2016/06/19

Nagy utazás 7.

Elállt az eső, beültünk az autóba, áthajtottunk a Rajna felett...


... és pillantást vetettünk a következő célunkra, az erődre.


Néhány perc volt csak az út.

Az erőd már a bronzkorban is lakott volt, aztán a kelták, rómaiak, majd a germánok használták folyamatosan. A középkorban sokszor építgették, korszerűsítették. Komoly szerepe volt a 30 éves háborúban, 1795-ben francia kézre került, 1801-ben a Német Birodalom visszakapta, de előtte a franciák felrobbantották. 1817-34 között újjáépítették. A világháborúkat sértetlenül átvészelte, majd az 50-es évek óta kulturális központ múzeummal és számos kiállítással, bemutatóval rendelkezik.

Egy hatalmas park tartozik hozzá, ahol a 2011-es Kertkiállítást (BUGA) tartották és amely ma kedvelt város közeli üdülőhely és rendezvényterület.

Itt van a városból induló kötélpálya végállomása, mely három perc alatt hozza fel (120m magasságba) a Rajna egyik partjáról a másikra a kíváncsi turistákat. Sajnos mi nem próbáltuk ki, mert az időjárás viharos, esős volt.
A Festung Ehrenbreitstein erőd Európa második legnagyobb fennmaradt várlétesítménye (a legnagyobb az ulmi "Bundesfestung").

A rossz időjárásnak is vannak előnyei.:) Szinte egyedüli látogatók voltunk, senkit nem kellett kerülgetni, szabadon lehetett fotózni.


 Megpillantottuk a fantasztikus panorámát.:)


Itt most jól látható a Rajna, Mosel találkozása és a "Német Sarok", amiről az előzőekben nem találtam fotót. A Mosel nagyon kanyargós, hosszú utat jár be.Néhány zumm.
Ismét viharfelhők gyülekeztek felettünk, jobbnak láttuk lassan visszaindulni.


 A kötélpálya végállomása.


Az autónk előtt békésen szunyókált ez a két kacsa.:)


Rengeteget láttunk és jól elfáradtunk ma is.

Folyt. köv.

Legyen szép napotok!:)

3 megjegyzés:

Kavics írta...

Minden rosszban van valami jó is. Az esőben, hogy alig van aki nézelődik és sokkal nyugodtabban el lehet merülni a részletekben. Szeretem. :-)

Az erőd nagyon szép, főleg a kilátás a környékre!

Tiffanylda írta...

Kavics: így van!:) Nem szeretek tömegben nézelődni.
A kilátás mindent vitt. Nem akartam feltenni azt a harminc képet, amit ott előttem!:D Így is mindig sokallom, hátha untatja az olvasókat.

Kavics írta...

Engem nem untat, sőt! :-)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons