2012/02/08

Sütöttünk is

Ma a férjem átvette az irányítást, láztalan és ellentétben velem, alig náthás már. Így bevállaltuk a három fiúcskát mára, az iskolai szünet miatt.
Szépen játszottak, olvastak, Máté gyakorolt a holnapi furulya órára, megoldottuk a jelmezt is a pénteki iskolai farsangra, ebéd után aludtak, úgyhogy igazán megérdemelték, hogy együtt süssünk!

















Mivel Vicuska éppen tegnap ajánlott előre elkészíthető és hűtőben tárolható tésztákat, az egyiket - hűtőben kelt csodatészta - korán reggel begyúrtam, hogy uzsonnára elővehessem. Volt nagy öröm!:)
Készült mákos, meggy- és szilvalekváros süti, amit kis kezükkel szabtak, formáztak, töltöttek és nagy izgalommal várták, hogy megsüljön!












Aztán körbeültük az asztalt és ötösben felfaltunk egy tállal, a többiből csomagoltunk a szülőknek és maradt holnapra is.Nagyon fincsi, könnyű süti, ajánlom mindenkinek!


Úgy látszik, mégsem olyan sok ez a másfél kilónyi liszt a tésztájához!:D Köszönjük Vicuska!:)
Maradt még időnk, amit nosztalgiázásra használtunk fel. Megnéztük itt a blogomban a nyári, dunai "sorozatomat", amit már Benedek olvasott fel, hiszen azóta elsős lett!:) Egymás szavába vágva mesélték újra átélve a szép élményeket. Jó volt hallgatni...
Szép napunk volt, leszámítva, hogy nem csúszkáltunk, de azt már nem vállaltam be!
Megyek aludni, illetve kúrálni a nyavalyámat.

Álmodjatok szépeket!:)

3 megjegyzés:

Ledorka írta...

:))) öröm olvasni, nézni.

Vicuska írta...

Elsősorban jobbulást kívánok!!! Nagyon aranyos a beszámolód, a fiúk aktívak, helyesek, és úgy tűnik, hogy egészséges étvággyal bírnak :) Örülök, hogy belevágtál, talán segített az állapotod miatt az a tény, hogy közben pihenni is tudtál a dagasztás és sütés között, főleg ilyen lelkesen segítő kezekkel könnyen megoldottad :)

Kiss Gabi írta...

Ezt valahogy olyan jó volt olvasni :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons