2016/06/24

Nagy utazás 9.

Ahogy a szépséges Winningent elhagytuk, egyre több és meredekebb szőlőültetvényt láttunk.
Az autóból fotóztam, így nem tökéletesek a képek, de jól látható, hogy amolyan "sínpárok" vezetnek fel a domb / hegy tetejére. Gondolom ezen szállítják szüretkor a szőlőt, vagy amire szükség van, merthogy nehézkes lenne a cipekedés.
Pár perc és már az óriási híd alatt robogtunk - Moseltalbrücke -, melyen zsinórba mentek a kamionok. Niederfellt és Kobern - Gondorfot köti össze. 1977- ben adták át, előtte a két part között komp közlekedett.Egy videót is találtam a hídról, paramétereivel együtt.:)Hamarosan megpillantottunk egy várat, de azt hittem nem jelent semmit, hiszen minden sarkon van egy!:) Ez kivételesen azt jelentette, hogy közeledünk a cél felé, azaz "Alte Mühle", Kobern - Gondorf az öreg malmos borfalu, turisztikai érdekesség.Jól eljárt az idő!:)


Egyre meredekebbek a lejtők.


Fent a hegytetőn kukucskál a Mátyás kápolna.

Egy régi malomház, gyönyörűen borítva borostyánnal.


Közben ismét sötét felhők közeledtek...
Ebbe a malom - vendéglőbe betértünk.


Számomra csupa izgalmas tárgy, giccs, csecsebecse, ami manapság nagyon divatos. Az ilyesmit nem kedvelők ne olvassák tovább a beszámolómat, mert "durva" dolgok következnek!:)Egy igen kellemes, romantikus kerthelyiség, ahova le is ültünk, hogy megkóstoljuk a borukat.
Nagyon ötletes és egyedi étlapot hoztak...

Nekem úgy tűnt - ami később be is bizonyosodott -, hogy igazából szerelmeseknek, tömeg elől elbújó pároknak, házastársaknak, no meg jóbarátoknak, kisebb társaságoknak van kitalálva ez az egész, akik egy emlékezetes estét szeretnének itt eltölteni.

Nézegettük az ötletesen szerkesztett étlapot, de igazából nem akartunk enni, csak bort kóstolni. Azt meg nem lehet éhgyomorra, úgyhogy megegyeztünk egy tálka borkorcsolyában.
Amint megtörtént a rendelés, eleredt az eső.:( Beinvitáltak minket a pincébe...

Egy varázslatos helyre érkeztünk, amilyen csak a mesében van, de erről majd holnap bővebben!... :)

Folyt. köv.

Addig is kellemes napot, sok árnyékot, hűs vizet és borogatást! Aki teheti, ne menjen ki, de bent se sokat mozogjon!:)

1 megjegyzés:

Kavics írta...

Gyönyörű hely!!! Nekem való kirándulás, az a vendéglő, az egyedi étlappal... nagyon izgalmas, alig várom a folytatást!!! :-))))

Jól gondolod a szőlős hegyoldalakban a "sínpályák" a szállítást teszik könnyebbé.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons