2012/02/19

Vasárnapi ébredés

Tegnap sütöttem, főztem, hogy ma ünneplős, laza napunk legyen, hiszen a legkisebb gyermekünk szülinapját üljük.
Mivel nem nagyon édesszájú a férfi gyermek, a "torta" hagymásszalonnásfűszeres napraforgó lett és mellé egy ötlapos nem tudomhogyhívják, kávés- karamelles krémmel.


Húsleves, rántott hús, utóbbi nagyon ritkán van, úgyhogy ünnepivé nőtte ki magát.
Eddig rendben is volnánk.
Csakhogy korán reggel Aranyember felkelt és vissza se jött a szobába, ami nem jellemző...VASÁRNAP!?
A jó időre fogtam, mondván, biztos már kaszál, kapál a hóban, mert ha olvad, nem bír magával, elindul a természetbe, valamit matatnia kell!...
Én szunyáltam még egy kicsit, de nem hagyott a lelkiismeretem, hiszen mindig együtt reggelizünk, gondoltam, biztos vár..., megyek!
Gyenge idegzetűek ne olvassák tovább!... A második szobán áthaladva, becsukott ajtó várt, a 3.! Miért van ez becsukva? - gondoltam. Ráadásul, ha akarjuk sem szokott passzolni az ajtó, az alatta elhaladó zsinórok miatt... Sok minden átfutott az agyamon, hát kinyitottam!...
Ez a kép fogadott...

Éjszaka elárasztott minket a víz. A fürdőszobai mosdókagyló alján lévő sarokszelep elrepedt, vagy kilyukadt és csinos ívben, egész éjjel spriccelt a forróvíz, ami véletlenül sem a lefolyó felé vette az irányt, hanem az 5cm-rel mélyebben fekvő szobába talált magának utat és reggelre éppen eljutott a kellő szintmagasságig... Szerencsére Aranyember akkor ment ki és elzárta a főcsapot, így, a következő szobába már nem jutott be, csak szivárgás szinten, ami azzal járt, hogy - dél körül vettük észre -, a parketta egyre több helyen kipattant. Felülről nem látszik semmi, de ha kiemelem, alatta vizes...
Mikor ez a kép készült, már a 15. vödörnél tartott... és becsukta az ajtót, hogy ne ébredjek fel... Ilyen ember! Mondom, hogy ARANY!!!:)
Szóval, padlószőnyeg, egyéb szőnyegek, ágyak és minden, ami egy 30nm-es szobában elfér, csurom víz!!! Nem beszélve az egyébként sem száraz falakról..., kosarak, lerakott könyvek, újságok, a szekrény legalján lévő kincsek, dobozok, mackók...
Holnap első dolgunk a biztosító. Nem tudom mit szólnak hozzá, mindenesetre egy biztos, kevééés lesz!!!
Az ázott szőnyegek, a bakra állított kenun csöpögnek tovább. Multifunkcionális kenu!:)
A szőnyegpadló párolog. A víz lefelé is utat talált magának és a pincében tartalékolt, legszárazabb gyújtósnak valót áztatta el.
Ez volt a mai dráma, majd következett az ebéd és a szülinapos köszöntése. Nem volt nagy dáridó, de finomat ettünk és jókat derültünk az unokák rajzain, amit ők készítettek az ünnepeltnek!:)




Sajnos, közben Máté belázasodott,  már tegnap kezdte a lappangást... A legnagyobb gondja az volt, hogy zsúrra lett volna hivatalos és nem mehetett!:(... Holnap orvoshoz kell mennie.
Hát, így telt nálunk a mai nap. Gyanús, hogy nem leszek túl aktív a blogolásban, de próbálkozom...

Legyen nagyobb szerencsétek az elkövetkezendő héten!

14 megjegyzés:

trollanyu írta...

Hát annyira sajnálom, de ahogy elkezdtem olvasni, végig azon járt az agyam, csak nem Aranyemberrel történt valami baleset.Hál istennek nem. Akkor van biztosításotok, ez legalább jó, remélem nem fognak kötözködni. A szülinapra sok finomságot készítettél, az a napraforgó torta nagyon szuper:) Boldog szülinapot a Fiadnak:)Sok szerencsét holnap a biztosítónál, gondolok rád:)

latinka írta...

:((

erdoseva55 írta...

Nagy együttérzéssel olvastam az írásodat! Egyszer velünk is előfordult hasonló, de nekünk az emeleti fürdőszobából az alatta levő szobába csöpögött a víz!
Sok időbe telt, amíg kiszáradt!
Talán így, ha fűtitek kiszárad gyorsabban. a parkettával nem tudom , mi lesz. Nekünk is padlószőnyeg volt, azt felszedtük.Mi a pincében szárogattunk, s nem kívánom újra átélni.
Ezért most drukkolok Nektek, hogy a biztosító fizessen, s ne legyen nagy károtok!
Kívánok gyors gyógyulást a kicsi Máténak! Az én kis 6 hónapos Bencém bárányhimlős.
És amiért írtam: boldog szülinapot az Ünnepeltnek!
Kívánom, hogy gyorsan rendbe jöjjön minden !

Tiffanylda írta...

Köszönöm Nektek! Amint tudok, beszámolok mindenről!

Lencsilány írta...

Jobbulást a gyerkőcnek! A napraforgó gyönyörű!

Tipitá írta...

Mi 10 emeletet áztattunk el egyszer. A 10-en laktunk és a mosogató alatti melegvizes cső ledobta magát. Több óráig ömlött a víz. Mi éppen dolgoztunk. Mire bejutottak a lakásba, már a pincében is folyt a víz. A legdurvább az volt, hogy az alattunk lakóknál nagyobb volt a kár, mert nálunk tiszta víz folyt, de ahogy ment lejjebb a panelből mosta ki a dolgokat! A biztosítő egész szépen fizetett, majd felbontotta velünk a szerződést!:) A parkettát ki tudtuk cserélni. A könyveimre viszont 5.000 forintot adott. Még nem volt könyvespolc, így a földön sorakoztak és áztak nagyon. Együtt érzek veletek! A szárítgatáshoz kitartást, ami ugye most nem is egyszerű.

Éva írta...

Akkor nagyon nem jó hét befejezésetek volt.Az ilyen hirtelen dolgok tudják a legjobban elrontani az egész napot. Bosszúság és mennyi munka utánna járás és a biztosító egészen biztos hogy nem téríti meg kellően még az anyagi kárt sem. A fiadnak utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok! Az unokád elkapott biztos valami vírúst szegényke. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki.Az én kis unokám is annyira lassan szabadul meg ettől a vírustól, lázas volt és köhögött, de már mióta.A gyógyszerekkel meg csak kísérleteznek a dokik hogy melyik lenne a jó. Nagyon finomakat készítettél, nagyon jól néz ki az a sósad! Szép és nyugodt hetet kívánok !

netuddki írta...

Egy alkalommal én is arra érkeztem haza, hogy a lakásban a folyosón a küszöbig áll a víz. Mondtam is a volt menyasszonyomnak, hogy szerintem nem túl gyakorlatias dolog a folyosón tervezni a rizstermelést, mert egyrészt le fogjuk taposni, másrészt meg olcsó a rizs, nem érdemes vesződni vel (ráadásul a krumpli sokkal finomabb).

Halász Csilla írta...

óóó a mindenit....úgy látom senki sem marad ki az anyagi kár élményéből az idén.....anno emeleten laktam én is mint néhány kommentekő,volt pár vizes élményem akkoriban :)))
én is megcsináltam talán egy hónapja a napraforgót...de az enyém nem lett ilyen szép...:)

Tiffanylda írta...

Köszönöm , hogy elmeséltétek a saját beázásotokat, meg hogy együtt éreztek! Igazán pocsék helyzet. A kárbecslő még nem jött és napokig nem is fog - ezt üzente -, mert rengeteg az olvadással kapcs. kár, úgyhogy nyugodtan "átalakíthatjuk" addig a lakást, szabad kezet kaptunk. Végül is fotók vannak. A parketta komoly dombbá alakult, úgyhogy már bontjuk, de egyszerre két szobát kiüríteni így télvíz idején, nem könnyű...

Tselszi írta...

Tenyleg ARANY ember az Aranyember,hogy igy probalt megkimelni.Ijesztoen indult a tortenet,meg ijesztobben zarult,de valoban, legalabb nem Aranyemberrel tortent baj,amikor ugy eltunt a zart ajtok mogott.Mielobbi "kiszaradast" es a dolgok rendezodeset!A kis betegnek pedig gyogyulast!

Nyitnikék írta...

Nagyon sajnálom, hogy beáztatok, remélem hamar fel tudjátok számolni a károkat, és ha újra rend lesz körülöttetek, akkor egy kicsit megkönnyebbültök. Csuda jó érzés, amikor elmennek a mesterek és van egy kis nyugalom. Remélem a kis betegetek már meggyógyult, mire én is idejutottam kommentelni.
Szeretettel gondolok Rád.

napcsi írta...

Tényleg ARANYEMBER:-)
Örülök, hogy túl vagytok rajta....

aranyos fodorka írta...

Egyre azon töröm a fejemet, hogy nem tudok-e valahogy segíteni ? Ha neked mégis eszedbe jutna, hogy mire lennék használható, szólj !

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons