2012/06/05

Ajándék, Barcelona 25. Élő szobrok

Nem tudom, ti mennyire vagytok tájékozottak a témában, én még ezt megelőzően nem láttam élő szobrot és az első élmény elég megdöbbentő volt! Nem hittem el, hogy egy igazi, hús-vér ember áll előttem!:))) Egészen közel mentem hozzá, össze-vissza fotóztam - megfogni azért mégsem...-, de szeme se rebbent!:) Fantasztikus élmény volt! Ez is...
 Megköszönte az aprópénzt... és új pózt vett fel.
Ismét csörrent valami a cserépben...:)

Nagyon élvezetes volt nézni. Ott álltam vagy fél órát, hogy lássam hogy csinálja, de mondhatom, nagyon profi volt!
A többi "szobrot" már természetesnek vettem, de persze jól megbámultam mindegyiket, hiszen azért vannak!..

 Most jön a kedvencem!:) Ő mozgott és - ijesztő jelmezét enyhítendő - kedvesen mosolygott.
Csábosan nézett a szép lányokra, akik bámulták, egyszer csak felugrott, megmozgatta a nagy szárnyait..., volt nagy visítás!!!:)))


Azóta utána néztem ennek a műfajnak és ezt találtam:
"Szempillád se mozduljon, kezed-lábad ne rezzenjen, még a lélegzet is csak suhanjon át a testeden.. a végtelenbe merülve. Ez az élőszobor művészete.
Igazi művészet ez. Az utcai műfajba tartozó előadó művészet. Az utca emberének produkál, a járókelőknek. Vállalja, sőt kéri, hogy bámuld, légy tanúja hogyan álcázza az élet legkisebb jelét is.
Élőszobor szinte bárki lehet, aki kedvet kap hozzá... Mint minden művészetet, nem csak a profik művelhetik, lelkes amatőrök, sokoldalú alkotók ugyanúgy felvehetik a versenyt!
Mert mitől jó egy élőszobor? A szobor ötlete, a figura kelti fel a figyelmet, vagy a jelmez- maszk tökéletessége és maga az előadó rendületlen kitartása. Egy szobor lehet érdekes önmagában, de attól is, hogy éppen ott van ahol. Mivel ez utcai műfaj, a helyszín kiválasztása, a tér, a környezet, amibe a szobor beépül, sokat hozzáadhat… a szobor által előidézett szituáció már maga elegendő lehet, hogy a néző nevessen, megdöbbenjen, megijedjen, lassítson, megálljon.
Az ötletes előadótól, a mozdulatművészekig sokan válaszolhatnak az élőszobor-műfaj kihívására, jelmeztervező, testfestő, színészek, alkalmi performerek, vagy bárki, aki szeretné magát e műfajban kipróbálni."

Ez is művészet, amit naná, hogy Barcelonában találtam meg..., így a szívemben még egy piros pont a városnak!:)
Folyt.köv.

A ború ellenére, legyen szép napotok!:)

6 megjegyzés:

Susu írta...

Fantasztikusak! :)

Ilona írta...

Ezeket a "szobrokat" én is lefotóztam, csodálatosak voltak, mint az egész város, úgy ahogy van. Alig várom az ismétlést.
Gyönyörűá fotókat készítettél, és az útleírásodat minden utazási iroda megvásárolhatná marketing befektetésként (jobbat egyetlen könyvben sem olvastam még).

Éva blogja :) írta...

Tetszik! :)

Bogi írta...

Olyan jó, hogy ennyi mindent örökítettél meg. Minden apróságnak jelentősége van nálad, egyúttal a beszámolódban is. Ha ömlesztettél volna egy bejegyzésbe kétszáz képet, biztosan csak átsiklanék az ilyenek felett, hogy szép, de mi a többi?
Fantasztikusan tudsz beszámolót írni! :) Várom a többit!

Tiffanylda írta...

Köszönöm Lányok!:)
Ilonamamzi, Mirci, kedvesek vagytok, de azért nem hinném magam ilyen tehetségesnek!:) Csak írom, amit a látvány, az élmény váltott ki belőlem. Annyira örülök, hogy - le se írom hány gigát, de - rengeteget fotóztam, mert mint egy páros ujjú, patás, most emésztem, ahogy újra végig nézem!:DDD

trollanyu írta...

Pedig tényleg nagyon élvezetesen írsz, és szuperek a fotók most is:) Haláli mindegyik, néhányszor láttam már ilyen élő szobrokat Londonban meg Berlinben, mindig elképesztett a profizmusuk. Azért az ülő szobroknak könnyebb a dolguk:) Akkor lennék erre képes, ha mondjuk halára ijednék valamitől, ja meg szerintem a nők erre nem is nagyon alkalmasak, nekem állandóan pisilnem kell:) Ebből meg lehet élni vajon?

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons