2016/04/24

CONSTRUMA

Még erről se számoltam be, pedig nem tegnap volt, hogy megnéztük Budapesten a 35. Nemzetközi építőipari - otthonteremtési szakkiállítás-t.
Jó kis program volt! A Hugexpo-t bejárni több, mint egy gyógyséta, úgyhogy párszor megpihentünk. Mindent megtaláltunk, ami érdekelt minket, sőt, azon felül is!:)

Mellékelem a fotókat, melyekhez különösebb komment nem kell, mind magért beszél.





Minden háziasszony vágya ez a szerkentyű. Én sem bánnám, ha a konyhapultomon foglalná a helyet! Minden tud. No, persze ennyi pénzért, tudjon is!:)



Rögtön az első kanyarban, személyesen Kovács Lázár - a séf, műsorvezető, gasztronómiai tanácsadó, food stylist, étterem tulajdonos és ki tudja még mi minden -, pizzát sütött a nagyérdeműnek. Megkóstoltam, ízlett. Jó vékony volt, amilyet én nem szoktam, hát elhoztam a receptjét. Gyorsan bevethető, pl. éhező unokák számára.

                                                                 Pizza Lázár - módra
Hozzávalók: 80 dkg rétesliszt, 20 dkg búzadara, 6 dl langyos víz, kis só, 2 cs. szárított élesztő, ami 5 dkg frissnek megfelelő.
Ezeket lágy tésztává dolgozzuk, majd 6 részre osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Mellesleg azt mondta, azért kell bele a dara, mert attól roppanósabb, finomabb lesz a pizza.
Olyan lágy volt, hogy kézzel, kézben ki lehetett húzogatni egy pillanat alatt és máris tette rá a kész paradicsom szószt, bazsalikomot, sajtot. 280! fokos hiperszuper sütőben, 9 perc alatt megsült, s már kínálta is.

Láttunk csodákat..., itt nem is ez az ülőgarnitúra volt a kiállítás tárgya, hanem a fal burkoló anyaga.


Érdekes vonalú kád. Később láttam egy retrót, ami sokkal jobban tetszett, majd mutatom!:)

Járólapok, térkövek, egyebek.







Aztán jött minden, hol itt, hol ott fényképeztem, válogassatok!:)






Kültéri medencék, jakuzzik, szaunák, egyéb fürdők.










Házépítés szalmabálából.


Kerti alkalmatosságok.



Íme, az épületgépészet múzeumi része!


Teknő, mángorló. Én még emlékszem ezekre gyerekkoromból.

Ilyen fazékban főztem ki a konyharuhákat, pelenkákat, stb.

Bidé.

Ilyen mosdóállvány is volt a fürdőszobánkban, de már a ma használatos kád is!
Jobbra lent talán spiritusz főző... Ezt sajnos nem néztem meg közelebbről. Nekünk is volt egy kicsike, az tablettával működött. Vittük a Balatonra táborozáskor, azon főzött nekünk nagyanyám a sátor előtt! :)

Tusoló.

Ezek még megvannak... Tintatartó, itatós papír.

Éééés, volt ilyen tolltartóm!!!:) Sőt, emeletes is, olyan redőnyös fajta.:)

Ilyen cserélhető fejű redisz tollakat használtunk rajz órán, az abécé betűit írtuk ezekkel. A körző most is hasonló. A kerek radír - az enyém - tintát radírozott. Elég csúnyán.:)

Itt pedig a kedvencem, a bizonyos fűthető, "ördög fürdőkádja"!:)




Olvassátok el a tudnivalókat róla!

Aztán ismét az egyebek.







 A kísértések... Szerencsére ellen tudtunk állni!




Újra retró.




Faipari gépek és általuk készített tárgyak.












 Minden más...






Három emeletes kemping ágy szúnyoghálóval. :) De jó lenne a Dunára!:)




Hááát, ennyi!
Valószínű kimaradt néhány dolog, de nagyon elfáradtunk és az időnk is elszaladt. Hosszú autóút várt ránk hazáig, el kellett indulnunk.

Ajánlottam volna mindenkinek, aki ráér és érdeklik ezek a dolgok, de sajnos már vége a kiállításnak!

Legyen szép hetetek, a zord időjárás ellenére!:)

7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Eszem megáll ! Kétszer is végigpörgettem a fotókat ! (meg szerintem mingyá' harmadszor is fogom....) Mennyi gyönyörű újdonság, mennyi még csodásabb régiség ! És milyen jó volt látni azt, amit használtam életem során! Amit már biztos nem fogok, azok annyira nem érintették meg a szívemet...
A receptet természetesen ki fogom próbálni, csábítóan hangzik.... Nagyon, nagyon tetszett, -még így "hézagosan" látva is- a kiállítás, örülök, hogy elmentetek és még jobban, hogy ennyi fotón bemutattad. Hogy micsoda csodák vannak manapság !!! :-O
Azért ha valami varázstündér megkérdezne, tudnék válogatni az érdekességek, újdonságok közül is !

Kavics írta...

A cserépkályháknál, a kő- és járólapburkolatoknál és az összes fából készült terméknél - főleg az esztergályosnál sokat időztem volna.
Az intarziás asztal és ladika, na azokat azonnal elfogadnám!

Tiffanylda írta...

Aranyos: Örülök, hogy ennyire tetszett!:) Érdekelne, vajon mit kérnél a varázstündértől? :D

aranyos fodorka írta...

Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de a szúnyoghálós ágyat nagyon elfogadnám. A várható afrikai forró éjszakákon ebben talán kint mernék aludni az udvarban.Alulra mégiscsak vennék egy kutyát, hogy felugasson, ha jön a betörő, a háló pedig megvédene a szúnyogoktól :-)

Tiffanylda írta...

Kavics: Én is ott időztem legtöbbet, ahol te is tetted volna!:D Az esztergályos előtt min.20 percet töltöttem, mert épp dolgozott és érdekelt, hogy forgatja a darabot, mivé válik az a fadarab! A fotót is elkapkodtam emiatt.:) Képzeld, a felül lévő képek közül, az első ülőgarn. alatt, azon az oszlopon - szerintem elszúrt - fadarabokból van a burkolat! Óriási!:))) A cserépkályhák nagy kedvenceink. Aranyember négy olyat rakott, mint a 3. képen van, az a csodálatos barna...Régi, szolgálati lakásainkba hagytuk.:(

Aranyos: nem csalódtam benned!:))) Én is elfogadnám és naná, hogy egy vizslával!;) Bár, nálunk a nagy melegben a lakás a tökéletes! A vastag falak nem engedik be a hőséget, meg a hideget se.

Tipitá írta...

Hű, itt aztán volt látni való! Köszi, hogy megmutattad! A virágmintás járólap!!!!!!!!!!!!!!!!! Ahhh! Szerelem! :)

Kati írta...

Mennyi minden :) Olyan fa tolltartóm még nekem is volt,apumtól vagy nagytatámtól maradt, de hogy hová lett, nem tudom :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons