2012/05/16

Blogbarátok a mindennapokban

Ez a hét ismét a Legkisebbel telik, felső légúti panaszai miatt nem mehet oviba. A köhögést leszámítva szerencsére nincs rossz passzban, így bevonható minden játékba és játékos munkába is, mint sütés-főzés.

Elfogyott a kenyér és a kellemetlen időjárás miatt nem volt kedvünk boltba menni. Miután a neten éppen az Égből pottyant meséket néztük, a kedvenc Kismarkoló meséje után, átváltottunk a gasztroblogokra.
Mártinál találtunk egy nagyon egyszerű és gyors kenyér receptet, amit közös megegyezéssel, két perc alatt "összekutyultunk" és félre tettük kelni.
Amíg a kenyér tésztája púposodott, nőttek a legóhajók és kockatornyok is!...Egy percet sem unatkoztunk!
Hamarosan sütőbe került a kenyérke, ami - valóban 2 óra alatt - fantasztikusra sikeredett! Ajánlom mindenkinek!
Déli harangszóra már ültünk is az asztalnál, mert volt tegnapi maradékunk. Többek között sóskaleves, amit  Kati  blogján találtam és régóta ki szerettem volna próbálni! Nagyon finom lett! (Én egy kis tejfölt is  tettem bele a végén.) Köszönjük, Kati!

A Kicsike nem volt oda érte, a legtöbb zöldet csak nyersen szereti, így kapott egy marékkal, hadd legelésszen!:) Most egyébként sincs "evős" formájában, de azért a friss kenyér meghatotta...:)
Ebéd után édesdeden aludt kedvencével, Tente babával, amit  Marikától  nyertem és azóta nálunk, CSAK vele hajlandó elaludni!:)
Ébredés után, nem kellett erőszakolni az együtt készített, finom, lekváros kenyeret!:)))
Vele, holnap, ugyanitt!:D

Kellemes délutánt minden bekukkantónak!

10 megjegyzés:

Éva írta...

Sajnálom hogy a kis unokád már megint beteg. Nem tudom hogy mi van de az én unokám is állandóan köhög. Nem létezik hogy nem tudják eltalálni az orvosok azt a gyógyszert amitől csitulna a köhögése.Te legalább közelbe vagy tudsz az unokádra vigyázni! A kenyered nagyon szép lett, ahogy látom ízlik is a kis betegnek. Mielőbbi gyógyulást kívánok, a levest ne erőltessed én sem szerettem soha! Tudja az a gyerek mi a jó és mi......

Piros írta...

Szerencsére van egy nagyi, aki beugrik ha betegek az unokák és süt ilyen finomságokat. Én is meggyógyúlnék ilyen lekvároskenyértöl.
Jobbulást Jakabnak !

erdoseva55 írta...

Én is szívesen vigyáznék rájuk, nemcsak, ha betegek. Egyelőre mások kis manókáit tanítgatom, szeretgetem. Jó lenne már itthon lenni, nagyon kellenék idehaza!:)
Nagyon jól néz ki a kenyered, én is kipróbálom majd.
A Pici unokádnak mielőbbi gyógyulást!

Kati írta...

Jobbulást kívánok a kis betegnek:)
Jó érzés, és köszönöm, hogy a blogbarátaid közé tartozhatom. Örvendek, hogy kipróbáltad a sóskalevest, füstölt hússal készítetted? A férjed mit szólt hozzá? Ízlett neki?
Jó neked és az unokáknak is, hogy egymás közelében laktok, nagy segítség gondolom ez a szülőknek is, mikor betegek a gyerkőcök:)

trollanyu írta...

Jobbulást az unokádnak:) Jó sok finomságot sütöttél, főztél, nem unatkoztatok:)

Márti írta...

Jobbulást a kicsinek! Örülök, hogy sikere volt a kenyérnek is :)

Tiffanylda írta...

Éva, nálunk az ötből elég gyakran van "táppénzes", pedig mind a "természet gyermeke", mégis...

Piros, köszönjük! Jakab szeme is felcsillant a lekváros kenyértől!:)

Erdős Éva, rossz lehet várakozni az otthoni együttlétre, sajnállak! Nehogy felnőjenek, mire nyugdíjas leszel!:)

Kati, köszi! Igen, füstölttel készült, ahogy írtad! Ezzel tudtam megfogni a férjemet, mert különben biztos nem kért volna belőle, de így, nagyon ízlett neki!!!:) Megnyalta a tíz ujját - kanalát..:)

Erzsó, köszönjük! Valóban nem unatkoztunk!:) Ma csak délutános vagyok + egy anyák napja Benedeknél a suliban!

Márti, köszi a jókívánságot! Nagyon hálás vagyok a kenyérért, sokszor lesz az asztalon! Finom és gyors, ami a leglényegesebb!

Gabriella írta...

Jobbulást az unokának! A kenyér gyönyörű!

Tiffanylda írta...

Köszi Gabriella, kedves vagy!:)

Kati írta...

Akkor jó, mert azt tudtam, hogy neked tetszeni fog, csak kiváncsi voltam a férjed véleményére, mert ők nem mindig szeretik, bár édesapámnak egyik kedvence, a tavaszon már többször is főzött anyu neki:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons