2017/01/30

Templom és harang

Mi lakozik a kicsi gyerekekben?

Boldizsár nagyon-nagyon szereti a templomokat, harangokat.


Mikor még egy picivel kisebb volt, véletlenszerűen levett a polcról egy könyvet, mely Magyarország legszebb templomait mutatja be. Szülei kezébe adta, hogy meséljenek neki. Ők elolvasták a képek alatti szöveget, megbeszélték hol vannak a harangok, a rozetták, bejárat, színes ablakok és nem is gondolták, hogy ebben a csöpp fejecskében minden pont úgy megmarad, ahogy azt hallotta.
Vagyis, nagyon hamar betéve tudta, hogy melyik képen van a Szegedi dóm, melyiken a Szt. István bazilika és még vagy tízet.
Ez nem volt elég, alaposabb vizsgálódás után a harangok iránt kezdett érdeklődni. Ezt már - jobb híján - a számítógépen mutatták meg a szülők. Először templommal együtt, majd a hangját. Na, ezt imádja csak igazán! Templom is, harang is egy helyen?:)

Ott tartunk, hogy amint apukája hazaér, elkéri a laptopját, vagy épp az okostelefonját és a számára kikészített "harang" címszót megérinti, angyalian elmosolyodik, mert már szól is a kedvenc "hangszere". Először a nagy harangok, aztán a kicsik, majd felváltva, illetve több egyszerre.
Végül a picike mutató ujjával csusszant egyet a képernyőn és megmutatja nekem, hogy készítik, hogy öntik... Nem unja meg!




A minap nálunk járt és "elmesélte", hogy szól az Esztergomi bazilika harangja... Hááát, azt az édeset! Azt mindenkinek látni és hallani kellett volna! Az a sok, finom, kis hangocska, apró szünetekkel való kis nyüszögés, nyöszörgés, különféle hanghatások, amik kijöttek belőle!... Utánozhatatlan!:)
Komoly muzikalitás lakik benne, az már most látható, hallható. Imádja a zenét, biztos hangon énekel és rögtön táncot is jár hozzá. :)
Sokszor úgy érzem, mintha egy kis angyal költözött volna ebbe a gyerekbe...:)

Boldizsárról nem tudok mellékelni videót, de ma találtam egy szintén nagyon édeset, ahol egy pici lány énekel édesapjával, nem is akárhogyan! Imádat!!!:)

Szép estét mindenkinek!



7 megjegyzés:

Kavics írta...

Tüneményes angyal! :-)
Ja, és nincsenek véletlenek Tiff. :-)

Piros írta...

Tündéri ez a Boldizsár . Nemsokára egy harangot is fel kell szerelni valahol a házban (vagy a kertben).

Vera írta...

Sok oldalú és jó tudású fiúcska válik belőle...Miénk is igy kezdte, igaz nem a harangok és társaival, de nem is ez a lényeg...Az ember szívét melengeti...

Tipitá írta...

Már többször írtam és szerintem még fogom is egy párszor: gyönyörű! Amit meg írtál :) :) Csodaszép! :) Hallgassátok együtt sokszor a harangokat! :)

Tiffanylda írta...

Köszönöm mindannyitoknak, hogy Ti is tündérinek látjátok a mi Kishercegünket!:) Biztosan van örökölt zenei vénája - bőven volt kitől!

aranyos fodorka írta...

Lehet, hogy ezt ismeritek - de örülnék, ha mégse. Ebben megtaláljátok sok pécsi harangjáték "zenéjét"
http://www.gulacsi.hu/zenelo_orak.htm
Nem, nem hízelgésképp írom, ez a kisfiú pont olyan, mint amilyennek én egész életebem az angyalkákat képzeltem :-)

Tiffanylda írta...

Aranyos: köszönöm a linket, megnézem és meglepem, ha még tudom...:) Én nem ismertem ezt.
Hát, csak dicsekszem a mi Angyalkánkkal - néha szégyellem is, hogy a nagyobbakról kevesebb szó esik, pedig ugyanúgy szeretjük őket csak már kajlásodnak, kicsit más:) - és örülök, hogy nem csak a mi elfogultságunk, Ti is angyalnak látjátok Boldizsárt.:D

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons