami most "dívik" mifelénk és eléggé bele vagyok szerelmesedve - ami sajnos a kályhát hidegen hagyja:))) -, de erről majd legközelebb!

Időjárás jelentés: azt kell mondanom, hogy rohadt hideg van, -9 fok - du. negyed 4-kor -, de. 10 óra óta szolidan havazik, ami nem baj, csak fennakadások ne legyenek az utakon, meg a fűtést illetően. Sajnos nekünk sincs termokoksz kályhánk!:D
Hétvégén keressétek meg a koricipőket és irány a legközelebbi, befagyott tó-csa!:)

További szép kilátást és meleg szobát mindenkinek!

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

Pablo Picasso? Jó éjszakát:)

Tiffanylda írta...

Hiába, a profik!... Még le sem feküdtem!:))) Gratula és jó éjt!:)

Cimbilimbi írta...

:) Tudod, ha két orra lenne és az arca egyik oldalán mindkét szeme, tuti rájöttem volna :) (Nem Picasso-n tréfálok, csak a saját vájatlan szememen :))

netuddki írta...

Ér egy negyed pontot, ha megfejtem, hogy mi az ott Picasso mellett? Egy kályha. Picasso műveit nézegetve valószínűleg termokoksz kályha...

trollanyu írta...

De jó:) Senki nem előzött meg:)

Tiffanylda írta...

Cimbi, megértelek!:)))

Netuddki, nem aprózzuk tovább a pontokat, de meg kell hagyni, sas szemed van!:) Egyszer még jól jöhet ez a 0.24 - 0.25-öt nem írok, mert a válaszod az lesz, hogy az már 0.3!:)

Trollanyu, ügyes voltál!:) VISZONT lehet, hogy lefekvésben többen megelőztek!:)))

Piros írta...

Ez egy Trollanyu-szóló játék volt.
Gratulálok !

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons