2012/01/11

Makacska konyhája c. blog játékához...

... szeretnék még írni, mert nem úgy sikerült az előző bejegyzésem, ahogy szerettem volna!

Én is úgy gondolom, hogy Horváth Ilona szakácskönyve egy alap könyv, ami minden háztartásban jó, ha megvan. Én is megvettem a lányaimnak, az enyém már lapokra esett...
Rengeteget tudnék még ajánlani, ezek közül is kedvencem a Nagymamáink receptjei, ami egy válogatás az előző századforduló gasztronómiai gyűjteményeiből. Ebben van a legegyszerűbb és legfinomabb gombaleves, ami a család kedvence, de most nem mennék bele, majd az újabb üvegeim mellé mindig mellékelek egy bevált receptet is!:)
Ezen kívül a könyvespolcon lévő szakácskönyvekről - ami még elérhető magasságban van - készítettem képeket, mindegyikben vannak kedvencek, ajánlom ezeket szeretettel, kinek - kinek ízlése szerint!
Rendet kéne csinálnom az irdatlan mennyiségű könyv között és akkor még sokat találnék, de ezzel megvárom a tavaszi nagytakarítást, merthogy karácsony előtt sem volt rá időm!...

Lajos Mari és Hemző Károly sorozata csodálatos!!! 

                                                                        

Válogassatok kedvetekre!

6 megjegyzés:

Kati írta...

Ez igen!Én már ki is választottam Lénárd Sándor:A római konyha és Krúdy Gyula:az emlékek szakácskönyve címűeket.:) Pont a tegnap találtam rá a neten PDF formátumban Lénárd Sándor művére és nagyon megtetszett, Krúdyt pedig az irodalomtanár énem választotta:) Nagyon gazdag gyűjteményed van, mikor lesz nekem ennyi szakácskönyvem? Most jelenleg 10 van ha jól összeszámolom. Hátha egyszer nekem is összegyül ennyi:) Köszi, hogy megmutattad őket.

Tiffanylda írta...

Nagyon szívesen!:) Krúdy valóban irodalmi mű, imádom..., meg mindegyiket valamiért! Majd egyszer mutatom a többit is. Ne aggódj, ahogy ismerlek, 20-30 év múlva neked is lesz legalább ennyi!:) Bááár, ma már nem divat a könyv - meg drága is -, inkább a net, de a könyv sokkal jobb! Annak illata van, kézbevehető, lapozható, csak le kell emelni a polcról.. és örökölhető kincs!!!:)

Éva írta...

Válogatnék én csak nem ér el addig a kezem! Nagyon sok szakácskönyved van ebben aztán válogathatsz kedvedre! Nagyon szeretem én is nézegetni válogatni a receptek között. Mindíg találok olyat ami eddig elkerülte a figyelmemet pedig jó recept! Ezeket mindíg megjelölöm és majd egyszer kipróbálom! Remélem tudok még egy ideig nézelődni válogatni köztük!:-)
Amúgy mondtam már hogy optimista vagyok!:-)) Fő a pozitív gondolkodás!

Tiffanylda írta...

Igazad van Éva, jó, hogy így gondolkodsz! Nekem sokszor nem jön össze, de próbálom nevelni magam.:)

Ciciri írta...

Fantasztikus gyűjteményed van! Van némi átfedés a könyveink között :-). És igazad van, nincs is a könyv illatnál jobb, imádom kézbe venni, lapozgatni, inspirációt kapni belőlük. Persze napjainkban a net rengeteg információt ad, de mégis más. Kivéve a kedvenc gasztroblogjaim, mert pl. Trollanyutól szintén rengeteg ötletet "loptam" már. Elfeledett ízeket, illatokat hoz vissza ő is nekem, csakúgy mint te az írásaiddal.

MrsSame írta...

Szép gyűjteményed van,azt meg kell hagyni. Nekem sajnos ilyen régi szakácskönyvem nincsen,de ügyesen gyűjtögetem az újabbakat. :D

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons