2016/12/24

Boldog Karácsonyt!

Ezzel a két idézettel és gyönyörű zenével kívánok minden erre járónak 
örömteli, áldott, szép ünnepet, kellemes napokat, jó pihenést!

"Nem kívánok ragyogást, pénzt, dicsőséget.
 Csak egy tűzhelyet kívánok. Hívó lámpafényt, meleget azoknak,  akiket szeretek. Egy darab  kenyeret, csendet, pár halk szót, jó  könyvet és kevés embert. De az aztán Ember legyen!"
 Fekete István


Azt kérded, hogyan gondolj karácsonykor azokra, akik már nem lehetnek közöttünk, mert meghaltak? Müller Péter karácsonyi levele.

“Kedvesem! Közöttünk vannak! Csak ez az ostoba, mai, beszűkült “racionális” kor hiszi, hogy a halállal minden megszűnik. Nem igaz! A lélek végtelen úton jár, s a halállal nem hal meg. Él, csak nem abban a komor érzékvilágban, ahol még te élsz. „Halhatatlan szerelem” – erről szól a könyvem, és erről szól az élet is. Hogy az igazi szeretet nem múlik el soha!
Az arcunk megváltozik, a világunk megváltozik, csak a szeretet nem, mert az örök. Gondolj a Hellinger-terápia ma már tudományosan elfogadott módszerére. Azon alapszik, hogy a szeretet finom, de eltéphetetlen szálaival össze vagyunk kötve. És ez karácsonykor különösen érezhető. Egyrészt, mert te érzékenyebb vagy és nyitottabb, másrészt pedig a szellemi világ is közelebb jön a Földhöz, mert bevonzza az alulról ritkán felsugárzó szeretet.
Karácsonykor még az egyszerű emberek is megpillanthatják az angyalokat, mint a pásztorok a Bibliában, mert olyan közel jönnek ehhez a szenvedésekkel és félelmekkel teli Földünkhöz.
Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel. Ez a levél a szívednek szól. Az eszed nem tudja, és nem is akarja megérteni.
Egyszer egy évben láss a szíveddel, s akkor megérint a bizonyosság – bármilyen átváltozás történt is, és bármilyen messzire ment is az, akit szeretsz, mégis veled van. A rádió adóvevőnél sem számít a távolság, ha jó a vétel. Akit örökre elvesztettnek hittél – ott él veled.”

4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Hiszek abban, hogy a jó "körbejár". Kívánom, hogy minél előbb hozzád is elérjen. Békés karácsonyt, az új esztendőben jó egészséget kívánok, szeretettel és köszönettel ! ♥

Éva Erdős írta...

hiszek benne, mert hinni akarok, hogy itt vannak velünk, akiket már a szemünkkel nem látunk!
Gyönyörű idézeteket hoztál! Köszönöm. Megérintették a lelkem, bár én is ismerem őket! Tudod nekem az ünnep mindig a temetőben kezdődik! Édesanyám karácsony szent napján költözött fel az angyalok közé. most is nagyon fáj, de tudom, hogy itt van velem!
Boldog karácsonyt, szép ünnepeket kívánok Nektek!

Kavics írta...

Békés ünnepnapokat Neked és szeretteidnek! <3

Vicuska írta...

Szép gondolatok és hozzáillő zenei aláfestés! Szeretetteljes ünnepeket családod körében!!!!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons