2014/05/26

Öröm - üröm

A kerttel kezdődött.
Örültünk, hogy nő a kapor, esszük a hagymát már egy hónapja, gyönyörű a fokhagyma, az eper - szintén szüreteljük - és gondoltam, beindulnak a paprikák, paradicsomok, zöldségmagok is az eső után. Tévedtem.
Elszáradtak.:( A karalábé palántákat megrágta a csiga, vagy bolha, vagy tetű... A cukkini magokat valószínű megette a lótücsök, hiába várom, hogy kikeljen. A zöldségmagokat szintén. Vagyis, újra veteményeztem, palántáztam, de most már talajfertőtlenítővel együtt, hogy meg is maradjon! Egy évben se jártunk még így, pedig soha nem permeteztünk, nem használtunk vegyszert! Most izgatottan várom a fejleményeket. Elég sok plusz munka volt, jó lenne, ha beindulna minden!

Névnap, gyermeknap. Finom ételek, boldogság...:)

A torta Trollanyutól, de kicsit másként.

A lasagne saját recept, gyermeknapi kívánság menü.

A maradék tészta szárad... :)
Majd feltekerem valami töltelékkel!

Egy pillanat alatt ismét jött az üröm...:(
A gyerekek fociztak az udvaron és valami nézeteltérés történt, ebből adódóan egyik a fűben fetrengett, míg a másik keresztül esett rajta és iszonyatosan bőgött, mire apja kirohant...
A karja..., a kicsike felkar már kékült is... Gyorsan jeges borogatás, de ne érj hozzám!... Apu, anyu öltözött, kocsiba be, irány az ügyelet. Két nagy megszeppenve velem...
Telefon jön, eltört, de nem akárhogy. Műteni kell, mert elmozdult... De csak este10 körül műthetik, mert addigra ürül ki a gyomra...
Itthon nagy megszeppenés és részvét, csendes elbújás egy-egy Harry Potter könyv mögé.:( Néha kérdeznek. Ugye nem lesz baja az altatástól? Ugye hamar meggyógyul? Ugye hazajöhet holnap?...Igyekeztem megnyugtató válaszokat adni.
Mindketten szófogadóan megfürödtek, lefeküdtek. Kérésükre beköltöztem a szobájukba egy szivaccsal és tartottam bennük a lelket elalvásig.
Szülők éjjel 1-kor értek haza. Nem lehetett bent maradni a gyerekkel a kórházban. Reggel 7-re mehettek vissza.
A műtét megtörtént, egy szegeccsel rögzítették a kis csontokat, amit majd ki is kell venni...
A reggeli vizit után hazahozták. Be van gipszelve, holnap újrakötözés.

Minden rendben, vigyorog, élénk. Egy kicsit útban van a gipsz, s hiába bal kéz, ha balkezes... Jobb kézzel is tud mindent, csak lassabban. Kicsit fékezve van. Nem is baj!
A nagyok vigyáznak rá - napközben én -, pl. segítenek megdönteni a tányért, hogy a levest ki tudja kanalazni...

Itt mindig történik valami!

Hamarosan vége az iskolának, amit mindannyian nagyon várunk! Reméljük, elfelejthetünk minden rosszat és élvezhetjük a szünidőt!

Legyen zivatarmentes, szép estétek!:)

7 megjegyzés:

Piros írta...

Nagyon sajnálom a "picit" és jobbulást kivánok neki. A nagyok biztos tanultak ebböl a balesetböl és ezután jobban vigyáznak. Nálatok valóban mindig törtenik valami, soha sem unalmas az élet !
Puszi mindenkinek

Éva írta...

Jobbulást kívánok a kis "balesetesnek"! Gondolom hogy megijedtetek? A zöldséggel kapcsolatban anyukám is gyakran járt így hogy kiette valami de aztán úgy próbálkozott hogy itt-ott bedugott pld. a zöldségek közé is fokhagymát.Szerintem próbáld ki. A tortád nagyon kívánatosan néz ki!
Szép napsütéses nyugodt napokat kívánok Nektek!

Bogi írta...

Szívből kívánok gyors gyógyulást a kislegénynek!!

Kati írta...

Jobbulást a balesetet szenvedőnek, kibújást a magoknak:) Nálunk éppen vihar közeledik:)

erdoseva55 írta...

hát igen, nálunk is mindig történik valami :) A szünidőt már mi is várjuk, kevesebbet kell mennem, többet tudnak nálam lenni :)
Mielőbbi gyógyulást kívánok a kisunokádnak, a nyárra pedig kellemes várakozást, jó időtöltést :)

Kavics írta...

Jobbulást a balesetesnek, remélem már csak egy rossz emlék. :-)

A torta nagyon ízletesnek néz ki! Mit változtattál rajta a külsőn kívül?

kyOrsi írta...

jaj, az a kis kar begipszelve :O pont így, játék közben tört el sok éve az én lányom karja is...felült a rekamié tetejére, a kicsi incselkedett vele, csápoltak egymás felé játszásból, aztán csak leesett. Eredmény: eltört a karja, hat hétig gipszben volt.

Előfordul ilyen, sajnos. Nem tudjuk kivédeni akkor sem, ha állandóan ott állnánk a sarkukban.

Jobbulást neki!

A veteményezéssel kapcsolatban pedig írhatnám én is a kudarcokat :)) a hagymából pld. nem nagyon tudunk enni egy igazán jót, mert annyira tele van hagymalégy féreggel, hogy uhhh...lehet kidobni, majdnem mindet :(

Tortád nagyon guszta, az idén én még nem is nagyon csináltam semmit eperből...ideje lenne elkezdeni valamit nekem is :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons