2012/04/30

Kirándulás Kisújbányán 1.

Ünnepi, üveges hétvége volt a Zengővidéken.

Kisújbánya tavaly ünnepelte alapításának 250. évfordulóját. Picurka falu, 52 házzal, amiből talán 6-8 lakott év közben, egyébként öreg, de csodásan felújított nyaralók.
Mi koncertre igyekeztünk. A templom Angster orgonáját felújították és ennek ünneplésére zenepedagógusok adtak gyönyörű műsort, közöttük kisebbik anyagyermekünk hegedült...;)
Sajnos nem lettek jók a koncertről készített felvételek, de így is örülök, hogy megmoccant a gépem, u.i. a templom bejáratánál, egy óriási huppanással esett a földre!:((( 
A műsorban volt Vivaldi, Bach, Corelli és minden, ami egy ilyen szép és ünnepélyes alkalomra illik. Népi zenélésből is kaptunk ízelítőt, megismerhettük az ütőgordont. Nagyon-nagyon szép volt a muzsika, itt is köszönjük szépen az élményt!
Aztán bejártuk a falut, megnéztünk egy üveghutát működés közben, de ez egy újabb poszt lesz, mert nem készül el az ebéd!:)))

Gyönyörű napot, jó pihenést mindenkinek!

6 megjegyzés:

Piros írta...

Nagyon aranyos és hangulatos ez a kis templom. Az unokákat pedig elvsrázsolta a zene.

Kati írta...

Ismét szép helyen járttatok:) Csodás az a teplomi úr asztala(?)terítő a hímzésekkel.

Halász Csilla írta...

milyen cuki kis templom,de ahányan lakják a települést elég is,
a gépeddel meg szerencséd van...az enyémmel fotóztam,kikapcsoltam,leraktam,megkreáltam az új kompozíciót,a gépet bekapcsoltam,de a fotók azóta baromi homályosak ...nem jó állásban exponál,és ez már nem az első eset...

Vicuska írta...

Mostanában ilyen nyugalmas környezetre vágyom, egyre inkább!!!

trollanyu írta...

Nagyon szép állapotban van a templom, csoda, hogy erre van pénz:) Csodás programjaitok vannak, most rám férne pár meleg nap otthon:)Holnap pihenés, örülök neki, Nektek is csodás napot kívánok:)

Tiffanylda írta...

Valóban hangulatos ez a kis templom, gyönyörű az orgona hangja és aránylag jó állapotban van az épület!Látszik, hogy jó kezek ápolják!

Piros, az unokák már nem bírják zene nélkül, hála az égnek!

Kati, a terítőt rátok gondolva fotóztam, mert sejtettem, hogy lesz érdeklődő!:)Nekem is tetszett!

Csilla, ha belegondolok, a mi falunkban nincs is ennyi ház!:D Az emberek viszont állandó lakosok mind!
Sajnálom a gépedet!:( Az ajándékodról csúnya lett a kép, úgyhogy nem tudom feltenni... Ezek szerint te sem. Nem baj, lényeg, hogy megkaptad!

Vicuska, rájöttem, muszáj elmenni kicsit, még a mi csöndes kis falunkból is!...Téged is erre biztatlak! Gyönyörű helyek vannak karnyújtásnyira, amiről talán nem is tudunk.

Erzsó, küldöm a meleget, nyisd az ablakod!!!:D Én valahogy nem bírom ezt a hirtelen jött kánikulát, csak árnyékban. Öregszem...

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons