2012/01/27

Tavaszra készül

A sárga tulipánokból ez lett. A kék még keresi a saját énjét, de remélem hétvégén megtalálja!:)
Most egy kicsit szabadabbra vettem a figurát, a leveleket nem forrasztottam mindenhol síkba - néhol elállnak - így egy kicsit lazább és talán természetesebb. Valószínű kipróbálok még pár ilyen "rendhagyó" darabot, kissé merészebben is.

Miután jön a hétvége, megosztok veletek egy irtó fincsi receptet. Ebben az őrült gasztroblogos világban olyan csábító erő van, hogy egy csomó régi receptemet száműztem a mindennapokból, mert mindig ki akarok próbálni valami újat!... Pedig ezt is nagyon szeretjük! Jó lesz figyelni!!!  

Csirkemell íjászmester módra
Hozzávalók: 2 csirkemell, 12 szelet vékonyabb húsos szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 4dkg liszt
a tésztához: 15dkg liszt, 2dl sör, 2 tojás, 2 ek.olaj, 1 csapott mokkáskanál só
a sütéshez: olaj
A csirkemellett lebőrözzük, kicsontozzuk - a csontja mehet levesbe -, a húst 2 centis kockákra, a szalonnát meg a hagymát hasonló vastagságú szeletekre vágjuk. Váltakozva 4 kisebb hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végeikre hús kerüljön, majd lisztben meghempergetjük.
A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával, meg az olajjal simára keverjük, megsózzuk és a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A nyársakat ebbe a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban megsütjük. Ha kész, papírra szedjük - hogy a felesleges olajat felszívja -, majd a hurkapálcákat óvatosan kihúzzuk és a húst - ami közben egy tömbbé sült össze - ferdén fölszeleteljük.
Köretnek párolt zöldséget szoktam feltálalni, de persze mással is lehet!

Itt a hétvége, kellemes programozást, kikapcsolódást mindenkinek!

8 megjegyzés:

Ilumilu írta...

Hű, ez finomnak tűnik! :)
Neked is jó hétvégét, unokázást, üvegezést!

Süne írta...

nagyon jól néz ki a hús amint meg lesz csinálva a kinnti tűzhelyem (és persze jó idő lesz) akkor kipróbálom családi ebédre

Éva írta...

A kis színes tálad nagyon szép!
A recepted pedig írtó fincsi lehet, nagyon guszta!

kolozsgabi írta...

Uramatyám milyen jó kis recept és a tavaszi tálad, hát az valami gyönyörűség!!nem kell várni a recepttel nyárig, most kell elkészíteni!!

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Te aztán tudsz élni Ildi!! :) Micsoda tulipános tál és az a recept...isteni!!már el is mentettem!!!

netuddki írta...

Az íjászmester módra azt jelenti, hogy úgy kell hozzá lőni a csirkét?

trollanyu írta...

A tál fantasztikus, nekem nagyon tetszik:) A recepted is, mindenképpen kipróbálom. Jó hétvégét nektek:)

inga írta...

nagyon szép a tál!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons