2012/06/26

Ajándék, Barcelona 30. Colonia Güell / Santa Coloma 2.

Ma elbúcsúzunk ettől a helytől, még bemutatom az érdekes, változatos építőelemeket, jelképeket és egy-két dolgot, amit nem hagyhatok szó nélkül.:) 



 Ez vajon tudatos volt, vagy lassan fogyott az anyag és megelégelte a kőműves?:))) Nagyon eredeti!!!

Ezt a képet nem én készítettem - mivel a kriptában tilos a fotózás és egy nagyon morc bácsi őrködik -, de látnotok kell ezt a csodát! A meredek oszlopokat...
Minél inkább közelítettünk az oltárhoz, annál erősebb volt a félelmünk, hogy mikor omlik ránk?:(  Bizakodtunk, hogy nem most lesz az a pillanat, ha már eddig bírta!:)
Gaudí tégla helyett nagyméretű bazalttömböket használt a ferde támoszlopokhoz. Az egész épületben nincs két egyforma építőelem, sem oszlop, mint ahogy a természetben sincs két egyforma fa...Ez a kripta és a Güell-park tanúskodik legjobban, a természeti elemekhez való hasonlósághoz.

Íme, a gyönyörű harangja.
Aztán jött az érzés, hogy én innen nem megyek haza...:)...és képzeletben meglestem őket...

... ahogy a kapun belép Gaudí, Güell, egyházi nagyságok és egyéb köztiszteletben lévő művész...

 Ó, de jó is lett volna!:)
Sajnos, az időnk lejárt, búcsúznunk kellett...
Még ha a kripta csupán egy nagy templom kis része is, maradéktalanul tökéletes, valóságos kis építészeti remekmű! Én legalább is annak látom és mindenkit arra buzdítok, mindenképpen látogasson el ide, ha egyszer úgy hozza a jó sorsa, hogy Barcelonában jár!!!:)
 Tevékeny, szép napot, majd megérdemelt pihenést mindenkinek!:)

2 megjegyzés:

Éva írta...

Valóban ezek a monumentális nagy kövek egy kicsit félelmetesek. Ezzel együtt nagyon szépek is. Legyen szép estéd és nyugodt éjszakád !

trollanyu írta...

Olyan, mintha egy nagy gyerek építette volna, az a mozaik teknős, ahogy a falra tapad, haláli. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy elfogyott volna az építőanyag, valami szerepe kellett hogy legyen, de vajon mi:) Nagyon aranyos a leskelődő kép. Szép estét Neketek:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons