2012/07/20

Ajándék, Barcelona 33.

A Güell park reggeli pót-fotózása hamar megtörtént, így gyorsan továbbálltunk és metróztunk a Cataluna térig, ami  a Rambla-ba torkollik (tudjátok, a sétáló utca, ahol este már jártunk egyszer!)
Itt a torkolat!:)
Erről most több képet nem tennék fel, ismeritek!
Az egyik mellékutcában viszont rátaláltunk a Güell palotára!!!
A mű Güell gróf megbízásának köszönhető, aki 1882-ben ismerte meg és fogadta barátságába az ifjú építész tehetséget. 1885-89 között jött létre a palota, a gróf lakóhelynek szánta. Igen szűk területen, egy 18 méter x 12 méteres kis helyen kellett megoldania Gaudínak az épület megalkotását. A kis területet a kupola, a nagy üvegablakok és a lépcsők teszik tágassá a bent lakók számára.









Ennyit belülről, de tízszer ennyit is lehetett volna... Az utolsó képen Güell gróf és Gaudí látható.
Nekem nagyon túldíszített ez az épület - igaz, a modernizmus erről szól, de - el nem tudnám képzelni, hogy ilyenben lakjak! Az orgonát le sem fényképeztem.., ott már lemerevedtem!:) Ezzel együtt CSODÁLATOS, csak kb.10 épületre való anyag és fantázia tömörödött belé!:)))
A legjobban a tető tetszett, a szokásos kéményekkel és a fantasztikus kilátással!









Most nézelődhettek kedvetekre, van anyag bőven!:)))

Én pakolászok tovább, hátha sikerül elindulni egyik nap a Dunára!:)  Tudom, tudom, rossz idő lesz, de nem baj, felkészülünk mindenre!

Fotózok és gondolok Rátok!:) Sziasztooook!:DDDD

3 megjegyzés:

Kathy írta...

Jaj hat en annyira le vagyok maradva a Barcelonai beszamoloval, de most majd lesz mit visszaolvasni. :))
Gyonyoru ez a palota!

Bogi írta...

Még mindig nem tudom eldönteni róla, hogy annyira túldíszített, hogy már szép, vagy hogy nem tetszik. Minden esetre rettentő inspiráló, és ollózgatok ki belőle ötleteket, teljesen más síkra terelve.
A kedvenc képem egyébként a két úriember fotója előtti alulról fotózott. Az valahogy nagyon megfogott. :)

Piros írta...

Én is kiszedegetem a nekem tetszö képeket, hogy majd valamikor kerámiából csinálok valamit, mert nagyon inspirálók ezek a kémyények, kovácsolt vasak, stb. Nagy élmény volt ez nektek, még sokáig élhettek az emlékekböl.Puszi

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons