2014/01/25

Marad a tél

Reggel még borús volt, de ahogy készítettem az ebédet, az ablakból láttam, hogy erőlködik a nap. Végül ki is sütött.

A madárkák vitték a magokat boldogan, az összes etetőből.


Délután fel is töltöttem mindegyiket, mert holnapra komoly hideget mondanak, nehogy hiányt szenvedjenek!

A mai ebédünk egy új recept alapján - saját ízlésre kissé átformálva -, nagyon finomra sikerült! Hétvége, akkor megjár a csirke, még nekünk is, a nagy diétázóknak!;)

Elkészítése gyors és egyszerű, ajánlom bárkinek holnapra, ha van otthon egy csirke, egy cékla és pár zöldség, gyümölcs és egy fej fokhagyma, de minimum valamennyi!
Utóbbiakból nálam cékla, répa, zeller, lilahagyma, alma, citrom darabolva, sózva, borsozva.
Egy egész csirke melle, combja, szintén sózva,borsozva.
Jénaiba beöntjük a zöldeket és a tetején szépen elrendezzük a husit, megszórjuk sok-sok fokhagymával.
Alá egy bögre víz, fölé egy darab alufólia és forró sütőben kb. egy óra sütés, majd a fóliát levéve pirítás.

Nekünk nagyon ízlett, de hangsúlyozom, hogy NEKÜNK..., mert volt olyan, hogy amit ajánlottam kipróbálták és nem értettek egyet velem..., de hát kinek a pap, kinek a papné! :)

Egyben van a köret a főétellel. Ráadásul holnapra is megvan az ebédünk, úgyhogy bárhonnan nézzük, praktikus! A zöldségek kissé roppanósak maradnak, ami különösen jó!
A finom ebéd után, hagytam a konyhát, meg a dagadt ruhát..., eldőltem, pedig gyönyörűen sütött a nap!!! Akartam fényképezni sokat, sokat..., de győzött a lustaság!

A gyerekek kimentek szánkózni, de túl nagy volt a hó, meg tapadt is, nem csúszott a szánkó. Szegények!:(  Majd holnap! Hátha használ a beígért, éjszakai, komoly fagy!

Mire magamhoz tértem, narancsosba fordultak a fényviszonyok, alkonyodott. Elszégyelltem magam és gyorsan felöltöztem, kaptam a gépet és szedtem a lábam a domb felé, hogy megörökítsem a naplementét. Még így későn is találtam szépségeket, amit egyszerűen nem lehet kihagyni!:) Nektek már biztos unalmas!...

Na, ez az a pampa - ott jobbra -, amit elfelejtettem levágni!:( Azért bosszant, mert viszi a szél, a kutya, macska is imád belehemperegni, ami által végképp szálaira esik...
Felértem a dombra - Fickó követett:) - és látjátok, érdemes volt! Még a hó is narancsos színű a csodás fényektől, amit láttam!

Nem mentem a tetőre, csak a csipkebokrokig, hogy befaljak egy csomót és egy kis zacskóra valót szedjek holnapra is, hátha tényleg irtó hideg lesz és akkor lefagy!:(


Ahogy ott szedegettem, eszegettem és köpködtem a magokat, egyre szebbek lettek a fények! Millió képet csináltam, ezek lettek aránylag jók, de sajnos nem adják vissza az eredeti szépségét.

Fickó türelmesen várt, s miután körbejelölte az összes bokrot - valószínű uncsi volt neki a program -,  leszaladt, elhagyott. Én is visszaindultam és mire leértem a házhoz, már kigyulladtak a kis napelemes jelzőlámpák, figyelmeztetve, hogy már itt az este a kertek alatt...
Jó volt betérni a meleg lakásba.
Kitettem egy kis tálba a csipkebogyeszt, amire Aranyember egyből rástartolt!:) Ugye, milyen jó, hogy szedtem?:) Esti csipegetéshez, csipkebogyó!:) Ez a legegészségesebb!

Kellemes estét, jó pihenést kívánok mindenkinek! Legyen szép vasárnapotok!


4 megjegyzés:

Piros írta...

Alvás elött nagyon jó volt a szép képeidet nézni, egy kis csipkebogyót nassolni és a zenét hallgatni. Köszi és szép vasárnapot

Vicuska írta...

Vasárnap, majdnem délben is öröm látni a sok természetadta szépséget :) A kajádat megismétlem a napokban.

Tselszi írta...

Voltam ma mar itt,de visszajottem,mert olyan szep minden! :)

trollanyu írta...

Nagyon szépek a képek, a tél legyen tél:) Én sajnos nem jutottam el fotózni, mert olyan erős hóvihar volt, addig is gyönyörködöm a képeidben:) A zöldséges csirke is tuti, még paleos is:) A csipkebogyót szívesen megkóstolnám, de emlékszem múltkor allergiás reakció lett a vége:) Puszi nektek:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons