2012/01/30

Ismét elrohant ...

... egy hétvége, szinte észre sem vettük!

Ami említésre méltó, hogy elkészült egy kis tálka, a kék tulipánokból. Egy darabot kispóroltam, hogy most háromszögű legyen, mert olyan még nincs. Az utolsó is megtalálja majd a helyét.
Lehet mécsestartó, vagy pici kínáló, ahogy tetszik!

Főzésre is jutott idő, egyből két napra, hogy vasárnap ne kelljen, mert más programok voltak.
A főétel Éva blogjából való csirkés recept.  Nagyon finom, gyorsan összerakható, laktató étel.
Héjában főztem krumplit köretnek, valamint savanyúság gyanánt savanyú gombát tálaltam mellé, amit nagyon szeretünk.
Itt, a fenyvesben rengeteg rizike gomba termett két éve! Rémesen untam már eltenni! Emlékszem, úgy kellett megerőszakolni magam, hogy ne hagyjuk ott a csudába, mondván, ez már bőven elég! Most nagyon örülünk neki!
Két nyár elment és egy szemet nem találtunk! Talán idén lesz ismét és akkor már tudom, hogy mindent felszedek a tűlevelek alól, mert KINCS és ki tudja, mikor lesz legközelebb?
Elkészítése olyan, mint bármelyik savanyúságé ( uborka, paprika, stb.) , csak ennek a leve az állástól megkocsonyásodik - van, aki ezért szereti, más meg pont ellenkezőleg -, nekünk isteni finom!

Még csak a szombatot írtam le és már nem is szeretnék többet, mert össze kell szednem a dobozaimat és egyéb csomagoló dolgokat, mert holnap bezárom a szentlőrinci kiállításomat. Nagy pakolás lesz, méghozzá gyorsan, mert kölcsön autóval megyek, jövök, mert a miénk még mindig nem támadt fel!:(

Azért még ide írom, hogy Benedeknek  a szokásos társastáncika félévi gálája volt vasárnap, képek majd jönnek...:)  Ma még egy kenyeret is sütöttem, mert lekéstem a házunk előtt megálló mozgóboltot... - ilyen szuper helyen lakunk, ha nincs autód, vagy elromlik, vagy öreg vagy, nincs kedved utazni - házhoz jön a boltos, gázos, szódás Frost-os, szenes, meszes, tápos, halas, dinnyés, zöldséges (nyáron) és még ki tudja ki nem!:)

Szép, jó estét mindenkinek!:)

12 megjegyzés:

Gabi írta...

HÁÁÁt ez nagyon nagyon szép.
Imádom a színeit és az édi cikkcakkos szélét

ancsapancsa írta...

Gyönyörű!

Vicuska írta...

Csodaszép, ízléses darab, színben, formában- jó ötlet volt egy tulipántot kispórolni :)

Kathy írta...

Na hat ez valami csodalatosan szep!:)

Susu írta...

Gyönyörű lett ez a tál! :)

Egérke-boltja írta...

Nagyon szép,csak a tavasz jönne már hozzá!

Éva írta...

Nagyon szép lett ez a kis tálka , de akár mécsestartónak is megfelelel. Nekem már húsvét jutott eszembe hogy milyen jól mutatna benne pld. hímestojás. De az már valóban a tavasz lenne!
Örülök hogy kipróbáltad a husit, guszta!

Halász Csilla írta...

óóóóóóóóóóó kék ,és még tulipános is ....:))) non+ ultra ,és még jobb is így ,hogy csak 3 tuliból van...:)

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Meggyőződésem, ha sokat és sokan emlegetjük, gyorsan jön a tavasz! Tulipánok és gombák és Frost és kitudja mivel hatjuk meg a teremtőt és gyorsan kitavaszodik. A tulipános tálkád tuti nyerő ebben a kategóriában is. Annyira szép, ahogy nézem szinte már látom a kertben is.:) A gombával én is hasonlóan jártam, csak nálunk a trombita gomba termett lépten-nyomon. A rizike azért sokkal finomabb. A trombitákat a padláson
aszaltam, hosszú zsinegre fűzve, de már a hajam majd elment mire a végére értem. volt néhány szál csirke gomba és vargánya is nem bántam volna ha fordított az arány.Aztán meg "hirtelencsak" elfogyott a padlásról minden és most nagyon nem bánnám ha fűzögetni kellene őket.

trollanyu írta...

Minden gyönyörű lett:) Jó mozgalmas hétvégéd volt:)

Kati írta...

Nagyon tetszenek ezek a tulipános tálkáid, igazi tavaszidézők, bár nálunk javában tombol a tél(ma reggel -22 fok volt). Az a gomba recept is nagyon tetszik, imádjuk a gombát minden formában:)

inga írta...

tálka szép :)
receptet kipróbálom, gombából meg bő termést idénre!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons