2014/01/14

Január közepe...

... felé járunk. Végre percekkel tovább van világos és ez csak jobb lesz, hát örüljünk ennek!
Sajnálom a gyerekeket, mert így is sötétben kelnek és sötétben érnek haza az iskolából, mire vége a zeneóráknak és az edzéseknek.
Most voltak az év végi hangszeres vizsgák. Benedek fuvolázik már az idén, őt láthattam. Nagyon ügyes volt, dicséretet is kapott!:)


Sajnálom, hogy a táncot abba kellett hagynia. Az egésznapossá vált iskola miatt, nem tud elmenni próbára. Nem ő az egyedüli...




Ebben a hónapban több családi ünnepünk is van, közte Bogi 11. szülinapja, ami igaz, csak 17-én lesz, de most tudtunk összejönni. Az unokatesók nagy játékba keveredtek, mint mindig. Az ünnepelt kapott mindenféle csuda dolgokat, aminek nagyon örült, de a dobostorta vitte a prímet. Anyukája sütötte.:)


A gyerekek, az esti fürdés után - levezetésképpen -  kicsit visszatértek a felnőttek társaságába, hogy a nagy hancúrozás után lehiggadjanak.

Kell egy kis relax!...

Végre, Doma is rákapott az olvasásra! Ehhez Ropi naplója kellett! ;)

Sajnos, a dobostortából mi is ettünk! Isteni volt, de nem kellett volna... A karácsony így is felforgatta az egészséges étrendünket, győzünk visszaállni!

Az egyre szépülő konyhában úgy érzem magam, mintha a zátonyon lennék!:)  Főleg a napsütés miatt! Egyelőre a tábori körülmények is arra emlékeztetnek, DE... nagyon szépen haladunk. Ezek az aprólékos munkák már nem olyan látványosak, viszont eléggé időigényesek.

Aranyember pihenésképpen a munkapult alá gyártja a fiókokat, melyek fantasztikus síneken suttyanak ki, ill. be a helyükre! Szinte repülnek!:)

Még nincs kész, kétszer ennyi lesz belőlük, meg különféle takarólécek és egyebek fogják csinosítani, a festésről nem is beszélve!...
Viszont, elkészült a kétszemélyes bárpult, ahol jó ideje étkezünk, ha kettecskén vagyunk. Ugye, milyen szuper? Hát, ilyen ügyes ŐŐŐ! :)


Továbbra is kutakodom a neten és könyvekben újabb diétás ételek után - ami a mi ízlésünknek is megfelel -, hogy minél változatosabbá tegyem az étkezésünket. Még mindig, fő az egészség!;)
Már párban sütöm a zöldséges pitét, olyan menő lett! Fokhagymás joghurttal kitűnő étel hidegen, melegen, bármikor.


Képzeljétek, végre besárgult az egyetlen citromom, ami először terem a citromfámon! Nem is fa, inkább bokor szegény, mert eredetileg sem volt vezérhajtása, csinálni nem tudtam, mert olyan erős volt és szúrós, így megmaradt bokornak. Végül is mindegy, csak legyen sok termése! Ez az első. Ugye milyen igazi? :) Nem lesz szívem leszedni!...

A minap, barátaink jöttek és ismerve étrendünket, többféle gyümölcsöt hoztak. Ami számomra izgalmas volt, az a khaki - ejtsd: keki!!!:) -, hát nagyon finom! Az ízét nem lehet elmesélni, mégis, ha kéne, a barack és sütőtök keverékéhez tudnám hasonlítani. Valószínű az ára miatt nem fogunk rászokni, de bárkitől szívesen fogadjuk ajándékba! :D Éljen és virágozzék a khaki!!!:D


Üvegezés most nincs, amíg nem rendeződnek az állapotok. Van egy elég nagyméretű ablak megrendelésem márciusra, lámpa is kéne legalább kettő... Remélem, hamarosan eljutunk abba a stádiumba is! S ha már témánál vagyok...
Véletlenül találtam rá erre a csodás kis videóra, amit szeretettel ajánlok mindenkinek megtekintésre.
1918-ban készült holland dokumentumfilm, mely bemutatja a Leerdam-i üveggyár termelési folyamatait, annak különböző szakaszait. Bizony jó látni, azt a sok szorgalmas, lelkiismeretes, gyorskezű munkást - köztük gyerekeket -, akik láthatóan élvezik a dolgukat, kihasználva minden percet. Nincs védőruha!!! (Gondolom, mindenki figyel magára és egymásra.) Ellenben van óriási fegyelem, nagy gyakorlat, tapasztalat, példamutatás, szorgalom.
Mikor vége a műszaknak, akkor viszont szaladnak haza! :))) Nekem nagyon tetszik! Példaértékű!


További szép napot, kellemes estét minden bekukkantónak!

5 megjegyzés:

Kati írta...

Ilyen khaki gyümölcsöt én is a télen ettem életemben először, én a barackhoz hasonlítanám, csak nem olyan erőteljes az íze:)
Akkor folynak még a munkálatok, szépül a konyhátok, ügyes a férjed:) Na meg az unokák is, Isten éltesse az ünnepeltet:)

Piros írta...

Csodálatos lesz a konyhátok !
A Video nagyon érdekes. Mi egyszer voltunk Svédországban egy üvegyárban és láthattuk, milyen gyönyörü dolgokat fújtak és formáltak fiatal emberek,pokoli höségben.
´Puszi

Tiffanylda írta...

Ugye milyen fincsi ez a khaki, Katikám? Kár, hogy nem a mi pénztárcánkhoz van méretezve!:(
Kicsit lelassultak a munkálatok, de mindig haladunk. Köszi a jókívánságokat!:)

Tiffanylda írta...

Piros, nagyon igyekszünk széppé tenni, ez még idén karácsonyig is eltarthat..., apránként.:)
Én is "testközelből" láttam üvegfúvást, de azt a kegyetlen meleget, mint néző sem bírtam ki, többször kifordultam a helyiségből, ami mellesleg egy nyitott pajta volt.
Tisztelem őket nagyon!

aranyos fodorka írta...

Kellőképp "megfertőztél" - s bár messze vagyok a ti új étrendetektől, de az én régi szokásaimhoz mérten elég sok újítást vezettem be.Ezek a zöldséges tészták, ill. különféle rafináltan rakott zöldségek megmozgatják a fantáziámat - és többnyire egész ehető dolgok jönnek össze. Egyetlen gondom, hogy kissé nehézkes egy adagot készíteni - de igyekszem trükközni.Gondom egyelőre a fűszerezéssel van - gyakran nem tudom, mihez mi jó, és emiatt aztán néha fura ízvariációk adódnak. No de nem baj - a gyakorlat teszi a mestert...

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons