... ma a karácsonyfát. Pedig még bírta volna!:)
Mégis úgy döntöttem, mert Aranyember ma délelőtt "kéznél volt" és ez az ő posztja.
Másik apropója a dolognak, hogy ma lesz az ovis farsang és miközben átvállaltam egy sütést a Legkisebb csoport-bulijára, hangulatilag egyre inkább úgy éreztem, hogy elmúlt a karácsony...:)
A legutóbbi sütésnél maradt 8 tojás fehérje, ebből készítettem egy gyorsat, finomat. Biztos sokan ismeritek, de hátha van valaki, aki mégsem és tudom, hogy sokszor gond a tojásfehérje felhalmozódás, ezért leírom, próbáljátok ki!
Finánckenyér
Hozzávalók: 8 tojás fehérje, 26 dkg kristálycukor, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg olvasztott vaj / Ráma
Tetejére 3 kanál baracklekvár és csokimáz (bevonó, vagy s.k.)
Nagyon kemény habbá verjük a fehérjét és a cukrot lassan beleszórva tovább verjük, míg a hab szép, fényes lesz. Beleszitáljuk a lisztet, óvatosan, fokozatosan belekeverve hozzáöntjük a kihűlt, olvasztott vajat.
Kibélelünk / kivajazunk egy püspökkenyér formát és ebbe öntve a masszát, világosbarnára sütjük.
Mikor elkészült, deszkára borítjuk és még melegen megkenjük 3 ek. barackíz és 3 ek. víz felforralt keverékével. (Nekem házi lekvárom van, azt csak magában felforraltam.)
Amikor kihűlt és beszippantotta a lekvárt, az egészet bevonjuk csokimázzal és kedvünk szerint kidíszíthetjük.
Praktikus, mert gyors és finom!
Na, meg a karácsonyfa levágott ágai... Alig hullott...
Azt, hogy milyen isteni ragut főztem, majd legközelebb írom le, most megyek üvegezni.:)
Kellemes iskolai, óvodai és egyéb farsangokat kívánok mindenkinek a hétvégére és egy kis pihenést is!
Mazsolás kalács
22 órája
6 megjegyzés:
A fátok jól bírta hogy még csak most szedtétek le! Nagyon guszta amit sütöttél még nem ismertem ezt a receptet. Unokáid biztos fognak örülni a sütinek és gyorsan elvarázsólják a tányérról. A kis unokámnak bár én nem tudtam volna menni semmiképpen sem , de tegnap lett volna az első farsangi bölcsis bulija és beteg szegénykém.
Kellemes hétvégét nektek!
Nagyon sajnálom a kis unokádat, remélem, nem komoly a baj! Vajon egy kis bölcsis mennyire tudja, hogy miről marad le ilyenkor?
Nektek is kellemes hétvégét!
A fotód is új, nem csak a blogruhád?:) Csini vagy!
Még sosem tartottuk meg a karácsonyfát ilyen sokáig, pedig biztos szép lenne:) A finánckenyered istenien néz ki:) Nálunk most alig várják, hogy összejöjjön a fehérje és Pavlovát süssek. Ő most az egyik sztár nálunk. Jó hétvégét nektek:)
Trollanyu: a Pavlova biztos jobb, ünnepibb, az egy No.1!:)
Nem tudom, haza jön-e a fiam, most lesz a szülinapja, de nem szereti az édességeket... Jó neki!:) Azt hiszem sütök egy jó, bacon-es napraforgót neki, ha megjelenik!:)))
Kellemes hétvégét nektek is!:)
De jó volt Nektek, hogy ilyen sokáig gyönyörködhettetek a
karácsonyfátokban.:)
A receptet alkalomadtán én is kipróbálom majd.
Fényes, napsütéses napokat kívánok!
Éva, bizony jó volt és sajnáltam is, de kapóra jött a férjem és ki tudja legközelebb mikor ér rá!? Hatalmas, 2és fél méteres fa volt!
Hasonló jókat kívánok Neked, unokázz sokat!!!:)
Megjegyzés küldése