2021/07/30

VENDÉGEINK

Minden nap kiülünk a kerti asztalhoz reggelizni. 
A nap már  a fenyves mögött ágaskodik, de forró sugarait a nagy diófa felfogja, így kellemes hűvös van, amire nagyon vágyunk.

Beszélgetünk, hallgatunk, eszünk. A madarak hangját figyeljük, közben meglepetés vendég is érkezik. 


Rég láttuk a mókusokat.:) 
Most egy megjelent, a diófán nem talál semmit egyelőre, viszont a zsenge, tejes mogyorót rendesen dézsmálja. Mivel számunkra ehetetlen, nem sajnáljuk. 
Sajnos pár éve lehull a lyukas termése, mert  bele költözött a mogyoróormányos, aki minden egyes magba lyukat fúr, belerakja tojásait. A lárva feléli a magbelet, majd kifúrja a mogyorót, lepottyan a földre és ott bebábozódik. Kémiai szer nincs rá, csak trükkök, amit meg minden évben elfelejtünk alkalmazni... Igazából kivágásra vár, de jó az árnyék és a mókusok így is szeretik, tehát egyelőre marad.:)

A gerle, aki ezen a diófán költötte ki tojásait, már elhagyta kusza fészkét, most egy másik fáról köszön be reggelenként.


Rozsdafarkú barátunk, az egyik kerti oszlop tetejét nézte ki lakóhelyül, s oda hordja szorgosan a bogarakat, tücsköket fiókáinak. Míg távol volt, sikerült belesnünk szép kis otthonába.:)



Gyakran előbukkanó vendégünk a sün, aki már nem is számít vendégnek, hiszen évek óta itt alszik téli álmot a lilaakác tövében. Vagy lehet, hogy már a gyerekei? Mostanában sokszor látjuk, bóklászik a birtokon. Nagyon szelíd, nem zavartatja magát. Szerencséje van, hogy Fickó kutyánk már olyan öreg, hogy se hall, se lát... vagy csak egy kicsit, de ebben a hőségben ki se jön a hűvös kazánházból.



Még a kicsinyei is kimerészkedtek a napra és hagyták, hogy fotózzuk őket.:)




Gyakran megjelenik a zöld küllő, de őt még nem sikerült lencsevégre kapnom. A netről kölcsönzök egy videót, hogy lássátok, milyen gyönyörű!


Néha egy-két széncinke és egyéb madár is szétnéz, de nem találják az etetőt - renoválás alatt - és odébbállnak.:)

Bármikor ülünk a diófa alá, mindig történik egy kis meglepetés. Mondjuk a békának nem tudok felhőtlenül örülni, de arra gondolok, más mit nem adna egy ilyen ücsörgésért, nyugalomért, még ha egy közeledő békától is kell "félni"!:)

Szép napot, elviselhető időjárást, minden bekukkantónak!:) 


6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon nyugodt békés helyen éltek ennyi kedves "kis vendég " társaságában. A békától borzalmasan undorodok:) További kellemes napokat szép hétvégét kívánok!

aranyos fodorka írta...

Én tudom, hogy a ti otthonotok a béke szigete - és annyira jó ott lenni még csak pár órát is ! Nincs csodásabb, mint a természetben, vagy annak közelében élni/lenni. Nekem még az egyetlen fám, pár tő virágom, vadszőlőm, paradicsomocskám is örömöt ad. Nem is tudom, tudnék-e élni városban (értsd: pl. panel negyedik emelet...)? Körülöttem sajnos nincs ekkora "állatkert" - de örülök a magra járó madaraknak, meg a hozzám enni-járó szomszéd macskának, meg persze a sajátjaimnak. :-) Ja és idén is van szöcském és természetesen pókjaim. Őket is szeretem. A büdösbencékről most ne essen szó, elrontják a jókedvemet...

Tiffanylda írta...

Éva: köszönjük.:)

aranyos fodorka: én sem tudnék panelban lakni, úgy gondolom, de persze mindent meg lehet szokni. Nem egyformák a lehetőségeink, az életünk, életvitelünk. Mi boldogok vagyunk, hogy ilyen környezetben élhetünk, amit az erdész Aranyemberem hozott létre, sok-sok, rengeteg munkával. Ja, és még nem végzett!:)) Valószínű sosem fog!:) Az állatok pedig maguktól jöttek, ahogy hozzád a pókok, büdösbencék. Most viszont iszonyú sok szárnyas hangya is jött, akiknek nem örülünk annyira és nekünk is elrontják a kedvünket... Ez van!:)

Éva írta...

Tiffanylda régen jelentkeztél hogy vagytok? Szép hétvégét kívánok az egész családnak!

Tselszi írta...

Jo volt olvasni a Pagony vendegeirol, es ujabb hireket is szivesen olvasnek a Pagonybol! Remelem minden rendben! Az Adventi beirasokat is annyira vartam, tavaly nagyon nagy szuksegem volt rajuk! Bekes adventi keszulodest kivanok!

Éva írta...

Bár régen jelentkeztél , nagyon sokat gondolok rátok hiányoznak a beszámolóid:) Vigyázzatok magatokra üdvözöllek benneteket és az egész nagy családod!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons