Tegnap estefelé még leszedtük a fán lévő szilvát, s mivel eltenni már nem volt kedvem, gondoltam, gombócot főzök ebédre, a felesleget meg lefagyasztom.
Első menetre csak 48 db lett, de már jóllaktunk és a fagyasztóba is került bőven!
Még egy ilyen adagot meg kell ejtenem, mert bőven van a gyümölcsből! Milyen jó lesz télen elővenni!:)
Én több lisztet szoktam beletenni, de így finomabb! Köszönöm, Kati!:)
Nem hiába figyelem a gasztro-blogosok bejegyzéseit, már egy csomó recept és praktika bejött, pedig nem vagyok kezdő! Jó pap, holtig tanul... Így van!!!
Estefelé azért jövök tiffanyval is!:)...
Csodás, lazulós, kirándulós, pancsolós szombatot, minden kedves olvasómnak!!!:)
9 megjegyzés:
Wow, most be tudnék falni néhányat. Anyukám gyártotta a gombócot ilyen ipari mennyiségben:) De jó volt.
Ha egyszer belekezdel valamibe nem adod fel egykönnyen mennyi gombóc! Most talán még én is megtudnék enni egy párat?:-)
Nálunk is szilva dömping van, én is nagytételben főzöm, de nálunk nem jut a fagyasztóba, annyit nem tudnék főzni. Én nem héjába főzöm a rumplit mert a főzőlére szükségem van a gombóc leveshez (ez elmaradhatatlan nálunk gombóc mellé), és hamarabb meg is fő a krumpli feldarabolva, hogy miből mennyit teszek az mindíg gyúrás közben derül ki, tehát receptet nem tudok. :-) jó pihenést ez után a nagy munka után!
Hmmm, istenien néz ki!
Azt hiszem, én is készítek jövő héten, annyira megkívántam. :)
Csodás hétvégét kívánok Nektek!
Köszi, hogy jöttetek!:)
Komolyan mondom, hogy Kati receptje MÁS, sokkal finomabb,mint a hagyományos, Ancsa, próbáld ki!!!
Milyen az a leves??
Éva, még egy adaggal begyúrtam, már fagy!:)))
Susu, gyerünk, cuppanj rá!:)
Szép vasárnapot Nektek is!:)
Kipróbálom én is, látszik Katién is, tiéden is, hogy könnyű, laza a tészta. Az viszont biztos, hogy a fahajat nem hagyom ki belőle, mert úgy szeretem, fahéjas cukorral megszórva :)
Juj de befalnek belole ha itt lenne! :)) De mar is nyitom az ablakot Kobuki! :))
Tiffanylda, nincs mit, örvendek, hogy ízlett az én változatom is, én is anyukámtól tanultam, az biztos, hogy nagyon könnyű a tésztája. Te tényleg ipari mennyiségben készítetted, de tényleg jó lehet télen készen elővenni.
Katikám, ipari mennyiség ide, vagy oda, még egy adag máris rendelve lett az unokák által!:) Frisset kapnak, amíg van szilva. Köszönöm édesanyádnak is!:)
Megjegyzés küldése