2012/06/08

Na, hol voltam ma?

Nem fogjátok kitalálni, ne is törjétek a fejeteket!
Üvegezés közben eszméltem, hogy ma nyolcadika, valami dolgom van..., igen, a játék lejár a blogomban..., de nem, még valami.. és szerencsére eszembe jutott a kiállítás!:) Itt hagytam csapot, papot és átugrottam Orfűre, heraldika kiállításra!
Hogy mi az?:) Háááát, én is eléggé le voltam maradva..., mert tudtommal Kovács Ferenc grafikus művész barátom - aki a pécsi kiállításomat megnyitotta -, címer kiállítására voltam hivatalos!:)))
Ott megtudtam, hogy a heraldika - azaz címertan - a címerekkel foglalkozó történeti segédtudomány. Nevét a heroldokról kapta, akik a középkorban a címerek tudorai voltak. Azt hiszem, ennyi információ nekünk most elég is, mindenesetre köszönet a kiállítás megnyitójának, alaposan áttekintettük a témát.:)
Nagy felkészültséget, sok kutakodást, birka türelmet és komoly precízséget igényel ez a munka, illetve Ferinek hobbi... Több, mint 300 helység címerét rajzolta meg és akkor a családokról még szó sem esett!
Alig páran művelik ezt kis országunkban. Igaz, most nagy szükség nincs rájuk, de sosem lehet tudni!...
Ismét tanultam valamit, gondoltam megosztom veletek!:)
A kiállítás június 31-ig megtekinthető az önkormányzat nyitvatartási idejében.

Jöjjenek a képek!

Ugye fantasztikus? Hogy van ehhez türelme valakinek?...

Egyébként, remélem néztétek a meccset!:) Én csak az autóban hallgattam..., de nem vagyok elégedett!
Ezt csak a poén kedvéért írtam..., de követni kell az eseményeket!:)

Kellemes, lazulós péntek estét mindenkinek!:)

2 megjegyzés:

Kati írta...

Csodaszépek ezek a címerek, az biztos. Én is voltam már ilyen kiállításon itt nálunk, csak azok faragott címerek voltak. Hát azokhoz is kellett türelem, azt hiszem.
Le a kalappal az ilyen "címeres" alkotók előtt.
Meccset nem néztem, de a Párom szerint egyenlő lett az eredmény:)))

trollanyu írta...

Gyönyörűek, érdekes tanulmányozni őket:) Képzeld el, tervezek én is egy családi címert magunknak, csak úgy,szerintem tök jó móka, de félbe maradt, most ihletet kaptam, be fogom fejezni:) Meccset kénytelen voltam nézni, nagy focisták vannak itt nálunk:) Szép, kreatív hétvégét Nektek:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons