2021/04/19

Rossz idők...

... kívül, belül. Szakad az eső, ami nem baj, sőt! Olyan szárazság van, ha két hétig így esne, az sem lenne elég! A nagyobb baj, hogy belül, a lelkünkben is ilyen borús minden.:(

Jó ideje mélyen vagyunk érzelmileg, sok negatív hír vesz körül minket, egyre inkább személyes (baráti) érintettséggel, amit én különösen nehezen viselek. Folyamatos szurkolás és izgalom, hogy ki, hogy javul, jönnek-e biztató hírek, mikor, s miként lesz vége ennek az őrületnek.

Már régóta - a tévét kiiktatva - magunk válogatjuk meg, miről szeretnénk olvasni, hallani. Sajnos, egyre kevesebb olvasnivalót találunk a hírekben, mivel az ÖSSZES NEGATÍV! 

A közösségi portálok hozzászólásaiban az emberek arroganciája, gyűlölködése, egymás ócsárlása is folyamatos, s olyan magas fokon áll, hogy hihetetlen! :(  Néhány csoport tagjaként - legyen az növényekkel, állatokkal, főzéssel kapcsolatos, teljesen mindegy - csak ámulok, hogy milyen szintre csúszott a társalgási szint! Mindenhova beférkőzik a rossz kedv, a gyűlölet. Meddig mehet ez még?

Mindannyiunk idegrendszere elfáradt a több, mint egy év alatt, mióta megy a küzdelem a coviddal. Ráadásul fogalmunk sincs, meddig fog tartani és vajon hogy bírjuk a továbbiakat? (Most az egyéb bajokról nem szólok, mindenki érzi a saját bőrén, vagy ha nem, hát szerencsés.)

Mi szerencsések vagyunk. Jó, hogy nagy a család, tartjuk egymásban a lelket! Igyekszünk továbbra is befelé fordulni, a családdal foglalkozni, ha lehet, összejönni.

Boldi volt nálunk pár napot, felvidította a szürke hétköznapokat!:) Az idő ugyan esős és vacak volt, de azért tudtunk mit csinálni.

Már ő is részt vesz némi internetezésben. Reggelente megnéz egy-két legós videót, amíg én "összerántom" a lakást. Aztán már együtt folytatódik a szőnyegen a legózás és egyéb építkezés, majd az igaz - hamis játék, főzés közben barkochba, amiből sokkal ügyesebb nálam és persze a mesék!:) 

A dombról lejön valamelyik unokatesó az online oktatás után és pillanatokon belül elvarázsolja bármivel, jobban, mint én.;) 

Egyik nap - esőszünetben - kiszagoltunk a pagonyba és szomorúan láttuk, hogy ismét bent járt egy őz és csúnyán megsértett néhány fát. Óriási kárt tudnak okozni!:( Védőhálókat kell vásárolnunk sürgősen! 






Eddig nem volt óvoda, csak a szülők dolgoztak, mától viszont van. Sajnos ő nem mehet - amit annyira nem bán -, mert állandóan folyik az orra, néha köhög is, allergia miatt. A szabály szerint ezekkel a tünetekkel otthon kell maradni. Megértem. Szerencsére van négy nagyszülője, úgyhogy MI meg tudjuk oldani, de akinek nincs, vajon mit csinál?:( Rengeteg, rengeteg kérdés van, amire nincs válasz és nem is lesz! Ennél sokkal komolyabb dolgokra sincs...

Nagyon sok veszteség láttán az ember csak kapkodja a fejét! Törőcsik Marit kora miatt veszítettük el, súlyos beteg volt rég. Ezt a felvételt néztem végig róla és mivel nagyon tetszett, megosztom veletek! Nyugodjon békében!

Változatlanul vigyázzatok magatokra és "oltakozzatok", ha még nem tettétek volna! 

Keressétek, s találjátok meg a szépet magatok körül!:) Szép napot minden bekukkantónak!:)

5 megjegyzés:

Éva írta...

Sajnos hogy most az idő is hasonló mint általában mindenki hangulata.Szép fotókat készítettél és aranyos a kis Boldi kicsit kikapcsolódtok gondolom ha ott van nálatok. Az oltásra való jelentkezést nem kapkodtuk el az ilyen-olyan vélemények félelmek miatt két hete lesz hogy csak elküldtük jelentkezésünket de azóta semmi hír:) Vigyázzatok magatokra Ti is !

aranyos fodorka írta...

Nehéz.
Minden.
És sajnos, nem látom a fényt az alagút végén. :-(

Tiffanylda írta...

Éva: köszi! Megnyugvás, ha beoltanak, meglátod!;)
aranyos fodorka: vissza kéne fordulni az alagútból! Még ha ború lenne is, de talán nem ekkora sötétség!... lennevóna...

Tipitá írta...

Igen, nehéz!
De egyszer vége lesz!!
Nálunk olyan vizes a föld, hogy nem tudok ültetni. Talajvíz van. De legalább már nincs hideg.
Jó egészséget nektek, vigyázzatok magatokra! :)

Tiffanylda írta...

Tipitá: a túl vizes föld sem jó, nyilván, de nálunk 10 cm alatt még kő kemény és száraz a talaj. Itt ezért nem lehet ültetni. Reméljük hamarosan vége lesz minden rossznak!;)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons