2012/05/05

Ajándék, Barcelona 17. Casa Batlló

Casa Batlló a helyszín még mindig, megyünk fel az emeletre, "kerülgetve" egy fantasztikusan szép világítóudvart. Minden szinten lakások, általában zárt ajtóval, de ami üres, ott a nyílászárók, ablakok, kilátás hasonló, mint eddig.
Az utolsó emeletnél változik a helyzet Gaudí - féle boltívekre, hófehérre, illetve gyönyörű járólap..., asztal..., amit láttok.

Egy rövid szakaszon csigalépcső vezet ki a tetőre, ahol ismét leeshet az állunk a látványtól! Enyhén szólva rendhagyó kémények és háztető... Sírva lehet fakadni a gyönyörűségtől!!!:)

Visszafelé alig maradt fényképezni való, csak a kijárathoz vezető fal különleges csempéi...
... és visszapillantás az út túloldaláról az épületre.
Jól látható és nem véletlen, hogy a Csontok háza-nak is nevezik! Látjátok, hogy miért, ugye?:) Koponyák, lábszárcsontok, oly mindegy, nekem így is gyönyörű!!! Talán a "sárkánygyík" tető, vagy a világítóudvar varázsolt el legjobban, nem is tudom! Egyben, az egész egy csoda! Szívesen laknék benne!:)

Itt a vége, fuss el véle!:) Mármint a második napnak!:DDD
Folyt.köv.

Kellemes programozást!:) El ne felejtsétek, holnap Anyák napja!!!

4 megjegyzés:

Cimbilimbi írta...

Csodálatos ez a ház, nagyon örülök, hogy Barcelonában jártál, mármint az örömödnek is örülök és annak is, hogy végiggyönyörködhetem veled a sok szépséget. Köszönöm a beszámolót!

aranyos fodorka írta...

Nem biztos, hogy szeretnék benne lakni. Az ember "megszokja" azt, amit nap mint nap lát - és már nem tud annyira örülni, hiszen "természetes". Vendégként viszont biztos gyakran visszajárnék - tátott szájal, ámulattal....

Piros írta...

A csempék és a burkolatok gyönyörüek - na meg a kémények.Gaudinak a fantáziája elképesztö volt !

Bogi írta...

Nem is tudnám megmondani, hogy mi tetszett igazán. Néha az az érzésem, hogy annyira eklektikus, hogy már harmonikus. :D
A "sárkánygyík" tető viszont engem is megfogott.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons