2011/06/05

Kikapcsolódás

Tegnap Budapestre kellett mennem, amit összekötöttem barátnőm látogatásával. Irtó jó dolgom volt, mert agyon kényeztetett!:) A kedvencemet főzte, ebéd után a csodás kis kertjében himbálóztam és aludtam a függőágyon..., aztán traccsparti, bele az éjszakába... A kultúra most elmaradt..., illetve ma pótoltam a férjemmel!:)
Eljött értem ez az Aranyember és elvitt Fehérvárcsurgóra!:)

Ugyanis történt a minap, hogy legkedvesebb építészünk Petrik Adrien küldött egy meghívót,
ahol dedikálta Az asszony háza, ill. A másik kert c. könyveit. Nekünk már van dedikált a családban több is  - a gyerekek is szeretik -, de elmentünk, mert szerettük volna meghallgatni a beígért Schaffer Erzsébet által vezetett beszélgetést Adriennel! Őt is nagyon kedveljük! Sajnos azonban az írónő egyéb elfoglaltsága miatt nem jöhetett. Szerencsére így is megoldódott a kellemes,  interaktív beszélgetés.
Aki nem olvasta volna ezeket a könyveket és szeretne csodás házról, kertről, meghitt családi-, társasági életről, bevált receptekről olvasni, hát azonnal vegye meg, vagy kölcsönözze ki a könyvtárból! Ez itt a reklám helye!:)
Leírhatatlan a hangulata, a gyönyörű fotói!!! Mikor rossz kedvemben vagyok, csak előveszem és máris másként látom a világot! "Gyógyhatású készítmény!":DDD
A kiállításról összegezve csak annyit, hogy én még sosem voltam itt - köszönet Adriennek ezért is! - gyönyörű a kastély, a hozzá tartozó óriási park! Megnéztünk mindent kívül, belül a végén már leginkább bentre vágytunk, mert szörnyű hőség volt!:(
A rengeteg növény, amit kiállítottak, nem nagyon örült ennek a hirtelen jött forróságnak! Délutánra már igencsak kókadoztak, kivéve a banánt, citromot, kivit, merthogy minden volt. Képtelenség lenne feltennem a sok fotót, csak szemezgetek Nektek belőle.











A növények mellett mások is voltak, érdekesek, egyediek, szépek, nem olcsók...












A parkról is látnotok kell néhány képet! Hatalmas és gyönyörű. Vannak 200 éves fák is!























Végül megmutatom a "zsákmányt", amivel távoztunk. Két kúszó csuporka, három juhar és ami nem látszik a képen, az a három kicsi rebarbara, amiből remélem jövőre kipróbálhatom a spéci lekvár készítését!:)

Jövőre  rákészülünk erre a vásárra, mert nagy élmény! Ajánlom mindenkinek!

Hazafelé megérkezett az enyhet adó zivatar...
Nagyon szép két napom volt, köszönet a szervezőknek!!!:)
Holnap pedig  - szokásosan - együtt lesz a család!:)
Kellemes vasárnapot Nektek is!!!

7 megjegyzés:

batorba írta...

Nektek is nagyon kellemes vasárnapot kívánok! Csodásak a fotók!!!!:-)))

@X írta...

Köszi'- nektek is jókat.
Csak egy tipp, ha nem olvasnátok a blogját
kertörökségünk

@X írta...

Bocs' talán így
kertörökségünk

latinka írta...

Ildi,ez irigylésre méltó:))))remélem,feltöltődtél!

Napsugárkisasszony írta...

Mennyi élmény!:)

Tipitá írta...

Ó, itt vannak a kedvenc manóim!! Már öt évvel ezelőtt is borsos áruk volt, most bele sem merek gondolni, hogy mennyibe kerülnek! De azért imádom őket!

MrsSame írta...

Csodás napotok volt egy csodás helyen. (csak most olvastam a bejegyzésed,anyuéknál voltunk mikor írtad)Azok a manók fantasztikusak! Látta őket már a tv-ben is. Tényleg borsos áruk van...

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons