Tegnap érkezett újabb két recept, amiből most egyet felteszek, mert ugye több nap, mint kolbász!:))) A mai, édesszájúaknak szól.
David Monica küldte a finom mézest, amihez még fotót is kaptam! Nagyon szépen köszönöm, ki fogom próbálni! A tejfölös doboz lehet nagyméretű is?:))
MÉZESKOCKA
Hozzávalók:
- 1,5 tejfölös doboz cukor
- 1,5 tejfölös doboz tej
- 2,5 tejfölös doboz liszt
- 3 evőkanál étolaj
- 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 6-7 evőkanál lekvár
- 1 tábla tortabevonó
A cukrot, tejet és olajat összekeverjük, a liszthez hozzáadjuk
a szódabikarbónát, majd az egészet összeöntjük,
alaposan összedolgozzuk. Olajozott, lisztezett, nagy,
lapos tepsiben 220 C-on 6-7 percig sütjük a fele tésztát, majd
ha félig megsült kivesszük, rákenjük a lekvárt és ráöntjük a maradék
tésztát. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-13 percre.
Ha kihűlt, a tetejére csokimáz kerül!
Olyan az íze, mint a bolti lekvárral töltött mézes-puszedlinek!
Én szórók a tetejére durvára tört diót, vagy mogyorót is,
de díszíthető színes cukorgyönggyel is.
Mazsolás kalács
8 órája
6 megjegyzés:
Maradjunk inkább a hagyományos tejfölös doboznál :)
Rendben, akkor kétszer töltünk!:))) Vagy dupla adag esetén kétszer süssünk?:)
Ott a háttérben látható 2 db. narancsból készített gyertyatartó se semmi ! (Tetszett)- bár nem tudom, hogy mennyire tűz és/vagy időt álló ?- ill. lehet, hogy mások valamelyest pazarlásnak tartanák ?- ( viszont magánügy)
Abszolút tűzálló, és kb. két naponta cseréltem frissre, a régit pedig megettük. Tehát még pazarlás sem történt. :)
Nekem is feltűnt, nagyon jól néz ki! Azt hiszem bevezetjük!:)
Sima kis teamécses van benne, és a narancsból is csak annyi hiányzik, hogy az beleférjen. Az égő gyertyától illatozik a melegedő narancs, hmmmmmm, és a szegfűszeg!
Megjegyzés küldése