2011/11/27

"Recycling" adventi koszorúk...,

... azaz újra hasznosított anyagból,  Colette pályázatára  küldtem, éjfél előtt pár perccel!...
Természetesen, az utolsó utáni pillanatban... Éjfélig lehetett nevezni.  Rég lemondtam róla, de mégis csak izgatott belül a dolog, hogy jó lenne részt venni!
Annyira "foglalt" az agyam, meg az időm mostanában, hogy este 10-kor jutottam el oda, vagy lefekszem, vagy összehozok valamit. Az utóbbinál döntöttem és a legegyszerűbb módját választottam a megoldásnak.

Ez a kéreg arról a meggyfáról való, ami az unokák homokozójában állt és árnyéka alatt játszottak évekig... Szomorúak voltak, amikor ki kellett vágni, de nagyon útban volt és nem találtunk más megoldást. Darabjai a fatárolóban vannak és szép kérgeket mentettem róla, díszítésekhez.
Most  - minimál csipkével - adventi "koszorú" is lett belőle, megadva a tiszteletet, szeretetet.:)
Reggel már meg is gyújtottuk az első gyertyát.

A második "koszorúm" Barbie-stílusban készült :) egy eltört süteményes tányérból, kéztörlőpapír masnival, melyet egy kidobott fiola piros kupakja díszít, hozzá harmonizáló gyertyákkal kiegészítve... 
Na, ezt nem hiszem hogy használni fogjuk - bár az unokák szeme felcsillanhat!:))) - de a pályázatra azért  beküldtem, HA beért, mert éjfélt ütött az óra, mire lefotóztam, feltettem, stb.
Mit szóltok hozzá???:)

Meghitt gyertyagyújtást és csendes, békés várakozási időszakot kívánok minden bekukkantónak!:)

11 megjegyzés:

Éva írta...

Nekem mind a kettő nagyon tetszik! Az első szomorkásabb, a második vidámabb, de nagyon jók! Kellemes napot kívánok neked és családodnak!

batorba írta...

WOOOOW! Nagyszerü ötlet mindkettő. Az első nekem jobban tetszik...:-)))

Gratulálok hozzá és kellemes vasárnapot kívánok nektek...pl. illatozó grillcsirke a konyhában.:-))
( Nálam mosst sül.:-)

Bejus70 írta...

Szia, sok adventi koszorút láttam már idén a blogokon, de ilyen csudát, mint az elsőd, még sehol. Nálam ez a befutó! Köszi!

trollanyu írta...

Nagyon jó ötleteid születnek éjszaka:) Nekem az első tetszik jobban:)

Ányi írta...

Szép lett az első, nekem nagyon tetszik a természetessége a csipetnyi csipkével. Imádom! A második ötlet is eredeti, pirospontot adok érte :)))

Colette írta...

Szeretem mindkettőt:-) Azért ötletben azt hiszem a csorba tényér megverte a másik esztétikáját:-) Köszönöm, hogy nem a lefekvést választottad!

Tipitá írta...

A fakérges csodaszép, a tányéros meg csúcs!! Szóval mindkettő nagyszerű! Ügyes vagy!!

Cimbilimbi írta...

Csuda ötlet mindkettő, a meggyfakérges ma a kedvenc, olyan "natúr" és környezetbarát :)

@X írta...

Természetesen tetszik,- bár a készítésének a körülményeit "kissé elgondolkodva" olvastam.(Semmi közöm hozzá, hogy ki,mennyire "űzi-hajtja magát!" )Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy eléggé tűzveszélyesnek érződik! Régebben nem foglalkoztam ilyesmivel sem... talán csak azóta, hogy anno a tobozokból és egyéb "fás növényekből" (?) készült adv.koszorúnk begyulladt ! De az egy más történet. :-)

Colette írta...

A naptár korrektúrájakor kiderült, hogy három alkotó koszorúja hiányzik:-( Elnézésed kérem ezért, folyamatosan korrigálom a lapokat és az infókat... hétvégén remélem küldhető állapotba kerül!

Tiffanylda írta...

Soha ne legyen nagyobb problémánk!:) Köszönöm előre is!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons