2016/06/28

Nagy utazás 11.

Felautóztunk a hegy tetejére, hogy gyönyörködjünk a borús panorámában.


A szőlőkarók, a meredély és a sín közelről. Nagyon észnél kell lenni a kapálásnál - és egyéb munkálatoknál -, nehogy leguruljon az ember!

A hegy tetején áll a Matthiaskapelle, késő román kápolna, amit Mátyás apostol fejének megőrzésére építettek. (Jaj!) Itt őrizték 150 évig, majd több költöztetés után végül XII. Pius pápa a trieri Szt. Mátyás apátságba vitette, jelenlegi helyére.


A sok esőtől kezdett megáradni a gyorsfolyású Mosel.


Ismét igyekeznünk kellett, mert csúnya felhők gyülekeztek.A hegyről leérve újra megcsodálhattuk az öreg malomépületeket, most esti fényben.:)

 Itt már otthon vagyunk.:)


Ezzel befejeződött a koblenzi nyaralásunk, holnap indulunk tovább. Felejthetetlen napokat töltöttünk itt - a rossz idő ellenére is -, amit nagyon köszönünk a rokonságnak! Jó lenne visszatérni egyszer szép időben!:)

Néhány fotó a gyönyörű kertről, ami nagynénim keze munkáját dicséri. Nem csak a növények, amiket gondoz, hanem a szépséges dísztárgyak is csodásak. Valamennyit ő készítette!:)Folyt. köv.

Kellemes hűsölést a kánikula után!:)

4 megjegyzés:

Kavics írta...

Gyönyörű és hangulatos a Mosel környéke, az esti fényben a malomsor egy sétára hívogat... listára került ez a környék is!
Nagynénéd kedves kis mese-kertet varászolt maguknak. :-)

aranyos fodorka írta...

A ború ellenére is nekem tetszett ez a Mosel völgy... Pedig nincsenek is benne hatalmas hegyek. Valahogy olyan "barátságos" táj. A néni kertje pedig irigylésre-méltó....azzal a kis bagollyal :-)

Tipitá írta...

Az a malom!! :) :)

Tiffanylda írta...

Kavics: feltétlenül menjetek el A malomba!:)

Aranyosfodorka: bizony csodás és barátságos ez a táj. Jó lenne látnod!

Tipitá: hát, igen... Lehetne festegetni!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons