2011/07/01

A diplomaosztó...

... ünnepség tegnap megvolt!:)
Minden rendben ment, az időjárás is kegyes volt hozzánk. Most csak néhány fotó a boldogságból fakadók közül, a többit holnap, mert még pihenjük a nagy esemény utórezgését...:)

Bölcsészek a munkaerőpiacon...
Két kérdés azoknak, akik nem rokonok, ill nem a legközelebbi barátaink, ámde sűrűn látogatják a blogomat, vagy ritkán, de olvassák!... Hogy hívják a friss diplomást és milyen diplomákat kapott?:)

Tartalmas hétvégét Nektek!:)

13 megjegyzés:

@X írta...

Illik (?) azt mondanom, hogy gratulálok és/vagy elismerésem ! (A friss diplomásnak és az egész Családnak!)Bár már vagy 5 éve nem különösebben foglalkozom "egyetemi témákkal!" - bőven kijutott nekem, leginkább a BTK-s (bölcsész ismeretekből) - de ne részletezzem.
Tényközlés, hogy egyik közeli ismerősöm vagy 8+3évig (= 11 év!)járt egyetemekre...Ráadásul a kérdésre sem tudom a választ !
Addig örüljenek a bölcsészek, amig nincs nekik pl. olyan elnevezés kitalálva, mint pl. az orvosoknak az, hogy rezidens !
Igaz, a jogot végzetteknek sem sokkal jobb ? mert pl. a joggyakornokot (3 évig tartott...)nevezték ügyvédbojtárnak is...
Szerintem (hivatalosan) a friss diplomást napjainkban pályakezdő diplomásnak nevezik !
Amúgy meg (főleg bányászoktól hallottam) (mérnök) esetében : a végzős évfolyamok hallgatóit valetánsoknak (?) nevezik.
(Lásd még : gólya/balek/firma... stb. bár az a "boldog kezdeti idő!"
Lehet, rám jellemző ? - a 2.kérdést nem értem! Pl. hogy a diploma (esetleg) hogy' kezdődik ? pl. Nos,Rektor... :-) Nem hinném, hogy bölcsészek esetében lenne ilyesmi ?
Magánjellegű kérdés :
a.)Van -e diákhitele a BB-nek ? (boldog bölcsész...)
b.)Le van-e fordítva ?- (pl. angolra?)...ha távolabb keresné "boldogulását ?" (...)
c.)...remélem nem tanár akarna lenni ?

Kőrösi Mercédesz írta...

Kata, filmtört. és spanyol, ha jól emlékszem - gratulálunk neki!!!!

Amy-kreatív írta...

Gratulálok!!!
http://amy-kreativ.blogspot.com/

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Gratulálok a nagy eseményhez!!!

Kathy írta...

Kata, es spanyolbol diplomazott!
Gratulalok! Aranyos ahogy a fan logva unnepel! :))

Cimbilimbi írta...

Gratulálok és sikeres pályakezdést kívánok -bár mintha rémlene, hogy a pályáját már elkezdte Kata :) Viszont arra nem emlékszem, mit tanult - csak arra, hogy írtad nem is olyan rég :))
Puszi!

Bernadett írta...

Grautulalok.:)
Spanyol,Kata.:)

Pálfalvi Zsuzsa írta...

...óóó és látod ez van ha eljövök hozzád rögtön el is felejtetttem mit is akartam még írni! Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek látogass át hozzám hogy magaddal hozd.:)

Piros írta...

Sok szeretettel gratulálunk Katának, na meg a szülöknek Puszi Piros

Jutus írta...

Gratulálok a friss diplomásnak!!!Ja és Spanyolból és Pedagógiából államvizsgázott Kata. Nagyon aranyos ahogy a fán lóg!!:))

Nyitnikék írta...

A friss diplomásotok Kata, aki ha jól emlékszem, spanyol nyelvből és filmesztétikából-filmtörténetből államvizsgázott, de hogy pontosan milyen diplomát kapott? Erre csak tippelni tudok: spanyol tanár és talán médiaismeret vagy valami hasonló???
Szeretettel...

Susu írta...

Még egyszer szívből gratulálok a friss diplomásnak és a büszke anyukának is! :)
A képen nagyon jól sikerültek! ;)

Tiffanylda írta...

Köszönjük a gratulációkat!!!:)
Több, majdnem tökéletes válasz is érkezett!:)
Igen, Katának hívják a legkisebb diplomást és spanyol szakos tanár, illetve filmelmélet-filmtörténet bölcsész lett. Miután tanár, így az utóbbit is taníthatja/-ná, mint médiaismeretet, vagy ki tudja hova sorolható...

@X, nincs diákhitele -nagyon nem akarnánk a legkisebbnél sem, de a kényszer nagy úr, majd meglátjuk! - és el kell hogy keserítselek, mert tanítani szeretne!:((( Én sem támogattam az ügyet, de pont olyan megszállott, mint a család sok-sok pedagógus tagja...Mi úgy indítottuk, hogy mindenki olyan szakmát válasszon, amiről úgy gondolja, hogy egy életen át szívesen csinálja! A legborzasztóbb, ha valaki úgy kel fel reggelente, hogy már megint menni kell és utálkozik...
Igen, angol nyelven is megvan a diploma, ma már így készül automatikusan - szerintem!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons