2014/02/11

Hétvége és eleje...

Rengeteg a dolog, de én keveset teszek, elkapott a tavaszi fáradtság, vagy sima lustitisz?...
"Mulatozni" azért eljárunk... :)
Közelünkben muzsikált a Kaláka együttes, akiket évtizedek óta szeretünk gyerekeinkkel együtt. Ez volt egy utóajándék Aranyember szülinapjára, amit tőlem kapott!:)
Úgy volt, hogy Kányádi Sándor íróval jönnek. Rengeteg csodás versét megzenésítették, biztos tudjátok! Sajnos azonban Sándor bácsi gyengélkedett és nem vállalta be az utazást. Nagyon sajnáltuk!:(
Remek volt a koncert, a végén még énekeltünk is!;)
Unokáknak dedikált kottákat hoztunk, amiket a családi összejöveteleken jól tudunk majd használni, ki-ki a saját hangszerével.

Közben nálunk kitavaszodott. A madarak nem nyúlnak már az etetőkben maradt magokhoz, köszönik a segélyt! Megállapítottam, hogy nagyon rendesek. Az emberek bizony nem ilyenek! Az emberek jellemtelenek - tisztelet a kivételnek!!! Oda mennek, ahol potya van... Igazam van?:(
Az etetők maradnak, még jól jöhet!

Hétvégén leszedtük a karácsonyfát, ami kicsit elkezdett hullani és egyébként is nálunk Vízkereszt túl közel van ahhoz, hogy elbúcsúzzunk a fától... Aranyember szülinapjáig szokta bírni. Idén is bejött!
Nem csinált nagy koszt. Levágtuk az ágait és kisuttyantottuk az ablakon, a kazánház elé. Még pár óráig isteni gyanta illat lengte be a szobát! Partvis, porszívó és már rend is volt. Igaz, éjszaka átszúrta egy eltévedt tűlevél a lepedőmet... :)))
Szombaton kicsit esett. A dombiakkal összedobtuk a kaját és kilencen fogyasztottuk. Olyan jó együtt enni, közben kiértékelve az elmúlt hetet! :)
Ezt én készítettem.
Délután kipróbáltam a világ legegyszerűbb desszertjét. Darált mandula és kevés méz összekeverve = marcipán.
Kis golyókat formáltunk Benedekkel, majd finom, holland kakaóba pöndörítette őket. Hmmm... 2-3 golyó és már dugig is lettünk tőle!


Gyönyörű, tavaszi hétvége volt mifelénk, leginkább napos, de néha szemerkélő! Vasárnap délután azonban kezdett felhősödni. A gyerekek még elszaladtak a dombra és egy kis csokor hóvirággal tértek vissza. :)

Ma, délelőtti napsütésben elindultam a gépemmel, hogy megörökítsem ezt a fantasztikus februári "zöldülést"! Valóban gyönyörű..., de korai abban reménykedni, hogy elmúlt a tél! Sajnálom a nyiladozó természetet!:(

Jártunk egyet az öreg gyümölcsösben..., aztán a kert felé vettük a kanyart, ahol virít a tyúkhúr és a tavalyi petrezselyem. Szedtem is egy nagy marékkal a mai gombamártáshoz
Holnapra ismét esőt mondanak. Jó, hogy kiélveztük ezt a két napot!

Legyen szép hetetek!:)

3 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Hú, de finom lehet az a mandulás gombóc ! Gondolom megterem nektek a mandula, mert különben nem olcsó desszert. Gondolkodom rajta, hogy esetleg sótlan földimogyoróból nem lehetne-e ilyen csinálni ? Tán meg is próbálom....
És milyen nagyok a hóvirágok ! Az enyémek épp csak kidugták a fejüket....

Éva írta...

Nagyon eseménydús kedves hétvégétek volt. Kaláka együttest én is nagyon szeretem. Annyira jó lehet nektek hogy közel vannak a gyerekek, unokák ! Guszta amit alkottatok a konyhában.A nyiladozó természet csodás! Sajnos nálunk ma már esik de rendesen!

Kati írta...

Tényleg nagyon tavaszi a hangulat nálunk is, bár még nem ennyire zöld:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons