2015/07/16

Napfelkelte Orfűn

A kajszi eltéve, lett 30 üveggel dzsem és lekvár vegyesen. Azóta ismét sok minden történt, de ígéretemhez híven, itt kell folytatnom.

A Napszentélyt elhagyva, Orfűn folytattuk Trollanyuval a fényképezést, ebből válogattam mára.
A fákon látható őszies szín, a felkelő Nap fénye, nem az évszakváltás jele!:) A gödrökben, mélyebb részeken megült a pára. A víz felett is sok helyen látható.
























Izgalmas, szép kirándulás volt.

Az abaligeti tájakkal, búzaföldekkel legközelebb örvendeztetlek meg benneteket.:)
Ráadásnak egy recept Trollanyutól, ami most hétvégén is fog szerepelni a repertoárunkban, mert annyira finom! Nem szeretném senkire ráerőltetni, de higgyetek nekem! Ezt - is - ki kell próbálni, nem fogjátok megbánni! Íme a recept, egyenesen a szerzőtől.:)

DIÓS, SÁRGARÉPÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók:
4 tojás
10-12 dkg porcukor
40 dkg sárgarépa
25 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 tk. szódabikarbóna
1 dl étolaj
1 tk. ecet/citromlé

Az egész tojásokat  a porcukorral nagyon habosra keverjük, hogy szinte kifehéredjen és krémes legyen az állaga.
A répát lereszeljük és hozzákeverjük a tojásos masszához.
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, az ecetet is hozzáadjuk, majd ezt is belekeverjük.
Végül az olajat is finoman elvegyítjük a tésztában és egy kibélelt tepsibe simítjuk.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

CSOKIS KRÉM A TETEJÉRE

Hozzávalók:
2 dl habtejszín - nem Hulala!
10 dkg étcsoki
2-3 ek. porcukor

A tejszínt felverjük a porcukorral.
A csokit felolvasztjuk és langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a tejszínhez és 1-2 percig tovább verjük.
Végül rákenjük a kihűlt süti tetejére, megszórjuk csokidarával/dióval és hűtőbe tesszük.
Kockára vágva, hidegen tálaljuk.

Képet már raktam fel erről, de ha valaki nem látta volna, így néz ki... Hmmmmm...
Az eredeti paleos változatot Trollanyu blogján
találjátok. http://trollakonyhamban.blogspot.no/2015/07/dios-sargarepas-kocka-csokis-kremmel.html
Nekünk "normálisan" sütötte. :)


Ismét itt egy hétvége, ráadásul embert próbáló hőséggel beharangozva... Remélhetőleg túléljük!
Ajtó, ablak becsuk, roló lehúz, nem mozog, vizes törülközőkkel kényezteti a nyakát, lábait nyugalmas, fekvő pózban. Közben arra gondolva, de jó is volt nekünk télen!:) Kitartás!

A szerencsés, víz mellett nyaralóknak kellemes búvárkodást, talán ott lesz a leghűvösebb!

Nézzétek, milyen volt 1963-ban a kánikula!:) Én emlékszem egy-két dologra, pl. a jégre...



5 megjegyzés:

Kavics írta...

Nagyon szépek a hajnali képek!!!
Vicces volt a 63-as filmet megnézni, hogy mik voltak... :-D
A recept jól hangzik kipróbálom, köszönöm. De ez már nem "trollanyus", hisz cukor és liszt van benne. :-)

Tiffanylda írta...

Kavics, nem vagyok elégedett a fotókkal, de köszönöm.:)
Igen, nekem is vicces volt visszanézni és emlékeimben kotorászva feleleveníteni a hatvanas éveket.:) Jaj, de rég volt!...
Trollanyu "lefordította" a receptet, úgy készítette el. Így sokkal olcsóbb és nekünk biztos finomabb is!;) Utólag betettem a linket, ahol az eredeti van, hátha azt használnád.

Vera írta...

Nem vitás, gyönyörű képek...nem tudtam, csak gondoltam a képeid alapján hogy Orfű és környéke, lehet az otthonotok... Mesés hely...Anno sokat jártunk arra...Mindent lehetne fotózni.... annyi szépség van arra...Köszönöm hogy meglátogattál.! Szép hétvégét!

Tiffanylda írta...

Vera, nem Orfű az otthonunk, csak reggeli fotózásra mentünk. Valóban mesés hely, mi is sokat járunk oda, közel van.
Nektek is szép hétvégét!:)

Kavics írta...

Köszi:-)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons